Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 29 september 2018    Evangelie van 2018-09-29
(Sint Michaël)
begintijd17:00 uur
 titelEvensong - Roden Girl Choristers
beschrijving

In de serie Muziek op Zaterdag zal op 29 september om 17.00 uur in de Grote Kerk in ’s-Hertogenbosch opnieuw een evensong plaatsvinden, deze keer verzorgd door een topkoor: de Roden Girl Choristers! Dit meisjeskoor staat onder leiding van Sonja de Vries en wordt op het orgel begeleid door organist Sietze de Vries.

Het meisjeskoor, de Roden Girl Choristers, bestaat sinds september 2000 en is onderdeel van de Stichting Koorschool Noord Nederland. De dynamische groep meiden heeft inmiddels een klinkende reputatie verworven. Geschoeid op Anglicaanse leest, wordt het koor geïnspireerd door het heldere, strakke, open klankidioom van de Engelse jongens- en meisjeskoren. Het koor musiceert op topniveau en heeft op de belangrijkste concertpodia in heel Nederland en buitenland opgetreden. Belangrijke hoogtepunten hierin waren optredens voor Radio 4, de Carmina Burana van Orff en de Matthaüs Passion van Bach o.l.v. Reinbert de Leeuw.

De van oorsprong uit Zuid-Afrika afkomstige Sonja de Vries is artistiek leider van de Roden Girl Choristers. Zij is sinds 2008 verbonden aan de Stichting Koorschool Noord Nederland en werkt met grote passie voor muziek aan de scholing van de jonge meiden.

Het koor wordt begeleid op het orgel door de internationaal gelauwerde organist Sietze de Vries. Hij wordt alom geprezen voor zijn grote improvisatietalent en won niet minder dan 15 prijzen bij diverse orgelconcoursen met als hoogtepunt het internationale improvisatieconcours te Haarlem. Sietze de Vries is organist van de Martinikerk in Groningen en geeft daarnaast honderden concerten per jaar. De beide professionele musici staan garant voor de optimale begeleiding van de Roden Girl Choristers.

De van oorsprong uit Engeland afkomstige evensong houdt het midden tussen een concert en een kerkdienst en vindt traditioneel plaats in de late middag of begin van de avond. Koormuziek speelt in een evensong de hoofdrol, in prachtige anthems en koorliteratuur, maar ook in de lezingen en gebeden. Tijdens de evensong op 29 september klinkt muziek van Orlando Lassus, Sietze de Vries, Tertius Noble, Herbert Sumsion en Richard Lloyd en het geheel is uiteraard volgens de Anglicaanse traditie vormgegeven. Voorganger is ds. Erica Scheenstra. De gratis toegankelijke evensong duurt bij elkaar een klein uur. U bent van harte welkom!

info

www.rodengirlchoristers.nl
www.pgdenbosch.nl

locatieGrote Kerk, Kerkstraat 20
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl