Vandaag is dinsdag 18 december  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Bisdom Utrecht
(B Utrecht)

Bisdom Utrecht

Website E-mail

Postbus 14019
3508 SB Utrecht

Maliebaan 38-40
3581CR  Utrecht

tel (030) 233 80 30
fax (030) 23 11 962

Diocesane Kerkelijke
Caritas Instelling (DKCI)
Kerkaan 22
3828 EB  Hoogland (Amersfoort)
tel (06) 42 95 28 62

www.yougle.nl

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 19 november 2017    Evangelie van 2017-11-19
begintijd11:00 uur
 titelLandelijke Ariëns-herdenking
beschrijving

De jaarlijkse Ariëns-gedachtenisviering vindt traditiegetrouw plaats op de derde zondag van november, in 2017 dus op 19 november. Zoals gebruikelijk wordt deze Eucharistieviering gehouden in de St. Jacobuskerk aan de Oude Markt te Enschede.

De viering start om 11.00 uur, de hoofdcelebrant is kardinaal W.J. Eijk, aartsbisschop van Utrecht. Pastoor A.G.M. Monninkhof van de Jacobus de Meerdere-parochie te Enschede concelebreert. Voorts assisteert Th. Reuling ofs, als permanent diaken verbonden aan de parochie H. Gabriël te Didam e.o., tevens lid van de Orde van Franciscaanse Seculieren (ofs) en van het Ariëns Comité.

Onlangs heeft paus Franciscus de 33ste Zondag door het jaar uitgeroepen tot Werelddag van de Armen, als een voortzetting van en een herinnering aan het Heilig Jaar van de Barmhartigheid. De Ariëns-gedachtenisviering besteedt aandacht aan deze Werelddag. Het thema van de viering zal voorts te maken hebben met geloofsverdieping.

Medewerking verlenen het Ariëns Koor uit Enschede en de Kon. Enschedese Leo Harmonie, in 1893 door Ariëns zelf opgericht. Na de H. Mis is iedereen welkom in het parochiecentrum achter de kerk voor een informeel samenzijn. Daar zijn ook weer boeken en kaarsen te koop.

info

(053) 431 59 04
secretariaat.jacobuskerk@katholiekenschede.nl
www.katholiekenschede.nl/jacobuskerk

organisatieBisdom Utrecht
locatieSt. Jacobuskerk, Oude Markt
plaatsEnschede (Overijssel)
postcode75
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl