Vandaag is dinsdag 16 oktober  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 8 t/m zondag 17 december 2017    Evangelie van 2017-12-08
(Maria Onbevlekte Ontvangenis)
 titelInternationale Kerststallenexpositie
beschrijving

Alweer voor de 33ste keer organiseren wij de Internationale Kerststallenexpositie in de Sint Ansfridus kerk aan de Jacob Catslaan 28, 3818 WK te Amersfoort.

Deze kerk is 102 jaar oud en  gebouwd in neogotische stijl en geeft daarom de tentoonstelling een bijzondere sfeer. We mogen ons verheugen op een jaarlijks grote belangstelling van bezoekers uit het gehele land.

De expositie wordt gehouden van vrijdag 8 t/m zondag 17 december 2017.

Openingstijden
09.30 - 21.30 uur - maandag t/m donderdag
09.30 - 17.30 uur - vrijdag en zaterdag
12.30 - 17.30 uur - zondagen

Ook dit jaar hebben we een nieuwe collectie van bijna 300 kerstgroepen uit Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Europa, waaronder uit de Provence in Frankrijk een kerstgroep van meer dan 45 Santons, geplaatst in een miniatuur dorpje.

Tijdens de avonduren en op zaterdag en zondag zullen 28 zangkoren uit de wijde omgeving van Amersfoort zorgen voor een gevarieerde vocale omlijsting van deze expositie. Het koor Voice uit Zeewolde uit Zeewolde en het Opleidingsorkest Sint Caecilia uit Hoogland verzorgen een feestelijk Kerstconcert op zaterdag 16 december om 20.00 uur, kerk open om 19.15 uur. De entreeprijs bedraagt € 10,- incl. toegang tot de Kerststallenexpositie en koffie/thee. Voor de kinderen is er een kerststallen speelhoek en voor de inwendige mens het Petit restaurant de Herberg.

Toegangsprijzen Expositie
Volwassenen € 2
Kinderen 4-12 jaar € 0,50
Kinderen jonger dan 4 jaar hebben gratis toegang

De organisatie is in handen van een groep vrijwilligers en de netto opbrengst komt ten goede aan het tuinproject voor de ernstige zieke kinderen van het Ronald McDonaldhuis Utrecht.

Muzikale omlijsting
Op de website

info

www.sintansfridus.nl/kerststallen

locatieSint Ansfriduskerk, Jacob Catslaan 28
plaatsAmersfoort (Utrecht)
postcode38
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl