Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 6 april 2019    Evangelie van 2019-04-06
begintijd10:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelInspiratiedag - Caritas beweegt
beschrijving

De Zeven Nederlandse bisdommen organiseren op zaterdag 6 april 2019 een landelijke inspiratie- en verdiepingsdag met als thema ‘Caritas beweegt’. De dag is bestemd voor vrijwilligers: leden van PCI-en en armbesturen, van caritaswerkgroepen en werkgroepen diaconie en wordt gehouden in Abdijhof Mariënkroon in Nieuwkuijk.

Het ochtendprogramma bestaat uit een eucharistieviering en diverse inleidingen. Kardinaal Peter Turkson, hoofd van het in 2016 opgerichte Vaticaanse Dicasterie voor Bevordering van de Gehele Menselijke Ontwikkeling, zal spreken over het belang van caritas en sociale rechtvaardigheid in een veranderende samenleving. Hilde Kieboom, voorzitter van de gemeenschap Sant’ Egidio in Antwerpen, en zuster Sara Böhmer, vicevoorzitter van de KNR, gaan in op nieuwe vormen van gemeenschap en hun belang voor diaconie.

’s Middags kunnen de deelnemers in twee rondes workshops kennismaken met twaalf inspirerende diaconale projecten uit het hele land. De inspiratiedag wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdragevan Kansfonds.Binnenkort verschijnt de uitnodiging met een uitgewerkt programma.

Aanmelding per e-mail: inspiratiedag@bisdomrotterdam.nl
Graag met vermelding van plaats en functie.

Programma
10.00 uur - Eucharistieviering
11.15 uur - Inleidingen en gesprek
13.00 uur - Lunch
14.00 uur - Twee workshoprondes

info

Dhr. Jan Maasen
(010) 281 51 84
inspiratiedag@bisdomrotterdam.nl

locatieMariƫnkroon, Abdijlaan 8
plaatsNieuwkuijk (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl