Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 31 augustus t/m zondag 2 september 2018    Evangelie van 2018-08-31
begintijd14:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelKloosterwandeling
beschrijving

De Wandelmaat organiseert regelmatig wandeltochten.

‘Kloosterleven en kunstambacht’

Vrijdag 31 augustus t/m 2 september 2018

Afwisselende pelgrimswandeling voor mensen die houden van doorstappen, met inspirerende momenten onderweg. Tijdens het wandelen krijgen de verhalen van iedere deelnemer de ruimte. Bij de reisbrief die iedereen van tevoren ontvangt, zit een een advies voor de paklijst. Op de wandeldagen lopen we alleen met een dagrugzak. De overige bagage wordt voor je vervoerd. Beperk je echter wel tot het meest noodzakelijke.

De deelnemers worden op dinsdag om16.00 uur verwacht bij Pelgrimshoeve Kafarnaüm in Vessem. Er is een parkeerplaats achter de kerk, waar de auto kan blijven staan tot vrijdag. Vessem is vanuit Eindhoven ook goed bereikbaar met de buurtbus. Deze rijdt ook op maandag.

In Vessem maken we - indien mogelijk - kennis met broeder Fons, de drijvende kracht achter de pelgrimage naar Santiago de Compostela.

De dag erop wandelen we naar Bergeijk en overnachten we in een klein pension. ‘s Avonds gaan we naar de De Hooge Berkt. Een bijzondere - oecumenische - leefgemeenschap aan de rand van het dorp Bergeijk. We  maken dan de bijzondere Lichtdienst mee. Bij de koffie is er ruimte voor nadere ontmoeting. 

Daarna  gaan we de grens met België over, op weg naar de Norbertijnen van Abdij Postel in Mol. Een prachtige wandeling, die eindigt in de oude romaanse kerk van de abdij. We kunnen om 18.00 uur het avondgebed meemaken; daarna is er een broodmaaltijd. Het gastenhuis gaat om 22.30 uur op slot. Maar voor de gasten is er de gezellige bar, met onder andere Postels bier. De gastenpater schuift dan graag aan voor gesprek met ons.

In Abdij Postel wonen we ‘s morgens de lauden van 6.45 uur bij. We vertrekken na het ontbijt van 8.15 uur. Dan wandelen we via de Cartierheide naar Vessem, net als de vorige dagen een tocht van om en nabij de 25 kilometer. In Vessem aangekomen is er nog een kop soep en ronden we deze dagen af, zodat we rond de klok van vier beginnen aan de thuisreis.

Deze wandeling in de ‘Spirituele Driehoek’ is geschikt voor mensen die van langere tochten houden en dus een goede wandelconditie hebben.

We overnachten op drie verschillende locaties:

  1. Pelgrimshoeve Kafarnaüm in Vessem
  2. Gemeenschap De Hooge Berkt in Bergeijk
  3. Abdij Postel in Mol, België.

info

www.dewandelmaat.nl/kloosterwandelingen/kloosterleven-en-kunstambacht-st-liobaklooster-egmond

organisatieDe Wandelmaat
locatieMonasterium St. Lioba, Herenweg 85
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl