Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 25 november 2017    Evangelie van 2017-11-25
begintijd10:30 uur
eindtijd16:00 uur
 titelVastenactie Startdag
beschrijving

De jaarlijkse Startdag van de Vastenactie vindt plaats op zaterdag 25 november 2017. De Startdag is hét ontmoetingsmoment en dient ter voorbereiding op de komende Vastenactie. Tijdens de Startdag bereiden we u voor op de komende campagne en het Vastenactie campagneproject 2018 in Mbala, Zambia. 

Anders dan in voorgaande jaren vindt de Startdag dit jaar plaats in Congres- en vergadercentrum Driestar Educatief, Burgemeester Jamessingel 2 in Gouda. Deze locatie bevindt zich dichtbij het station. Voor mensen die met de auto komen is er gratis parkeergelegenheid en voor mensen uit het Zuiden is er een mogelijkheid gebruik te maken van gratis busvervoer.

Dit jaar bezoeken we met Vastenactie het land Zambia waar de zusters van het Heilig Hart van Jezus en Maria mensen die geïnfecteerd zijn met HIV/Aids helpen weer een rol te spelen in de maatschappij. Tijdens de dag kijken we vooruit naar de campagne en spreken via een live verbinding Zuster Yvonne die in Zambia verantwoordelijk is voor het werk van de congregatie. Ook dit jaar zijn er tijdens de Startdag twee rondes met workshops. U kunt dan ook twee verschillende workshops kiezen.

Workshops

  1. Gaan waar niemand gaat, doen wat niemand doet
  2. Hiv, een stigma voor het leven?
  3. Hiv-aids, een breder perspectief
  4. Hongerdoek en liturgie
  5. Voel het ritme van Afrika
  6. Vastenactie voor Scholen
  7. Jongeren en missie, hoe bereik je ze?
  8. Projecten van Stichting BVA

Details
De inloop van de dag is om 09.45 uur. Het programma start om 10.30 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur. Wij bieden u inspirerende sprekers en workshopgevers, evenals handvatten welke u kunt gebruiken ter voorbereiding op uw campagne. De gezamenlijke momenten bieden ruimte om ideeën uit te wisselen met andere vrijwilligers, maar ook de kans om die mensen te zien die u met name tijdens de jaarlijkse Startdag ontmoet.

info

www.vastenactie.nl/startdag

locatieDriestar Educatief, Burgemeester Jamessingel 2
plaatsGouda (Zuid-Holland)
postcode28
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl