Vandaag is dinsdag 16 april
Verjaardag paus Benedictus XVI
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 26 februari 2019    Evangelie van 2019-02-26
begintijd20:00 uur
 titelGeloof en wetenschap, een vruchtbare relatie
beschrijving

Velen zien geloof en wetenschap als twee onverenigbare werelden. Wetenschap sluit elke vorm van geloof uit, zo is de veronderstelling. Hoe kan het dan zijn dat in onze Westerse cultuur het juist gelovige christenen waren die fundamenteel wetenschappelijk onderzoek hebben verricht en tot baanbrekende wetenschappelijke inzichten zijn gekomen?

Dr. Matthé Uijttewaal, gepromoveerd natuurkundige en praktiserend katholiek, heeft zich verdiept in de vruchtbare relatie tussen geloof en wetenschap en verzorgt hierover een interessante lezing.

info

www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieTitus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 8
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl