Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf woensdag 9 mei 2018    Evangelie van 2018-05-09
begintijd19:00 uur
eindtijd21:00 uur
 titelCursus diaconale journalistiek
beschrijving

In mei 2018 vindt de cursus Diaconale Journalistiek plaats in Oosterhout. In samenwerking met de H. Catharinaparochie houdt het Sint Franciscuscentrum bij de Oosterhoutse Verrijzeniskerk op de woensdagavonden 9, 16, 23 en 30 mei een reeks van vier cursusavonden waarmee parochievrijwilligers hun journalistieke talent kunnen ontdekken en verbeteren.

Te vaak worden artikelen niet gelezen
“Een artikel dat te lang is, niet logisch opgebouwd, de foute kop (of de verkeerde foto) heeft wordt vaak niet gelezen”, weet diaken Stefan Lange van de Catharinaparochie. “Er is weinig dat meer teleurstelling oproept dan een artikel dat je met veel moeite geschreven hebt, en dat niet gelezen wordt. Het maakt dan niet uit of het een artikel is voor een parochieblad, een dorpsblad of de schoolkrant. De redenen dat een artikel niet aanslaat zijn legio. Welke redenen dat zijn wordt geleerd in deze cursus.” Volgens Stefan is goede en eigentijdse communicatie belangrijk om mensen nog te kunnen bereiken: “Het moet pakkend zijn. En bondig. Wie een artikel wil schrijven dat wél helemaal gelezen wordt en dat gespreksstof oplevert mag deze vierdelige cursus niet missen!”

Diaconie is nieuwswaardig
In 2017 vond de cursus plaats in Oudenbosch en ’s-Heerenhoek. De cursus in Oosterhout volgt dezelfde opzet waarmee de deelnemers een aantal ‘kneepjes van het vak’ leren van professionele journalisten en vakdocenten. Aan de orde komen: ‘het nieuwsbericht’, ‘interviewtechnieken’, ‘nieuws in beeld’ en ‘mijn eigen kanalen’. Voor elke avond komt er een andere gastdocent.

De cursus is bedoeld voor parochievrijwilligers caritasbestuurders en pastorale krachten die actief zijn de diaconie en Caritas van de parochie. Op dit vlak gebeuren veel activiteiten die nieuwswaardig zijn. De oefeningen en opdrachten zijn erop gericht om de initiatieven die er zijn voor de medemens beter zichtbaar en leesbaar te maken.

Zichtbare diaconie?
De cursus Diaconale Journalistiek maakt onderdeel uit van het project ‘Parochies aan de slag voor kwetsbaren’, en heeft als doel de zichtbaarheid van de diaconie in het Bisdom Breda te verbeteren. Projectleider Marc de Koning: “Het is niet bedoeling om van de daken te schreeuwen dat jij iets goeds doet voor je medemens in nood. Maar het is wél goed om aandacht te vragen voor de initiatieven die deze nood willen lenigen. De kwaliteit van die aandacht is de insteek van deze cursus. We gaan de deelnemers leren hoe zij hun verhaal zo goed mogelijk kunnen overbrengen.”

Praktisch

  • Data: Woensdagavonden 9, 16, 23 en 30 mei 2018 van 19:00 tot 21:00 uur
  • Lokatie: Zaal ’t Trefpunt, Vondellaan 43, Oosterhout
  • Kosten: € 50 p.p. voor de gehele cursus
  • Let op: de cursus biedt ruimte aan maximaal 20 deelnemers

info

Marc de Koning (cursusleider)
(076) 522 3 444

sintfranciscuscentrum.nl/cursus-diaconale-journalistiek-in-oosterhout

organisatieBisdom Breda
locatieZaal Het Trefpunt, Vondellaan 43, Oosterhout
plaatsOosterhout (Noord-Brabant)
postcode49
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl