Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
Oude Abdij Drongen
(Abdij Drongen)

Oude Abdij Drongen

Website E-mail

Christelijk
Ignatiaans-geïnspireerd bezinningscentrum

Drongenplein 26-27
9031 Drongen, België

09/226 52 26

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 27 maart t/m zondag 1 april 2018    Evangelie van 2018-03-27
begintijd17:00 uur
eindtijd10:00 uur
 titelPaasdriedaagse: voor jong en oud
beschrijving

Ben je op zoek naar een zinvolle invulling van de Goede Week samen met je vrienden, je gezin of alleen? Zoek je verbondenheid, inspiratie en verstilling? Wil je even vrij van de dagelijkse beslommeringen terugkeren naar de essentie, naar de christelijke betekenis van deze periode? Oude Abdij Drongen biedt je een sfeervol kader om in verbondenheid met de Heer en met elkaar de dynamiek van Witte Donderdag tot Pasen te doorlopen.

De paasdriedaagse begint op woensdagavond. Na de ochtendwijding krijgen we iedere morgen geestelijk voedsel aangereikt. In de daaropvolgende stille tijd kijken we naar ervaringen van voetwassing, van het kruis of van “uithouden” in ons persoonlijk leven. Hiermee hopen we het leven ter sprake te brengen en dieper te doorgronden wat we die dag in de liturgie vieren. De kinderen hebben in de voormiddag een apart programma en voor de allerkleinsten is er opvang.

De namiddagen zijn vrij in te vullen. Er is een aanbod van activiteiten, zoals een stevige wandeling in de Oude Kalevallei, een film en meditatief schilderen. Je kunt ook altijd in de stille, meditatieve sfeer van de abdij blijven. ’s Avonds gaat Johan Verschueren s.j. ons voor in de liturgie. Op paasmorgen ronden we samen af met een feestelijk ontbijt.

(Aansluiten op vrijdagavond is ook mogelijk)

info

www.oudeabdij.be/paasdriedaagse-voor-jong-en-oud.html
facebook.com/oudeabdij.drongen

organisatieOude Abdij Drongen
locatieOude Abdij van Drongen, Drongenplein 26
plaatsDrongen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl