Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 2 juni 2018    Evangelie van 2018-06-02
begintijd13:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelLezing Birgit Kelle - Frau2000plus
beschrijving

Voor de eenentwintigste keer gaat de Stichting Katholieke Gezinsweekenden (SKG) een gezinsweekend houden (1-3 juni Helvoirt). Dit jaar komen we samen rond het thema: “Goed communiceren in huwelijk en gezin”

Voor de zaterdagmiddag hebben we een speciale gast kunnen uitnodigen. Op deze middag komt namelijk de Duitse (katholieke) journaliste, publiciste, politica en voorzitster van “Frau2000plus”, Birgit Kelle. Zij is getrouwd en moeder van 4 kinderen.

Birgit Kelle zet zich in voor een “nieuw feminisme”. Ze voert aan dat het traditionele feminisme zijn tijd heeft gehad. Haar vereniging “Frau200plus” zet zich in voor een nieuwe vrouwencultuur. Ze hoopt op een vrouwelijk feminisme dat beter de wens voor het gezinsleven kan vervullen en pleit ervoor dat vrouwen kunnen kiezen voor een toegewijd gezinsleven in plaats van een gecombineerd carrière- en kinderleven, zonder door deze keuze benadeeld te worden.

Heel specifiek komt Birgit ons vertellen over de opkomst en de gevaren van de genderideologie, maar ook welk pad deze ideologie in petto heeft. Na haar lezing kunnen we met haar in gesprek gaan.

Om u de kans te geven om alleen de lezing van Birgit Kelle te kunnen bijwonen is er de mogelijkheid om zich aan te melden voor deze lezing.

datum: 2 juni 2018
tijd: 13.00 - 15.30 uur
locatie: Bezinningscentrum Emmaus te Helvoirt
deelnameprijs: Volwassenen € 10
Echtpaar of verloofden € 15
(priester)studenten en jongeren < 25 jaar € 5

Opgave en info via info@katholiekegezinnen.nl of telefonisch 0653-419386 onder vermelding van voor- en achternaam van degene die willen komen voor deze lezing. opgeven kan tot en met 25 mei 2018.

Het bedrag kun u overmaken op ING bank nummer NL49 INGB 0004 7610 62 t.n.v. Stichting Katholieke Gezinsweekenden. (met vermelding zaterdagmiddag lezing).
Eventueel kan er ook op het weekend betaald worden bij Jos Wilmink de penningmeester of bij Manfred van Kerckhoven.

info

(06) 53 41 93 86
info@katholiekegezinnen.nl
www.katholiekegezinnen.nl

locatieBezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15
plaatsHelvoirt (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl