Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 14 april 2018    Evangelie van 2018-04-14
(Heilige Lidwina)
begintijd10:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelImpulsdag tiener- en jongerenpastoraat
beschrijving

In het werken met jonge mensen willen we hen graag (verder) laten kennismaken met God. Laten we eerlijk zijn; dit is geen gemakkelijke uitdaging! In de moderne samenleving ervaren ze de wereld van de Kerk soms als anders, vreemd en ouderwets. We zien dat jongeren, jonge ouders, kinderen en tieners zich vaak liever gedeisd houden in de gesprekken in onze samenleving rond geloven. Hoe kan de brug geslagen worden naar gesprekken van alledag? Hoe kunnen we woorden en beelden vinden die passen in onze huidige tijd en jonge mensen (verder) laten kennismaken met God? Deze uitdaging willen we graag samen aangaan.

Tijdens de impulsdag ‘God is er al’ op zaterdag 14 april voor (vrijwillige) werkers in het familie-, tiener- en jongerenpastoraat gaan we op zoek naar antwoorden op dergelijke vragen. In het plenaire gedeelte van deze impulsdag zal het gaan over het vinden van de antwoorden in de huidige samenleving en cultuur. Naast deze inleiding zijn er verschillende workshops op het gebied van social media, familiepastoraat, computergames en hoe je deze kunt gebruiken met tieners en jongeren. Zoals ieder jaar is er natuurlijk ook ruim de tijd voor ontmoeting en uitwisseling met elkaar en zorgen we voor een lekkere lunch.

We nodigen alle betrokkenen rondom familie-, tiener- en jongerenpastoraat (pastores, vrijwilligers en diegenen die iets in de parochie willen doen met deze doelgroep, maar nog niet weten hoe) van harte uit voor de Impulsdag ‘God is er al!’ op zaterdag 14 april.

De impulsdag vindt plaats in het Sint Janscentrum in Den Bosch en duurt van 10.00 uur tot 14.00 uur (inclusief lunch).

Programma
09.30 uur - inloop met koffie en thee
10.00 uur - welkom en opening van de impulsdag
10.15 uur - inleiding door cultuurtheoloog Frank Bosman
11.30 uur - pauze
12.00 uur - workshops
12.50 uur - gezamenlijke afsluiting en gebed
13.15 uur - lunch
14.00 uur - einde van de dag

U kunt zich tot t/m 8 april aanmelden voor deze impulsdag door een e-mail te sturen naar avdels@bisdomdenbosch.nl met daarin uw naam, contactgegevens en wat uw betrokkenheid is bij familie-, tiener- en/of jongerenpastoraat.

Graag tot ziens op 14 april!

info

avdels@bisdomdenbosch.nl
www.bisdomdenbosch.nl/Onderwijs/Paginas/Impulsdag.aspx

organisatieBisdom Den Bosch
locatieSint-Janscentrum, Papenhulst 4
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl