Vandaag is dinsdag 18 december  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerwoensdag 22 november 2017    Evangelie van 2017-11-22
begintijd17:30 uur
 titelBroeders van Taizé bezoeken Tilburg
beschrijving

De broeders van Taizé komen van 14 t/m 23 november naar Nederland. Door iedere dag in een andere stad aan te sluiten bezoeken zij alle regio’s van ons land. Op woensdag 22 november en donderdagochtend 23 november zullen zij het zuiden van het land bezoeken en te gast zijn in Tilburg en Den Bosch.
 
Woensdag 22 november
Op woensdagavond is er een avond speciaal voor jongeren. Iedereen van 15 t/m 35 jaar is van harte uitgenodigd om ’s avonds gezamenlijk te eten met de broeders en mee te doen aan workshops in de stijl van Taizé.

Deze avond wordt afgesloten met een Taizéviering in de Petrus Donderskerk in Tilburg. Bij deze viering is iedereen meer dan welkom, ongeacht leeftijd, je religieuze betrokkenheid of waar je vandaan komt.

Ben je al bekend met de oecumenische gemeenschap van Taizé? Ben je er al eens geweest of nog nooit? Ben je christen? Ben je aan het uitzoeken wat religie voor jou inhoudt of ben je hier al uit? Wat jouw persoonlijke situatie ook is… je bent meer dan welkom op 22 november 2017 in Tilburg!

Programma
17.30 uur - inloop
17.45 uur - open maaltijd (tot 18.30 uur kan worden aangeschoven) (voor 15-35 jaar)
19.00 uur - workshops (voor 15-35 jaar)
20.15 uur - stille inloop in de kerk (iedereen is welkom)
20.30 uur - Taizéviering in de Petrusdonderskerk (Enschotsestraat 124, Tilburg)

Voor de maaltijd wordt een bijdrage van €5,- in de kosten gevraagd.
 
Je kunt je opgeven t/m 1 november door een email te sturen naar taizeintilburg@hotmail.com
(Schrijf in dit mailtje je Naam, leeftijd, waar je vandaan komt en je eventuele dieetwensen).
Wanneer je je hebt opgegeven krijg je een mail met verdere informatie over de locatie en parkeermogelijkheden.

Donderdag 23 november
Broeder Sebastiaan (uit Taizé) nodigt allen die met tieners en jongeren werken (bijv. leerkrachten en begeleiders van tiener-/jongerengroepen) van harte uit op donderdagochtend 23 november in Den Bosch. We zullen deze ochtend samen stil staan bij het werken met tieners en jongeren en o.a. kijken wat Taizé hierin kan betekenen. Het is belangrijk dat mensen die met deze doelgroep werken, de mogelijkheid krijgen om samen uit te wisselen en inspiratie op te doen. Hier willen we met deze bijeenkomst graag aan bijdragen.

Programma
09.30 uur - inloop met koffie en thee
10.00 uur - Welkom, kennismaking, korte inleiding en programma
12.00 uur - afronding van de bijeenkomst met een gezamenlijke maaltijd (optioneel)

Voor de maaltijd wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Deze ochtend zal plaatsvinden in het Sint Janscentrum, Papenhulst 4 in Den Bosch.U kunt zicht tot 1 november opgeven door een email te sturen naar taizeintilburg@hotmail.com . Vermeld in de email uw naam, waar u vandaan komt en hoe u bij (het werken met) tieners en jongeren betrokken bent.

Wil je zeker weten dat je niks mist over deze geweldige ontmoeting met de broeders van Taizé en andere jongeren? Geef je dan snel op voor het evenement ‘Broeders van Taizé in Tilburg’ op Facebook, of houd de website van het bisdom Den Bosch en/of de Mandala Tilburg in de gaten.

info

taizeintilburg@hotmail.com

locatiePetrus Donderskerk
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl