Vandaag is dinsdag 18 december  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 15 november 2017    Evangelie van 2017-11-15
begintijd20:00 uur
eindtijd21:45 uur
 titelMgr. De Korte spreekt op Erasmusfestival
beschrijving

Bisschop Gerard de Korte spreekt op woensdagavond 15 november op het Erasmusfestival in ’s-Hertogenbosch over de katholieke visie op een rechtvaardige wereld. De zestiende-eeuwse priester en filosoof Erasmus heeft ook enige tijd in ‘s-Hertogenbosch gewoond.

De bisschop belicht de centrale noties van het katholiek sociaal denken (menselijke waardigheid, solidariteit, algemeen welzijn). Hij gaat in op de Bijbelse wortels hiervan en de ontwikkelingen in Nederland na de Tweede Wereldoorlog.

De lezing van Mgr. De Korte begint om 20.00 uur in de Grote Kerk aan de Kerkstraat 20 in ’s-Hertogenbosch. Als u die wilt bijwonen dient u zich aan te melden via de website van het Erasmusfestival. De entree is gratis. Het programma duurt tot circa 21.45 uur.

info

www.bisdomdenbosch.nl

locatieGrote Kerk, Kerkstraat 20
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl