Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Sant Egidio

Sant Egidio

Website E-mail

Nederland
Waterlooplein 205
1011 PG  Amsterdam

(020) 233 15 22

info@santegidio.nl
www.santegidio.nl
twitter.com/santegidioadam
facebook.com/santegidio.nl

België
03 / 229 04 10
info@santegidio.be
www.santegidio.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 7 november 2019    Evangelie van 2019-11-07
(Heilige Willibrord)
begintijd19:15 uur
eindtijd21:15 uur
 titelPastor en imam uit Nigeria over verzoening
beschrijving

Op 7 november 2019 zijn imam Muhammad Ashafa en pastor James Wuye uit Nigeria te gast in ons land om hun opmerkelijke verhaal te brengen. Als leiders van radicale christelijke en islamitische jongerenbewegingen stonden ze jarenlang als vijanden tegenover elkaar. Na hun wonderbaarlijke verzoening trekken ze als vrienden rond met een boodschap van vrede, verzoening en interlevensbeschouwelijke verstandhouding.

In de jaren 1990 waren James Wuye en Muhammad Ashafa de radicale aanvoerders van jongerenmilities die elkaar bevochten, in de context van het groeiende etnische en communautaire geweld in Kaduna, in Noord-Nigeria. In de confrontaties gingen vele huizen en gebouwen in vlammen op, en werden velen gewond en vermoord. Aan beide zijden klonk de roep om wraak. In de daaropvolgende botsingen leden beide leiders persoonlijke verliezen. Imam Ashafa verloor twee broers en zijn geestelijke vader in het conflict. Pastor Wuye verloor niet alleen een goede vriend, ook zijn rechterhand moest worden geamputeerd.

Toen gebeurde iets ongelooflijks. Door een gelukkig toeval ontmoetten de twee aartsvijanden elkaar en raakten in gesprek. Uiteindelijk drong het besef door dat ze hun gemeenschappen en godsdienst beter konden beschermen door zich met elkaar te verzoenen.

info

Corine van der Loos
(020) 233 15 22
info@santegidio.nl
www.santegidio.nl

organisatieSant Egidio
locatieUniversiteit van Amsterdam (UvA), REC A 1.02, Nieuwe Achtergracht 166
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl