Vandaag is dinsdag 18 december  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 17 november 2017    Evangelie van 2017-11-17
begintijd20:00 uur
 titelConcert - Carmina Burana - Carl Orff
beschrijving

Op vrijdag­avond 17 november staan de deuren van de Basiliek van Oudenbosch weer open voor de liefhebbers van de Carmina Burana van Carl Orff.

Carmana Burana
Carl Orff is vooral bekend om zijn befaamde Carmina Burana, een uniek werk uit de muziekhistorie. Het prachtige ‘O Fortuna’ is door de jaren heen gebruikt in vele films, commercials en als basis voor moderne hits. In de 13e eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten, als een reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk, het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte deze Latijnse en Duitse teksten als basis en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen. Het krachtige en opzwepende muziekstuk met voortstuwende ritmes is, dankzij de uitzonderlijke koor- en orkestbezetting, een overweldigend geluid. Carmina Burana spreekt door de mystieke en muzikale aantrekkings­kracht, eeuwen later, nog steeds vele muziekliefhebbers van alle nationaliteiten en leeftijden aan.

Vijf unieke locaties
Carmina Burana zal groots en boeiend uitgevoerd worden en is exclusief te zien in het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen Rotterdam, World Forum Den Haag, Basiliek Oudenbosch en MartiniPlaza Groningen.

The New Romanian Symphony Choir &
The Inter­national Symphony Orchestra

Het majestueuze meesterwerk wordt uitgevoerd door The New Romanian Symphony Choir & The Inter­national Symphony Orchestra met solisten, o.l.v. dirigent Raymond Janssen. Het gezel­schap van 135 personen bestaat uit het orkest van de zeer begaafde en gepassioneerde musici van INSO uit Lviv en het koor van de Staatsphilharmonie Banatul uit Timisoara, dat bekend staat om hun ongeëvenaarde, prachtige zuivere klanken. Het orkest is uitsluitend samengesteld uit jonge begaafde en gepassioneerde musici. Ook in Nederland heeft dit gezel­schap reeds een grote reputatie opgebouwd. Staande ovaties bij de Avé Maria Kerst­concerten en uitvoeringen van Carmina Burana in de afgelopen jaren, bevestigen dit. Het gezel­schap van 135 personen bestaat uit musici van de Staatsphilharmonie Banatul Timisoara aangevuld met inter­nationaal befaamde solisten.

Carmina Burana is een scenische cantate voor sopraan, tenor, bariton, groot koor en orkest, speciaal geschreven voor een uitgebreide sectie bijzondere slagwerkinstrumenten. Zowel de teksten als de uitzonderlijke orkestratie van de Carmina Burana zijn uiterst interessant en rijk aan humor. De proloog, het magistrale koorwerk Fortuna Imperatrix Mundi, is tevens het slotkoor, waardoor de cirkel rond is.

Uitvoerenden

The New Romanian Symphony Choir &
The Inter­national Symphony Orchestra

Solisten:

Mariana Bulicanu – sopraan
Iordache basilic – bariton
Valentin Roceveanu – tenor

O.l.v dirigent: Raymond Janssen

Programma

Voor­programma: 45 min.

Ouverture “Nabucco” Giuseppe Verdi
Bacchanale Camille Saint-Saëns
The Bridge Diximus Andreï Voica
Ouverture “Taras Bulba” Mykola Lysenko

Pauze

Carmina Burana Carl Orff : 65 min.

Kaarten en informatie
De Basiliek is traditiegetrouw één van de best bezochte kerst­concertlocaties in Nederland. Wees er dus op tijd bij om uw kaarten voor dit sfeervolle concert te bestellen.

info

www.bernardusparochie.nl

locatieBasiliek, Markt 57
plaatsOudenbosch (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl