Vandaag is dinsdag 16 april
Verjaardag paus Benedictus XVI
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 26 mei 2018    Evangelie van 2018-05-26
begintijd20:00 uur
 titelCobbenhagenavond - Claudio Chieffo
beschrijving

Ook in 2018 vinden in studentenkerk Maranatha (Prof. Cobbenhagenlaan 19, Tilburg) weer een serie CobbenhagenAvonden plaats.

Vijftig jaar geleden brak in Parijs de revolte uit: jongeren waren op zoek naar authenticiteit en verzetten zich tegen de burgerlijke, vastgeroeste samenleving waar ze zich in bevonden. Wat is er van die babyboomer-idealen terechtgekomen?
Claudio Chieffo (1945-2007) was zo’n echte babyboomer. Toen hij vijftien was, begon hij liedjes te schrijven. Liefdesliedjes, noemde ik ze. Ze gingen allemaal zó: Ik kijk naar jou, jij kijkt naar mij, ik kijk naar jou (in die tijd mocht je kijken, maar niet aanraken! Niet zoals nu...). Ik kijk naar jou, jij kijkt naar mij, we kijken naar elkaar... In het beste geval liep het uit op een algemene scheelheid! Op zeker moment zei ik tegen mezelf: Hoe kun je zulke stomme dingen zingen? En mijn antwoord was: Wel, als je een stom leven hebt, kun je niet anders dan stomme dingen zeggen, je kunt gewoon niet anders... En dus was het probleem niet: andere dingen te zeggen, maar: een ander leven te krijgen!
Een ontmoeting in 1962 bracht dat àndere leven waar Chieffo op wachtte. Een leven dat hem - anders dan de meeste - in staat stelde de ware idealen van de jaren zestig vol te houden tot zijn dood in 2007. Hij schreef 114 liedjes en gaf meer dan drieduizend concerten in heel de wereld. La strada is misschien zijn bekendste chanson.

Op 29 mei willen we u kennis laten maken met deze grote chansonnier en zijn intuïties. Aangezien zijn teksten nog belangrijker zijn dan zijn melodieën, wordt de vertaling ervan geprojecteerd op een groot scherm. De liederen worden gezongen door Thérèse Peeters en Giuseppe De Mauro.

Eenieder die idealen (gehad) heeft, warm aanbevolen!

CobbenhagenAvonden
De CobbenhagenAvonden zijn ongeveer maandelijks door het studentenpastoraat van de Universiteit van Tilburg, studentenparochie Maranatha en katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding georganiseerde culturele avonden. In de geest van universiteitsstichter Cobbenhagen willen ze academische wereld, christelijk voorstel en regio Tilburg bij elkaar brengen.

De avonden worden gehouden op zaterdagavond om 20.00 uur in studentenkerk Maranatha aan Prof. Cobbenhagenlaan 19 te Tilburg. Na het ‘formele’ gedeelte volgt er een borrel met boekentafel. De avonden zijn vrij toegankelijk. Na afloop wordt er een collecte gehouden.

Op de Prof. Cobbenhagenlaan is ruim gratis parkeergelegenheid. Station Tilburg Universiteit ligt op 10 minuten loopafstand.

info

www.cobbenhagenavonden.nl

locatieStudentenkerk Maranatha, Professor Cobbenhagenlaan 19
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl