Vandaag is dinsdag 16 april
Verjaardag paus Benedictus XVI
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 28 oktober 2017    Evangelie van 2017-10-28
begintijd10:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelTalentendag Bisdom Den Bosch
beschrijving

Iedereen heeft talenten en zet die in op allerlei gebieden. Ook in onze parochies worden door vrijwilligers vele talenten ingezet om samen te werken aan de geloofsgemeenschap waarvan zij deel uit maken. Ieder talent heeft zo zijn eigen verhaal.

Om die talenten te prikkelen vindt er op 28 oktober van 10.00 tot 15.30 uur in de Verkadefabriek te ’s-Hertogenbosch de Talenten Dag plaats. Deze inspirerende dag zal op een kleurrijke manier worden ingevuld. De besturen van parochies van het Bisdom van ‘s-Hertogenbosch ontvangen in september een uitnodiging voor deze dag.

Verbinding maken
Het programma van de dag gaat over hoe je verbinding kunt maken met doelgroepen, over de relevantie van de parochie in de samenleving en hoe je dat overbrengt en daar steun voor werft. Pastoraal beleid, communicatie en fondsenwerving gaan hand-in-hand.

Programma
In de ochtend staan Talenten en Verhalen centraal. De bisschop opent. Daarna zal verhalenverteller Pauline Seebregts (tevens vertelambassadeur 2017) het verhaal van het Talenten Programma vertellen, dat zij nu op maat voor ons aan het maken is. Ze zal u vervolgens uitnodigen om zelf te oefenen met het vertellen van uw verhaal. We gaan dus ook direct actief aan de slag!
Vervolgens zal Leo Fijen u trakteren op een mooie bijdrage over de grote waarde van de katholieke kerk en specifiek parochies voor de samenleving.

Workshops
Na de lunch is er een actief middagprogramma. Arjen van Ketel lanceert de nieuwe toolkit nalatenschappen. En u kunt twee workshop-rondes bijwonen. Daarbij kunt u kiezen uit:

  1. Hoe schrijf ik een wervende Kerkbalans-brief? Met Gerko Last, tekstschrijver
  2. Wat zijn de geheimen van een succesvolle actie Kerkbalans? Met Baukje Stam, adviseur
  3. Aan de slag met de toolkit nalatenschappen! Met Arjen van Ketel, nalatenschappen expert
  4. Crowdfunding; wat is het en hoe doe je dat als parochie? Met Anne Stael, voorzitter van het bestuur van stichting Geloofinjeproject

Ook is er voldoende ruimte om kennis te maken met de Talenten Consulenten, te netwerken met de aanwezige experts en andere kerkelijke vrijwilligers: deel je talent met een ander!

We sluiten de dag rond 15.30 uur feestelijk af met een drankje en... een verrassing!

Aanmelden kan door een email te sturen.

info

Anja van der Els
avdels@bisdomdenbosch.nl
www.bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieVerkadefabriek, Boschdijkstraat 45
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl