Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 25 augustus 2018    Evangelie van 2018-08-25
 titelWandelen langs Bernardus Kerkepad
beschrijving

Net als twee voorgaande jaren wandelen we het Bernardus Kerkepad van ‘Bovendonk’ naar de Basiliek ter ere van de feestdag van Bernardus van Clairvaux, dit jaar op zaterdag 25 augustus. Vooraf kan worden deelgenomen aan een presentatie en een eenvoudige maaltijd in ‘Bovendonk’.

De wandeling gaat te voet en met paard en wagen langs oude stoffige postkoets- en kerkepaden. De pelgrimstocht wordt afgesloten met een kort oecumenisch Pelgrimsgebed in de Basiliek. Tot slot is er een gezamenlijke afdronk in ‘de Pelgrim’ onderin de Basiliek.

Eventueel een stuk met paard en wagen
Om iedereen de mogelijkheid te bieden de tocht te beleven is er beperkte mogelijkheid om met paard en wagen een stuk van wandeling mee te rijden. De wandeling gaat enkele reis van Hoeven naar Oudenbosch en de korte afstand bedraagt 10½ kilometer met een gemiddelde wandelsnelheid van 5 kilometer per uur. Voor geoefende wandelaars die sneller wandelen zal dit jaar ook een langere route zijn uitgezet. Voor de enkele reis naar Hoeven wordt gebruik van openbaar vervoer vooraf of achteraf aangeraden. Iedere 20 minuten over het uur rijdt OV-bus 311 vanaf de Markt-in Oudenbosch naar de rotonde in Hoeven.

Opgeven
U kunt zich opgeven vanaf 25 mei door een e-mailtje te sturen.

info

info@loggia.nl
www.bernardusparochie.nl

locatieConferentiecentrum Bovendonk, Hofstraat 8
plaatsHoeven (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl