Vandaag is maandag 23 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 19 augustus 2017    Evangelie van 2017-08-19
begintijd10:00 uur
 titelBezoek van Chinese bisschoppen
beschrijving

Opmerkelijke Chinese bezoekers staat het Noord-Limburgse dorp Broekhuizenvorst te wachten. Op zaterdag 19 augustus brengen twee Chinese bisschoppen Mgr. Ma Yinglin van het bisdom Kunming en Mgr. Meng Qinglu, bisschop van Hohhot een bezoek aan de Gedenkkapel van Mgr. Schraven en gezellen in Broekhuizenvorst.

Mgr. Ma Yinglin is voorzitter van de Chinese Bisschoppenconferentie. Bij hun bezoek worden ze vergezeld door professor Dr. Tan Li-zhun, lid van het Comité voor Academisch Onderzoek in China. Het gezelschap wordt om 10 uur in Broekhuizenvorst ontvangen en wordt door de Gedenkkapel rondgeleid door kunstenaar pater Jan Haen. Hij realiseerde vijf jaar geleden een indrukwekkend kunstwerk waarop de gewelddadige dood van bisschop Schraven c.s. in China is uitgebeeld.

In oktober is het 80 jaar geleden dat bisschop Schraven vanwege zijn verdediging van vrouwen door het Japanse leger levend op de brandstapel werd geworpen als wraak om zijn daad van verzet. Het bezoek wordt afgesloten met een korte gebedsviering. Het Chinese gezelschap vervolgt de reis naar Lottum waar een lunch  wordt aangeboden op het geboortehuis van bisschop Schraven, de oude kasteelboerderij Kaldenbroek. Het Chinese bezoek is een blijk van hulde en respect aan deze heldhaftige martelaren in China.

info

info@mgrschraven.nl
www.mgrschraven.nl

locatie
plaatsBroekhuizenvorst (Limburg)
postcode58
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl