Vandaag is zondag 21 april
1e Paasdag
 

categorie categorie Cursus
cursus
Bezinningshuis Regina Carmeli
(Regina Carmeli)

Bezinningshuis Regina Carmeli

Website E-mail

Kollenberg 2
6132 AL  Sittard

046-457 09 93

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 31 maart t/m vrijdag 5 april    Evangelie van 2019-03-31
(Zondag Laetare)
begintijd15:00 uur
eindtijd18:00 uur
 titelCursus icoonschilderen
beschrijving

Bezinningshuis Regina Carmeli organiseert van zondag 31 maart (15.00 uur) t/m vrijdag 5 april 2019 (18.00 u) een cursus icoonschilderen. Er wordt les gegeven in het schilderen van iconen volgens de Russische traditie. Dit betekent o.a. dat de verf nat op het geprepareerde paneel wordt aangebracht. De techniek is de zogenaamde ei-tempera techniek.

Gedurende de lessen wordt het een en ander verteld over de theologische achtergrond van de icoon welke op dat moment wordt geschilderd. Het accent ligt evenwel op het aanleren van de schildertechniek. Hierbij geldt heel sterk het respect voor de oosters-orthodoxe traditie en het daaraan ondergeschikt maken van eigen, individuele ideen. Naast de artistieke inspanning zijn nauwkeurigheid en de bereidheid om de regels van de traditie te volgen onontbeerlijk.

Organisatie: Stichting Vriendenkring van ikonenschilders Vera Eikon.
Voor meer informatie, opgave en de kosten: www.veraeikon.nl

info

Zr. M. Gisela
(046) 888 95 93
reginacarmelizrg@gmail.com
www.reginacarmeli.nl

www.veraeikon.nl

organisatieBezinningshuis Regina Carmeli
locatieBezinningshuis Regina Carmeli, Kollenberg 2
plaatsSittard (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl