Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneervrijdag 1 februari 2019    Evangelie van 2019-02-01
begintijd10:30 uur
eindtijd12:00 uur
 titelPresentatie 150 jaar Witte Zusters in Afrika
beschrijving

In het kader van de Maand van de Spiritualiteit 2019 verzorgen de Missiezusters van Onze Lieve Vrouw van Afrika (Witte Zusters) twee passende activiteiten, die voor iedereen gratis toegankelijk zijn.

Vrijdag 1 februari - Boxtel
Op vrijdagochtend 1 februari van 11.00-12.30 uur lezen Zr Theresia Brattinga en Zr Jo Robben tijdens Verhaaltijd in de bibliotheek Boxtel voor uit het boek ‘Dragers van Hoop, een leven lang missie’. Dit is uitgebracht t.g.v. het 150-jarig bestaan van de Witte Zusters. De spiritualiteit van de Witte Zusters is vooral een praktische spiritualiteit die zich m.n. uit in het ondersteunen van meisjes en vrouwen in Afrika op allerlei gebieden, zoals gezondheid, educatie, ecologisch bewustzijn, strijd tegen vrouwenhandel enz. Zr Theresia heeft 50 jaar in de Congo gewerkt en Zr Jo lange tijd in Tanzania als kleuterjuf. Beiden zijn nu woonachtig in het interculturele Wereldhuis, alwaar zij zich nog steeds missionaris voelen en graag aandacht schenken aan anderen.

Zaterdag 9 februari - Boxtel
Op zaterdagochtend 9 februari van 10.30-12.00 uur geeft Zr Tiny Holscher een PowerPointpresentatie over 150 jaar Witte Zusters in Afrika en Nederland (1869-2019). Zij zal hierbij ingaan op ontstaan, geschiedenis en charisma van deze missionarissen: waarom doen ze wat ze doen, wat zijn hun drijfveren en houden ze het vol? Hoe wordt de aandacht voor Afrika vertaald in het heden en hoe kun je nog missionaris zijn als je bent teruggekeerd naar Nederland? Van de veertig nog levende Witte Zusters in Nederland, wonen er zo’n dertig in Boxtel.

Boek - Dragers van Hoop, een leven lang missie
Bij beide activiteiten is het boek ‘Dragers van Hoop, een leven lang missie’ te koop voor 10 euro. Hierin staan interviews en sprekende verhalen van nog levende Missiezusters. Ook de onlangs verschenen wandelbrochure ‘Witte Zusters-route’ i.s.m. De Paadjesmakers is voor 2 euro verkrijgbaar. Deze route loopt van NS Boxtel naar NS Vught langs (voormalige) kloosters van verschillende missiecongregaties, waaronder de Witte Zusters en de Witte Paters. Voor vele Boxtelnaren waarschijnlijk zeer herkenbare plekken. Met achtergrondinformatie en veel foto’s.

info

www.wittezusters.nl
www.maandvandespiritualiteit.nl

locatieBibliotheek, Burgakker 4
plaatsBoxtel (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl