Vandaag is zondag 22 april  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 25 juni 2017    Evangelie van 2017-06-25
begintijd10:00 uur
 titelHerdenking 75e sterfjaar H. Edith Stein
beschrijving

In de zomer van 1942 werden honderden Nederlandse joden door de Duitse bezetter opgepakt en naar concentratiekampen gevoerd. Onder hen ook de later heiligverklaarde zuster Theresia Benedicta van het kruis, beter bekend als Edith Stein. Zij woonde op dat moment in het Karmelietessenklooster in Echt. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de heilige Edith Stein werd vermoord. Dat wordt zondag 25 juni herdacht.

De herdenking vindt plaats met een pontificale eucharistieviering in de Sint-Landricuskerk in Echt. Hier zijn maar liefst drie bisschoppen bij aanwezig. Naast Mgr. Frans Wiertz van Roermond zijn dat de emeritus-bisschoppen Heinrich Mussinghof van Aken en Aloys Jousten van Luik. De mis begint om 10 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom. Na afloop is er een ontmoeting in Trefcentrum Edith Stein in Echt.

Edith Stein was een Joodse filosofe die katholiek werd en intrad bij de zusters Karmelietessen in Keulen. In verband met de Jodenvervolging in Duitsland vluchtte ze in 1938 samen met haar zus Rosa naar Nederland, waar ze onderdak vonden in de Karmel in Echt. Daar verbleven ze tot aan hun deportatie in 1942. In 1998 werd Edith Stein door paus Johannes Paulus II heilig verklaard. Ze geldt als patrones van Europa.

info

www.bisdom-roermond.nl
www.edithstein.nl

locatie Sint-Landricuskerk, Diepstraat
plaatsEcht (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl