Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 25 november 2017    Evangelie van 2017-11-25
begintijd10:00 uur
eindtijd14:45 uur
 titelKairos studiedag over islam
beschrijving

De catechistenopleiding Kairos houdt op zaterdag 25 november een algemene studiedag over de Islam. Naast studenten en oud-studenten van Kairos zijn ook alle overige belangstellenden van harte welkom. De dag wordt verzorgd door kerkhistoricus diaken Régis de la Haye.

De Islam is voortdurend in het nieuws. De debatten zijn soms vaak heftig. Wat staat er nu in de Koran en wat niet? Is de Islam een gevaar voor onze westerse waarden? Is een Europese Islam mogelijk in een geseculariseerde samenleving met vrijheid van godsdienst? Hoe zit het met het geweld? Hoe zit het met de positie van de vrouw? Is een echte interreligieuze dialoog mogelijk? Vragen als deze houden ook binnen de katholieke kerk veel mensen bezig.

Tijdens de studiedag neemt De la Haye de deelnemers mee terug naar de wortels van de Islam. Wat is de ontstaansgeschiedenis van deze godsdienst? Hoe heeft de Islam zich verspreid en hoe is die geëvolueerd? En wat geloven moslims eigenlijk? Daarnaast gaat hij in op de vraag welke lessen hieruit voor vandaag getrokken kunnen worden?

De studiedag op 25 november vindt plaats bij het bisdom aan de Swalmerstraat 100 in Roermond. De dag begint om 10.00 uur en duurt tot 14.45 uur, lunch zelf meebrengen. Geïnteresseerden worden verzocht zich vóór 15 november aan te melden per telefoon of e-mail.

info

(045) 54 66 930
g.lux@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieBisdomgebouwen, Swalmerstraat 100
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl