Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdonderdag 4 oktober 2018    Evangelie van 2018-10-04
(Werelddierendag / Sint Franciscus)
begintijd19:30 uur
eindtijd22:30 uur
 titelSymposium - Wees getuige
beschrijving

In het kader van de federatie-week van de Clara & Franciscusfederatie van RK Groene Hart zal op donderdag 4 oktober het jaarlijks symposium worden gehouden. Het thema is ditmaal “Wees getuige”. Ook dit jaar hebben wij twee boeiende sprekers uitgenodigd.

Barbara Muller
Op de eerste plaats schrijfster Barbara Muller uit Dordrecht. Naast het schrijvers-vak is zij ook de oprichtster van de “Beschermde Wieg (vondelingenkamer) en “het Babyhuis”. Om over deze projecten te vertellen is zij regelmatig bij talkshows geweest. De Beschermde Wieg is een vondelingenkamer. Nog steeds worden in Nederland kinderen ter vondeling gelegd. En dat is strafbaar. Je brengt immers het leven van een baby in gevaar. Maar deze vrouwen zijn in enorme psychische nood. Barbara Muller heeft de vondelingenkamers opgericht om in ieder geval er voor te zorgen dat deze baby’s veilig zijn. Het project wordt gedoogd. Maar Barbara gelooft in het leven en dat ieder mens het recht heeft op een eerlijke kans.

Waarom heeft Barbara het Babyhuis opgericht? Zij schrijft daarover:Er zijn soms momenten in je leven dat er problemen spelen die je dagelijks leven zo beheersen dat het moeilijk is om goed voor je baby te zorgen. In het Babyhuis gaan we graag in gesprek om met elkaar te overleggen hoe we (tijdelijk) voor je baby kunnen zorgen terwijl je alle ruimte en mogelijkheden krijgt om bij te komen en waar nodig je leven op orde te brengen. Je bent zo vaak als mogelijk is, op vaste tijden, welkom in het Babyhuis om je kindje te verzorgen en te genieten van elkaar. In een huiselijke omgeving, een plek waar liefde en harmonie zowel je baby als jou rust geven.

Barbara heeft een sterk besef dat zij geroepen is door God om dit te doen. Zij komt over haar leven en roeping vertellen. Ook is er gelegenheid om boeken van haar te kopen waarvan de opbrengst direct naar deze projecten zal gaan. Zij is nu bezig om een babyhuis in Leiden op te richten.

Jimena Villanueva
Voorts hebben wij als tweede spreker uitgenodigd: Jimena Villanueva uit Ter Aar. Jimena is als kind en tiener katholiek groot gebracht. Zoals zovelen “Van huis uit katholiek”. Dat noemen wij ook wel cultuur-katholieken. Een omslag kwam in haar jonge leven toen ze als begin twintiger het katholiek festival “Celebrate” bezocht in Stadskanaal. Dat was voor haar een omkering en zij besefte en ervaarde dat God echt waar en werkelijkheid is. Hoe zij haar leven toen ging beleven zal zij als getuigenis vertellen. Van cultuur-katholiek naar keuze-katholiek. Echt kiezen voor God. Wat doet dat met je.

Het zangensemble De Horizon zal de avond muzikaal opluisteren. Een mooie boeiende avond van 19.30 uur tot 22.30 uur. (Kerk open om 19.00 uur)Locatie Petruskerk, Noordeinde 187 in Roelofarendsveen op 4 oktober. Kom en neem anderen me

info

www.rkgroenehart.nl

locatiePetruskerk, Noordeinde 187
plaatsRoelofarendsveen (Zuid-Holland)
postcode23
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl