Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 6 juni 2018    Evangelie van 2018-06-06
begintijd14:00 uur
eindtijd16:30 uur
 titelLezing Kick Bras - Christelijke mystiek
beschrijving

Op woensdagmiddag 6 juni 2018 geeft Kick Bras (* 1949) een lezing over zijn boek “Oog in oog. Christelijke mystiek in woord en beeld”. Hij bespreekt in dit boek de mystieke ervaring, mystieke beelden van God, Christus en de mens, de mystieke weg en de doorwerking van mystiek in maatschappelijke betrokkenheid. Tijdens de lezing zal Kik Bras een ruim overzicht projecteren van de kunstwerken die in zijn boek staan afgebeeld. Het ruim geïllustreerde boek zal ook te koop zijn.

Dr. Kick Bras is emeritus predikant van de Protestantse Kerk. Hij is auteur van boeken op het gebied van spiritualiteit, met name mystiek en meditatie. Hij is als onderzoeker gelieerd aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen.

Programma
Het programma van de middag is als volgt: om 13.30 uur is er ontvangst met koffie en thee. De lezing begint om 14 uur en duurt tot ongeveer 16.15 uur, inclusief gelegenheid tot het stellen van vragen en een korte pauze.

Locatie
De tuinzaal van klooster Brakkenstein, Heijendaalseweg 300 te Nijmegen.

Kosten
Voor deelname aan de bezinningsbijeenkomst (inclusief koffie en thee) vragen wij een vergoeding van € 5, graag ter plaatse te voldoen.

Aanmelding
Aanmelding graag vóór 1 juni 2018.

info

(024) 355 80 29
cps.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl
www.parochiespiritualiteit.org

locatieKlooster Brakkenstein, Heijendaalseweg 300
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl