Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie gebed
gebed
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 1 oktober 2018    Evangelie van 2018-10-01
 titelStart Rozenkransestafette
beschrijving

Oktober is vanouds de maand van de Rozenkrans. In het Jaar van Gebed nodigt Mgr. Van den Hende parochies en religieuze gemeenschappen uit om in deze maand deel te nemen aan een bisdombrede Rozenkransestafette: “Een dergelijke estafette van het Rozenkransgebed is een bijzondere uiting van onze gelovige toewijding als netwerk van liefde, in het Jaar van Gebed.”

De bisschop nodigt uit om in het kader van het Jaar van Gebed als parochies en religieuze gemeenschappen vóór 1 september aan het bisdom te berichten op welke dagen in oktober parochies en religieuze gemeenschappen de Rozenkrans bidden. Mgr. Van den Hende: “Ik ben ervan overtuigd dat wanneer we in oktober als netwerk van liefde van dag tot dag de Rozenkrans bidden, dit niet zonder vruchten zal blijven.”

In het evangelie roept Jezus op om te volharden in gebed (cf Lucas 18, 1). Op verschillende bedevaartplaatsen is het de moeder des Heren, de maagd Maria, die vraagt om te blijven bidden, heel bijzonder ook de Rozenkrans.

Parochies en religieuze gemeenschappen kunnen de dagen in oktober (data inclusief plaats en tijd) waarop zij de Rozenkrans zullen bidden vóór 1 september doorgeven aan het bisdom.

info

Mw. Annemieke de Jong
a.d.jong@bisdomrotterdam.nl
www.bisdomrotterdam.nl/activiteiten/jaar-van-gebed/rozenkransestafette-2018

organisatieBisdom Rotterdam
locatie
plaatsdiverse
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl