Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 9 september 2017    Evangelie van 2017-09-09
begintijd11:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelDag voor Latijnse Liturgie met Mgr. Vd Hende
beschrijving

De Vereniging voor Latijnse Liturgie organiseert op 9 september 2017 in Amsterdam weer een ‘Dag voor de Latijnse liturgie’. Ook niet-leden van de Vereniging zijn van harte welkom op deze dag, die mede bedoeld is om mensen kennis te laten maken met de schoonheid van de Latijnse liturgie.

De dag begint om 11.00 uur met een volledig Latijnse H. Mis (gewone vorm) in de Boomkerk (Admiraal De Ruijterweg 406, 1055 ND Amsterdam). Voorafgaand daaraan is er vanaf 10.00 uur biechtgelegenheid. Na afloop van de H. Mis vindt de lunch plaats in het Parochiecentrum De Boom, te bereiken via de achterzijde van het kerkgebouw. Daar zal ook de voordracht plaatsvinden door Zijne Excellentie mgr. dr. J.H.J. van den Hende, bisschop van Rotterdam, onder de titel ‘De prefatie in de Romeinse liturgie’.

Aansluitend aan de voordracht worden de Vespers gevierd in de Boomkerk. Na afloop daarvan zijn de aanwezigen van harte uitgenodigd voor een borrel in het Parochiecentrum De Boom.

Programma
10.00 uur - Biechtgelegenheid in de Boomkerk
11.00 uur - Volledig Latijnse H. Mis (gewone vorm) in de Boomkerk
12.30 uur - Lunch in het Parochiecentrum De Boom
13.30 uur - Voortzetting van het programma
14.30 uur - Pauze
14.45 uur - Wat verder ter tafel komt
15.30 uur - Vespers in de Boomkerk

Na afloop van de Vespers zijn de aanwezigen van harte uitgenodigd voor een borrel in het Parochiecentrum De Boom.

Concelebreren
Priesters die wensen te concelebreren wordt verzocht zich vóór 1 september 2017 telefonisch, per e-mail of schriftelijk te melden bij de secretaris, tel.: (06) 23650045, e-mail: secretariaat@latijnseliturgie.nl , Schout Backstraat 118, NL - 5037 MZ Tilburg.

info

www.latijnseliturgie.nl/nieuws/dag-voor-de-latijnse-liturgie-op-9-september

locatieDe Boomkerk (H. Franciscus van Assisi), Admiraal De Ruijterweg 406
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl