Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Jong Katholiek

Jong Katholiek

Website E-mail

Postbus 13049
3507 LA  Utrecht

(030) - 232 69 23

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 17 t/m zondag 18 november 2018    Evangelie van 2018-11-17
 titelNationale jongerencollecte
beschrijving

Ieder jaar houdt de Rooms Katholieke Kerk in Nederland in het derde weekend van november de nationale jongerencollecte. In het weekend van 17 en 18 november 2018 is het weer zover. Dan wordt er in heel Nederland gecollecteerd voor landelijke jongerenprojecten én voor het jongerenwerk in het eigen bisdom.

Bisdombedevaarten en tienerkampen
Voor de ontwikkeling, voortgang en toekomst van jongerenprojecten in het bisdom en op nationaal niveau is brede financiële steun noodzakelijk. Kansrijke voorbeelden in ons bisdom zijn de bisdombedevaarten naar Rome en Assisi, maar ook de tienerkampen in Heiloo. Door deze activiteiten voelen jongeren zich gesterkt in hun geloof.

Wereldjongerendagen
Een kansrijk voorbeeld op hoger niveau zijn de Wereldjongerendagen (WJD) die eens in de twee à drie jaar plaatsvinden. De ervaring om er als jongere niet alleen voor te staan, maar deel uit te maken van een wereldkerk zorgt iedere editie van de WJD voor enthousiasme, verdieping en waardevolle ontmoetingen. In januari 2019 vindt de WJD plaats in Panama. Tijdens de voorbereidende activiteiten, vormingsweekenden en keuzeprogramma’s worden gelegenheden gecreëerd waarbij jongeren een relatie opbouwen met Jezus Christus.

Oproep
De bisschop vindt het belangrijk dat katholieke jongeren elkaar in een groter verband kunnen ontmoeten dan alleen in hun eigen parochie. In ons bisdom worden daarom tienerkampen, bisdombedevaarten, kerstdiners, de wereldjongerendag op palmzondag, een verdiepend kloosterweekend en tal van andere activiteiten gehouden.

Financiële steun
Er is geld nodig om al deze activiteiten te kunnen organiseren. Uw financiële steun is daarvoor noodzakelijk, maar betekent ook een morele steun in de rug. Katholieke jongerenactiviteiten laten de continuïteit van de Kerk zien. Dankzij uw gift en aandacht voor de jongerencollecte kunnen we samen het geloof doorgeven aan een volgende generatie.

De opbrengst van de Jongerencollecte kan worden overgemaakt naar rekeningnummer:

  • NL11 INGB 0002 7844 98
    t.n.v. ‘Secretariaat RK Kerkgenootschap’ te Utrecht
    o.v.v. ‘Jongerencollecte’

info
organisatieJong Katholiek
locatie
plaatsNederland
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl