Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Lezing
lezing
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 9 november 2017    Evangelie van 2017-11-09
(Kerkwijding Lateraanse Basiliek)
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelAvond over het nieuwe Onze Vader
beschrijving

Op donderdag 9 november 2017 organiseert de Projectgroep Toerusting van het Vicariaat Groningen-Drenthe een avond over het nieuwe Onze Vader.

Het Onze Vader is het bekendste gebed van het christelijk geloof. Elke christen, van welke richting ook, kent dit gebed. Vanaf het begin van de adventstijds van 2016 wordt in Nederland en Vlaanderen één gewijzigd Onze Vader gebeden, vooral in de kerkdiensten.

Onze bisschop, Mgr. Van den Hout, komt ons deze avond vertellen over de achtergronden van dit gebed dat van Jezus zelf afkomstig is. We vinden het terug in de evangeliën van Matteüs en Lucas, maar merkwaardig genoeg niet bij de andere twee evangelisten. Zijn er in het Oude Testament voorlopers van dit gebed aan te wijzen?

Waarom is trouwens deze gewijzigde versie doorgevoerd? Wat zijn daarvan de achtergronden? Bovendien: wat zijn de precieze tekstwijzigingen en was de oude versie echt aan vervanging toe?

Velen hebben al kennis kunnen maken met onze nieuwe bisschop, maar via deze avond leren we hem op een “catechetische” manier kennen.

Details

Waar: Parochiezaal Franciscuskerk, De Schanswal 4, Emmen (Emmerschans)
Wanneer: Donderdag 9 november 2017 van 20.00 tot 22.00 uur
Voor wie: Allen die zich willen bezinnen over dit gebed dat Jezus zelf ons heeft geleerd. We bidden het zo vaak, maar denken er dan niet echt bij na.
Door wie: Mgr. Dr. C.F.M. van den Hout, onze nieuwe bisschop.
Opgave: Aanmelden tot 1 november 2017
kosten: Aan deze avond zijn geen kosten verbonden

info

Vicariaat Groningen-Drenthe
t.a.v. mevr. L. Winter
(050) 40 65 888
vicariaatgrdr@bisdomgl.nl

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieParochiezaal Franciscuskerk, De Schanswal 4
plaatsEmmen (Drenthe)
postcode78
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl