Vandaag is maandag 23 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 20 augustus 2017    Evangelie van 2017-08-20
begintijd16:00 uur
 titelMaas en Waalse Mariabedevaart naar Kapelberg
beschrijving

Op zondag 20 augustus 2017 wordt in Bergharen het Kapelbergseizoen 2017 afgesloten met de jaarlijkse grote Maas en Waalse Mariabedevaart naar Onze Lieve Vrouw ter Nood Gods. Vanuit de dorpen van Maas en Waal en de directe omgeving zullen dan weer velen naar Bergharen trekken om daar om 16.00 uur gezamenlijk de eucharistie te vieren. Thema van dit jaar is “In het vertrouwen van Maria”. Na afloop is er gelegenheid de kruisweg te bidden en elkaar te ontmoeten.

Inmiddels zijn achter de schermen al de nodigde voorbereidingen getroffen om er ook dit jaar weer een mooie, toegewijde en inspirerende plechtigheid van te maken. Prof. Dr. Herwi Rikhof zal als voorganger de viering leiden. Hij wordt geassisteerd door diaken Hennie Witsiers en pastoraal werker Annemarie Gooiker-Loeffen. Het koor van de Sint Annakerk, versterkt met leden van het koor uit Beek, beide onder leiding van organist/dirigent Ton de Waal, en het blaasorkest MuzAnna dat wordt geleid door Bert Noordam, zullen de muzikale omlijsting voor hun rekening nemen. Dit jaar bestaat er voor iedereen wederom de mogelijkheid om persoonlijke intenties voor de viering op te schrijven en in een bokaal te doen die tijdens de offerande op het altaar wordt geplaatst. Die intenties zullen niet worden voorgelezen.

Op bedevaart gaan betekent opnieuw grond onder de voeten krijgen om zinvol verder te kunnen in het leven dat ons soms hard valt. Uit de Bijbel leren we Maria kennen als een vrouw die op een uitzonderlijke wijze door Gods liefde werd geraakt. Veel gesproken woorden zijn er van haar niet bekend. “Mij geschiede naar uw woord”, waarmee zij zich zeer dienstbaar opstelde, en “Doe wat Hij u zeggen zal” zijn wel het meest bekend. Zij verhief zichzelf nooit, liet zich niet voorstaan om haar positie maar verwees steeds naar haar zoon Jezus.

Vanuit de ervaring in haar eigen leven wist Maria zich aangesproken door God om mee te werken aan het heil van alle mensen. Zij stelde vertrouwen in Hem en was er zich goed van bewust dat God haar graag zag. Haar Kind was een ‘zichtbaar teken’ van zijn liefde voor de mensen.

Haar gedrevenheid, haar geestdrift voor Gods plan heeft haar gemaakt tot iemand die de liefde deelde met allen die Zij ontmoette. Haar naam is in het bijzonder verbonden met het woord “moeder”. Wij mensen stellen veel vertrouwen in haar. In de viering zal door de bedevaartgangers iets van haar vertrouwen ervaren worden om het leven op te pakken.

info

info@mariakapelbergharen.nl
www.mariakapelbergharen.nl

locatieKapelberg, Molenweg 55
plaatsBergharen (Gelderland)
postcode66
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl