Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 3 juni 2018    Evangelie van 2018-06-03
begintijd10:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelDag van de Wereldkerk
beschrijving

Op zondag 3 juni wordt in Waalwijk de Dag van de Wereldkerk gevierd voor de dekenaten Heusden-Waalwijk-Zaltbommel, Tilburg-Goirle en ’s-Hertogenbosch-Boxtel-Oisterwijk. Mgr. De Korte, zal de H. Mis celebreren in de St. Janskerk in Waalwijk.

De Dag van de Wereldkerk is bedoeld om te illustreren dat onze kerk zich niet beperkt tot de eigen parochie. De Dag van de Wereldkerk is een mooie gelegenheid om de universaliteit van het geloof te delen en de veelkleurigheid van onze Kerk te vieren. De bisschop nodigt voor deze dag alle parochianen uit de regio uit, in het bijzonder zij die zich vanuit het buitenland hier hebben gevestigd.

We vragen u om aan de dag bovendien zoveel mogelijk bekendheid te geven onder (groepen van) gelovigen van niet-Nederlandse afkomst met wie u in contact staat. Daarvoor heb ik de digitale versie van de flyer ook bijgevoegd, zodat de informatie ook via e-mail en social media verspreid kan worden.

De dag wordt geopend met een feestelijke Eucharistieviering (om 10.00 uur) en vervolgens is er een bijeenkomst in het centrum van Waalwijk (oude raadhuis) waar mensen en culturen elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van koffie en versnaperingen uit de wereld. Er is gelegenheid voor zang en dans en op het einde van de middag is er een afsluitende maaltijd.

Priesters die willen concelebreren worden verzocht een albe en een stola mee te nemen. Hen verzoeken we om zich voorafgaand aan de eucharistieviering tijdig in de sacristie te melden.

We hopen u op zondag 3 juni te mogen begroeten en zijn u bij voorbaat dankbaar voor uw inspanningen om zoveel mogelijk mensen voor de Dag van de Wereldkerk uit te nodigen.

info

www.sintjanwaalwijk.nl

locatieSint-Janskerk, Sint Jansplein 2 en Museum-Plus, Raadhuisplein 1-2
plaatsWaalwijk (Noord-Brabant)
postcode51
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl