Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerdonderdag 17 augustus 2017    Evangelie van 2017-08-17
begintijd17:00 uur
 titelPatroonsfeest Sint Jeroen
beschrijving

Op donderdag 17 augustus 2017 wordt in bedevaartsplaats Noordwijk het Patroonsfeest van Sint Jeroen gevierd. Eucharistieviering om 17.00 uur met aansluitend ontmoeting met een hapje en een drankje.

Noordwijk heeft een bijzondere band met de Abdij van Egmond (NH).   Hier werden tijdens de reformatie de stoffelijke resten van Jeroen bewaard.  In 1892 werd een gedeelte hiervan teruggebracht naar Noordwijk,  welke nu rusten in de Jeroenschrijn in het Jeroensaltaar. Op deze naamdag van Jeroen zal dit worden herdacht met een eucharistieviering in het bijzijn van 15 broeders uit Egmond.  De abt van Egmond zal samen met pastor Blokland voorgaan.  De Schola Gregoriana o.l.v. Rens Tienstra zal de Jeroensvespers zingen. Na afloop is er een ontmoeting met de broeders.  Voorafgaand aan de eucharistieviering brengen de broeders een besloten bezoek aan het Jeroensveld op het Landgoed Calorama.

Toegang is gratis - vrije gift na afloop

info

www.jeroen125.nl/evenementen

locatieKerk van Sint Jeroen, Van Limburg Stirumstraat 24
plaatsNoordwijk (Zuid-Holland)
postcode22
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl