Vandaag is woensdag 24 april  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 15 juni 2017    Evangelie van 2017-06-15
(Sacramentsdag)
begintijd13:30 uur
eindtijd17:00 uur
 titelAriĆ«ns Lezing 2017 over bisschop Aengenent
beschrijving

Het landelijk Ariëns-Comité organiseert met de Franciscaanse Beweging en de Orde van Franciscaanse Seculieren (OFS) op 15 juni in het Franciscushuis te ’s-Hertogenbosch de jaarlijkse Ariëns Lezing.

Dit jaar spreekt dr. Erik Sengers, theoloog, socioloog en medewerker Dienst Caritas Bisdom Haarlem-Amsterdam over leven en werk van Joannes Aengenent (1873-1935). Deze tijdgenoot van Alphons Ariëns was als professor, ideoloog, bestuurder en bisschop van beslissende invloed in de ontwikkeling van de katholieke organisaties. In Nederland waren mensen als Alphons Ariëns (1860-1928), Henri Poels (1886-1948) en Joannes Aengenent de grondleggers, bouwers en ontwikkelaars van zowel het katholiek sociaal denken als de katholieke organisatie van onderop.

Als bisschop van Haarlem betoonde Aengenent zich niet alleen een rooms socioloog, maar ook een sociale bisschop. Sengers promoveerde op het boek ‘Roomsch socioloog - sociale bisschop’ en trekt in zijn inleiding lijnen naar Ariëns, met wie Aengenent over de juiste organisatie van de arbeiders een moeizaam, maar ook persoonlijk debat voerde.

Franciscushuis, Van der Does de Willeboissingel 11, ’s-Hertogenbosch
Aanvang 14.00 uur, zaal open vanaf 13.30 uur
Toegang gratis
Aanmelden: secretaris@arienscomite.nl

info

secretaris@arienscomite.nl

locatieFranciscushuis, Van der Does de Willeboissingel 11
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl