Contact: kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl


Wat is Kinderen bidden
voor Kinderen?
Communicanten bidden
voor Communicanten
Materialen / Activiteiten
100 jaar Fatima
Nieuwsbrief ANBI

13 Juni - Thuis meebidden

Gepubliceerd: 13 juni 2017

Op 13 juni 1917 verscheen Maria voor de tweede keer aan de drie herderskinderen in Fatima. Ze toonde de kinderen haar hart dat bedroefd is vanwege het verdriet dat mensen elkaar, en daardoor ook haar Zoon, aandoen.

Hiernaast de pagina uit het boekje Maria en de kinderen van Fatima met het verhaal over deze dag. Klik op het plaatje om de tekst te kunnen lezen.

Net zoals op 13 mei vroeg Maria de kinderen om elke dag de Rozenkrans te bidden. Op dinsdag zijn dat de droeve mysteries. Klik op de player hieronder om mee te bidden!

Meer info


Rozenkrans van kinderstemmen

Gepubliceerd: 2 juni 2017

Op zaterdag 13 mei was op Radio Maria de première van een Rozenkrans waarvoor vele kinderen een kraaltje ingesproken hadden. Twee meisjes van de Schola Cantorum van de Sint-Jan in Den Bosch zongen de aankondiging van de Geheimen. Hebt u het gemist? Klik hier...

Oproep

Voor de andere Geheimen hebben we nog kinderstemmen nodig. Graag ontvangen we daarom opnames (eenvoudig via mobieltje) van een door een kind gebeden Weesgegroet. Lees verder...

Kaarten voor Maria in oktober naar Fatima

Gepubliceerd: 2 juni 2017

foto van americaneedsfatima.org
Kinderen kunnen nog een kaart voor Maria opsturen, want deze zal samen met de kaarten van Maastricht in oktober meegenomen worden naar Fatima in Portugal, naar de plek waar Maria in 1917 verschenen is. Uitleg voor kinderen...

Gratis een bijzondere rozenkrans

Alle gezinnen die zich toewijden aan het Onbevlekt Hart van Maria kunnen gratis de rozenkrans ter ere van 100 jaar Fatima ontvangen. Lees verder voor meer info... of bestel direct.

Kinderkaarten voor Maria bij de Toewijding in Maastricht

Gepubliceerd: 15 mei 2017

foto: bisdom-roermond.nl
De kinderkaarten voor Maria bij het toewijdingsgebed door de bisschoppen aan de voeten van het Fatimabeeld.
Tientallen kinderen hadden een kaart voor Maria met daarop hun eigen toewijdingsgebedje (Vlaggetjeskaart) naar ons opgestuurd. Zaterdag lagen deze kinderkaarten aan de voeten van het Fatimabeeld terwijl de bisschoppen daar de toewijding aan het Onbevlekt Hart van Maria (beeldverslag) uitspraken. Bij de kaarten stond een foto van Francisco en Jacinta, die op dezelfde zaterdag 13 mei in Fatima heilig verklaard werden door paus Franciscus.

Aan het eind van de zeer mooie vesper­viering in de overvolle basiliek van O. L. Vrouw in Maastricht mocht een verte­gen­woordiger van stichting Kinderen bidden voor Kinderen de eerste van 7 kaarsen bij het Fatimabeeld aansteken om zo namens de kinderen aan te sluiten bij het gebed van de bisschoppen.

Kinderen uit Den Haag, Utrecht, Sittard, Naaldwijk en nog vele plaatsen hadden een kaart gestuurd. Kaarten kunnen nog steeds gestuurd worden, want in oktober zullen deze kaarten bij Maria in Fatima neergelegd worden.

Moederdag voor Maria

Gepubliceerd: 5 mei 2017

Zondag 14 mei 2017 is het weer Moederdag. Veel kinderen maken dan hun mama blij met een tekening of een bosje bloemen. Maria is ook Moeder. Laten we daarom onze Moeder Maria voor haar hulp bedanken met een Weesgegroet of de Rozenkrans. Elk Weesgegroet is voor Maria als een mooie roos. Als heel veel kleine én grote kinderen van Maria een roos van gebed geven, krijgt Maria echt een reuze boeket! Zo wordt het ook Moederdag voor Maria.

Jacinta en Francisco heilig!

Gepubliceerd: 20 maart 2017

Paus Franciscus zal op 13 mei tijdens zijn bezoek aan Fatima de twee Portugese kinderen Jacinta en Francisco Marto heilig verklaren.

Deze kinderen worden door Rome ‘boodschappers van vrede’ genoemd. Zij hebben niet alleen de boodschap die Maria hen tijdens de Eerste Wereldoorlog gaf doorgegeven, maar vooral hebben zij gedaan wat Maria hen vroeg: dagelijks de Rozenkrans bidden voor de vrede. Ook hebben zij in groot vertrouwen op Gods barmhartigheid veel offertjes gebracht voor een tijdige bekering van zondaars naar een leven in vrede met God en met de mensen om hen heen.

Op 13 mei 2000 werden Jacinta en Francisco zalig verklaard door paus H. Johannes Paulus II. Hun nichtje Lucia dos Santos, die zuster werd en in 2005 op 97-jarige leeftijd overleed, zal waarschijnlijk later dit jaar zalig verklaard worden.

Sinds 22 oktober 2016 staat de Stichting Kinderen bidden voor Kinderen onder de bijzondere bescherming van de twee Fatima-kinderen die in korte tijd tot heiligheid groeiden en op 10 respectievelijk 9 jarige leeftijd in de hemel werden opgenomen.


Verhaal en kleurboek Fatima


DVD Fatima


Rozenkransboekje

De boodschap van Fatima voor kinderen van nu

De boodschap van Maria in 1917 aan de drie herderskinderen is 100 jaar later nog steeds actueel. Daarom biedt Kinderen bidden voor Kinderen in dit jubileumjaar de keuze uit diverse activiteiten en materialen voor kinderen.

Door kinderen ingesproken Rozenkrans - doe je mee?

Heb jij ook een spraakrecorder op je mobieltje? Wil je dan één Weesgegroet hardop bidden, opnemen en mailen naar radio@kinderenbiddenvoorkinderen.nl?

Dan gaan wij jouw ingesproken Weesgegroet en dat van andere kinderen aan elkaar ‘rijgen’ tot een lange ketting, tot een Rozenkrans van kinderstemmen. Als het lukt om minimaal 50 kraaltjes te vullen met ingesproken gebed, dan wil Radio Maria dit uitzenden op zaterdag 13 mei om 12.15 uur. Als je meedoet, ben jij die dag te horen op de radio!

Kijk hier hoe eenvoudig het is om mee te doen...

Toewijding aan Maria op 13 mei

Op zaterdag 13 mei 2017 zullen de bisschoppen de zeven Nederlandse bisdommen toewijden aan het Onbevlekt Hart van Maria. Dit zal gebeuren tijdens een middagviering in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht. Op deze dag is het precies 100 jaar geleden dat Maria in Fatima de eerste keer verscheen aan Lucia, Francisco en Jacinta.

Voor kinderen is er de mogelijkheid om een kaartje te sturen dat op 13 mei zal worden neergelegd bij het beeld van Onze Lieve Vrouw van Fatima. Dit kaartje kan worden uitgeprint en ingevuld.

Lees verder...

Kleurwedstrijd 100 jaar Fatima

Communicanten, maar ook andere kinderen van de basisschool, worden uitgenodigd om mee te doen aan deze kleurwedstrijd. Dit jaar is het namelijk precies 100 jaar geleden dat Maria verscheen aan drie kinderen in Fatima. Susanna Hüsstege (15) heeft prachtige kleurplaten gemaakt van dit waargebeurde verhaal.Kleurwedstrijd 100 jaar Fatima.

Meedoen is eenvoudig...

Nieuw: materialen voor 100 jaar Fatima

Gepubliceerd: 10 maart 2017

Ter ere van het eeuwfeest van de verschijningen aan drie herderskinderen in Fatima, Portugal in 1917, hebben we voor kinderen nieuwe materialen ontwikkeld.

Lees meer...

Opnieuw landelijke activiteit voor communicanten

Gepubliceerd: 27 januari 2017

Elk jaar worden parochies uitgenodigd om met hun communicanten deel te nemen aan Communicanten bidden voor Communicanten. Dit vraagt geen lokale organisatie, want deelname is heel eenvoudig: in het kader van de eerste heilige Communie één Weesgegroet bidden met communicanten voor andere communicanten in Nederland.

Verbonden met elkaar door één Weesgegroet

De Weesgegroetjes van al deze communie­groepen vormen als kralen van één ketting samen een grote rozenkrans. Zo bidden de kinderen voor en met elkaar tot Maria. In 2016 hebben ruim 150 groepen kinderen meegedaan, vanuit 120 verschillende plaatsen. Zie het kaartje van deelnemende dorpen en steden in 2016

Middag met Jezusbeeldje

Gepubliceerd: 15 februari 2017

Deze keer gingen wij een stukje verder. Vorige keer was ons handje als een kribbe voor Jezus. Nu maakten we een tabernakeltje voor Jezus. Daarin kwam een glow in the dark Jezusbeeldje. Ons hartje willen we immers gebruiken als een plaats vol liefde om Jezus in te laten verblijven.


Kerstkribbe maken

Gepubliceerd: 5 januari 2017

Op 17 december kwamen wij opnieuw samen in Moerzeke. Deze keer maakten we kerstkaarten voor de zieke kinderen. Naast de eigen gemaakte tekening werd nog een kaart bijgevoegd met het kerstkindje. De kinderen namen hiervoor een afdruk van hun handje door deze in een geverfde spons te drukken en daarna op de kaart over te zetten. Ons handje was als een kribbe voor Jezus. We plakten er wat stro op met daarin de kleine Jezus.


Adventsactie: kaarten maken voor zieke kinderen

Gepubliceerd: 11 november 2016
Door: landelijk ontwikkelingsteam van Stichting Kinderen bidden voor Kinderen

Tijdens de Kerstdagen in het ziekenhuis moeten blijven. Dat is natuurlijk helemaal niet leuk! Daarom willen we zieke kinderen verrassen met mooie kerstkaarten. Wie doet ermee zodat in meerdere ziekenhuizen kinderen een vrolijke kerstkaart krijgen met Kerstmis?

Ruim 3000 kinderen bidden voor oorlogsKinderen

Gepubliceerd: 11 november 2016


Evenals in 2015 werd in de Rozenkransmaand in het hele land en ook in Vlaanderen door kinderen gebeden voor oorlogskinderen en voor vrede. Door meer dan 3.300 kinderen een Tientje van de Rozenkrans; sommigen een enkele keer en anderen dagelijks.


Toewijding aan Maria

Onder bijzondere bescherming van
H. Johannes Paulus II en Zalige Jacinta en Francisco

Gepubliceerd: 27 oktober 2016

Met een mooi, plechtig gebed is zaterdag 22 oktober 2016 de Stichting Kinderen bidden voor Kinderen toegewijd aan Maria en onder de bijzondere bescherming gesteld van de heilige paus Johannes Paulus II en de twee zalige Fátima-kinderen Jacinta en Francisco.

Doe mee met: Kinderen bidden voor oorlogsKinderen

Gepubliceerd: 12 september 2016
Roeland (11) uit Nederland bidt in oktober elke dag voor Ghadir (12) in Damascus (Syrië) en voor de vele andere kinderen die te lijden hebben onder oorlogsgeweld. Het verhaal van Ghadir vindt u op de kinderpagina. In 1917 vroeg Maria aan drie herderskinderen in Fatima om elke dag het Rozenkransgebed te bidden voor vrede. Ook nu is gebed voor vrede heel hard nodig. Het gebed van kinderen is extra sterk. Gezinnen, parochies, kinderclubs en scholen worden daarom gevraagd om met kinderen, net als Roeland, ook een Tientje van de Rozenkrans te bidden, speciaal voor de kinderen in oorlogsgebieden en die zijn moeten vluchten. Een Tientje is één Onze Vader en tien keer het Weesgegroet.

Sleutelkoord voor vrede

Voor kinderen die meedoen heeft Stichting Kinderen bidden voor Kinderen een sleutelkoord ontwikkeld om gemakkelijk een Tientje te kunnen bidden. Geef uw adresgegevens door via het aanmeldformulier en u ontvangt de kralen en andere benodigdheden waarmee kinderen in een paar minuten hun eigen sleutelkoord voor vrede kunnen rijgen. U kunt ook kiezen voor glow-in-the-dark rozenkransjes.

Laat ons weten met hoeveel kinderen u gaat bidden, want op deze website zullen we bijhouden hoeveel kinderen in oktober bidden voor oorlogskinderen en in welke plaatsen. Vorig jaar hebben ruim 3.800 kinderen deelgenomen.

Op 18 oktober samen met 1 miljoen kinderen wereldwijd

Elk jaar bidden op 18 oktober ongeveer een miljoen kinderen de Rozenkrans voor vrede. In steeds meer landen, dankzij de steun van Kerk in Nood. In Nederland zetten Kerk in Nood en Stichting Kinderen bidden voor Kinderen zich samen in om deze campagne bekend te maken. Meer dan de helft van de kinderen die vorig jaar deelnam aan Kinderen bidden voor oorlogsKinderen heeft ook op deze internationale kindergebedsdag gebeden. De flyer hiernaast kunt u uitprinten om kinderen te attenderen op dinsdag 18 oktober.

Suggesties en gratis downloads

Hoe maak je kinderen enthousiast om te bidden voor oorlogskinderen, hoe bid je de Rozenkrans of een Tientje ervan? Op onze campagnepagina vindt u diverse suggesties, bijvoorbeeld voor de kinderwoorddienst. Verder een ruime keuze aan kindermaterialen om te downloaden en uitleg over de Rozenkrans. Heel bijzonder zijn de filmpjes, gemaakt door Kerk in Nood, waarin Achmed en Maryam hun verhaal vertellen.Kaarten maken en bidden bij de Zoete Moeder in Den Bosch

Gepubliceerd: 1 oktober 2016

Alweer voor het achtste jaar op rij kwamen kinderen met hun ouders en grootouders op het Sint-Janscentrum om kaarten te maken voor zieke kinderen, Tientje-sleutelkoorden te knutselen en te bidden bij de Zoete Moeder van Den Bosch.

Onze ‘hoffotograaf’ maakte weer een uitgebreide fotoserie.


Internationale Dag van het Kind

Met de kinderen in Syrië bidden om vrede

Gepubliceerd: 30 mei 2016
Ter gelegenheid van de Internationale Dag van het Kind, zullen honderden Syrische kinderen op woensdag 1 juni samenkomen om te bidden voor vrede. De patriarchen van Syrië doen een oproep tot de christenen van heel de wereld - en vooral tot de kinderen - om zich bij hen aan te sluiten.

Deze 1e juni zullen honderden kinderen samenkomen in Damascus, Aleppo, Homs, Tartous en Marmarita om voor vrede te bidden. Dit initiatief, resultaat van een ontmoeting tussen Kerk in Nood en de Kerken in Syrië, werd samen genomen door de katholieke en orthodoxe patriarchen van het land. In hun boodschap waarschuwen zij voor de uiterst dramatische situatie van de kinderen: “In ons vaderland Syrië duurt het reeds meer dan vijf jaar dat kinderen door een wrede oorlog gewond, getraumatiseerd, gedood worden. velen hebben hun ouders verloren en al wat hun dierbaar was. zo veel kinderen worden tijdens de oorlog geboren en hebben nog geen vrede gekend. Hun tranen en lijden roept tot de hemel”. In deze context doen de patriarchen een oproep tot scholen, parochies en christenen in heel de wereld om zich bij hun gebed aan te sluiten “opdat er eindelijk vrede zou zijn”.

“Door op deze 1e juni met onze kinderen te bidden om vrede in Syrië, hernieuwen wij onze aanhankelijkheid aan de Syrische gezinnen die sinds 2011 zo zwaar getroffen worden door de oorlog”, zegt Marc Fromager, directeur van Kerk in Nood. (Zenit.org)

De meimaand is Mariamaand

Gepubliceerd: 13 mei 2016
Vandaag, 13 mei, denken we eraan terug dat Maria op deze dag in 1917 voor de eerste keer in Fatima (Portugal) verscheen. Zij vroeg daar drie herderskinderen om elke dag de Rozenkrans te bidden. De kinderen vonden het heel fijn om Maria te zien.

De meneer rechts op de foto, Toon Hermans (opa of oma kent hem vast wel), bad als kind in de meimaand elke dag de Rozenkrans. Hij heeft er een mooi verhaal over geschreven.door Toon Hermans
In de meimaand werd bij ons thuis de rozen­krans gebeden. Ik was nog een kind. De mei­maand was de Mariamaand. Dan plukten we bloemen in de wei en zetten ze voor het blauw­witte Mariabeeldje dat in een hoek van de ka­mer op een tafeltje stond, met een wit kanten kleedje erop.
Volgend jaar is het 100 jaar geleden dat Maria in Fatima met de herderskinderen sprak.
Meer weten?

Ruim 3.000 rozen voor Maria op Moederdag!

Gepubliceerd: 12 mei 2016
Afgelopen zondag 8 mei zijn er 3.132 ‘rozen van gebed’ aangeboden aan Maria uit dankbaarheid voor haar niet aflatende voorspraak en hulp. Dit betekent dat op Moederdag maar liefst 3.132 kinderen van Maria, jong en oud, thuis of samen in de kerk, minimaal één Weesgegroet hebben gebeden in het kader van Moederdag voor Maria.

Op het kaartje is te zien in welke plaatsen in Nederland, België en ook Duitsland is deelgenomen.
Volgend jaar valt Moederdag voor Maria op zondag 14 mei.

Maak de meimaand tot Mariamaand

Gepubliceerd: 2 mei 2016
Ook dit jaar een oproep om van de meimaand een Mariamaand te maken. Een mooie traditie, waarvan we hopen dat deze aan kinderen wordt doorgegeven. Daarvoor hebben wij diverse suggesties, voor jong en oud, voor parochies en thuis. Klik op de suggesties voor meer informatie.

Wedstrijd - Kinderen zingen voor Kinderen

Gepubliceerd: 8 maart 2016
Communicanten, maar ook andere kinderen van de basisschool, worden uitgenodigd om mee te doen aan de wedstrijd die Stichting Kinderen bidden voor Kinderen in 2016 organiseert. Dit jaar geen teken- of kleurwedstrijd, maar een zangwedstrijd. Een wedstrijd met leuke prijzen én een goed doel.

Waarom zingen?

Zingen is dubbel bidden, wordt wel gezegd. In de kerk zingen we ook vaak. Waarom? Misschien kun je het een beetje vergelijken met een verjaardag. Wanneer je samen Happy birthday gaat zingen, wordt iedereen vrolijk en blij. Ook de jarige job vindt het leuk als er voor hem of haar gezongen wordt. Zingen geeft een goed gevoel.

Het Weesgegroet of Onze Vader zingen

Speciaal voor kinderen zijn deze gebeden op melodie gezet. Op de pagina Materialen bij Liedjes vind je verschillende mogelijkheden. Welke vind jij de mooiste?

Het Heilig Jaar van Barmhartigheid

Gepubliceerd: 28 januari 2016
Klik op de afbeelding
om de pdf te downloaden!
Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra aandacht voor de barmhartigheid van God en voor de werken van barmhartigheid die wij kunnen doen voor andere mensen.

God is goed voor mensen en vraagt dat wij ook goed zijn voor elkaar.
In de Bijbel zegt Jezus:

Ik had honger en gij hebt Mij te eten gegeven, Ik had dorst en gij hebt Mij te drinken gegeven, Ik was vreemdeling en gij hebt Mij opgenomen. Ik was naakt en gij hebt Mij gekleed, Ik was ziek en gij hebt Mij bezocht, Ik zat in de gevangenis en gij zijt tot Mij gekomen. (Matteus 25, 35-36)

Voor kinderen hebben wij een boekje samengesteld met uitleg over de werken van barmhartigheid en de kleurplaten van Samuel Advies.

Verhalen

Bij dit boekje horen nog twee verhalen:


Communicanten bidden voor Communicanten

Gepubliceerd: 16 januari 2016

Tussenstand

maandag 29 maart 2017
79
kralen
1,343
communicanten

Uitbreiding naar alle bisdommen

Elk jaar worden parochies uitgenodigd om met hun communicanten deel te nemen. Dit vraagt geen lokale organisatie, want deelname is heel eenvoudig: in het kader van de eerste heilige Communieviering één Weesgegroet bidden met communicanten voor andere communicanten in de fusieparochie, in het bisdom, in het land.

Verbonden met elkaar door één Weesgegroet

De Weesgegroetjes in al deze communie­vieringen, vormen als kralen van één ketting, samen een grote rozenkrans. Zo bidden de kinderen voor en met elkaar tot Maria.

Elke viering of communieles waarin communi­canten een Weesgegroet bidden voor andere communi­canten telt als een van de kleine kralen van de rozenkrans. Vanaf maart zullen de plaatsnamen en de data waarop dit gebeurt op deze site te zien zijn.

Meld aan voor Mariamedaille en felicitatiekaart

(zolang de voorraad strekt)

Aanmelden kan via: ’s-Hertogenbosch / Roermond / Utrecht / Breda / Rotterdam / Haarlem-Amsterdam / Groningen-Leeuwarden
 • het aantal communicanten
 • de datum/data van de communieviering(en) en
 • naam parochie, contactpersoon en adresgegevens
  U ontvangt dan op dit adres voor elke communicant de wonderdadige medaille en een felicitatiekaart.

Brochures van het Onze Vader en het Weesgegroet

Voor kinderen is er een uitleg van het Onze Vader en van het Weesgegroet.
Te bestellen bij Uitgeverij Betsaida voor € 0,15/stuk excl. verzendkosten.

Gratis te downloaden:

Waarom meedoen?

 • kinderen door gebed verbinden: we zijn immers één grote familie
 • op eenvoudige wijze kinderen bij Maria brengen
 • Maria heeft bij haar verschijningen vaak juist aan kinderen gevraagd om te bidden
 • voor alle deelnemende communicanten en gezinnen zal de rozenkrans gebeden worden.
We hopen dat ook dit jaar weer veel parochies zullen deelnemen!
Voor vragen: info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl


Ontvangen uit Den Haag

Adventsactie: kaarten maken voor zieke kinderen

Gepubliceerd: 26 november 2015
Door: landelijk ontwikkelingsteam van Stichting Kinderen bidden voor Kinderen

Tijdens de Kerstdagen in het ziekenhuis moeten blijven.
Dat is natuurlijk helemaal niet leuk!
Daarom willen we zieke kinderen verrassen met mooie kerstkaarten.
Wie doet ermee zodat in meerdere ziekenhuizen kinderen een vrolijke kerstkaart krijgen met Kerstmis?

Maar liefst 3800 kinderen bidden voor oorlogskinderen in oktober

Gepubliceerd: 12 november 2015

In heel Nederland en ook in Vlaanderen is in oktober enthousiast gereageerd op de oproep van Stichting Kinderen bidden voor Kinderen en Kerk in Nood om te bidden voor oorlogs­kinderen, kinderen zoals Achmed en Miriam. Meer dan 3800 kinderen hebben gebeden, van wie alleen al 2100 kinderen op zondag 18 oktober. Op deze dag bidden elk jaar wereldwijd ongeveer een miljoen kinderen voor vrede. We hebben de inter­nationale organisatie geïnformeerd over de deelname in onze contreien.

Eindstand: 3.839 biddende kinderen!
Aanmeldingen stroomden binnen uit het hele land, van Kerkrade tot Dokkum en van Groningen tot Hoek van Holland, maar ook uit een heel aantal plaatsen in Vlaanderen. Er is meegedaan door gezinnen thuis, kinderkoren, kinderclubs en basis­scholen; tijdens kinder­woord­diensten, speciale gezins­vieringen en na afloop van de H. Mis; door communicanten, vormelingen, misdienaren en zelfs kleuters; tijdens bijeen­komsten van Gemeen­schap Emmanuel, KISI en de Zaterdagmiddagclub in Sittard.

De Rozenkrans geeft volop mogelijkheden tot creatieve invulling: Veel kinderen hebben zich verplaatst in de situatie van oorlogskinderen: Er zijn bijna 3000 gratis rozenkransjes en Tientjes-armbandjes verstuurd aan deelnemende kinderen. Gelukkig voor onze stichting is er door een aantal gezinnen en parochies een tegemoet­koming in de kosten overgemaakt, want op zo’n fantastische deelname hadden we vooraf niet durven hopen.

Namens Stichting Kinderen bidden voor Kinderen en Kerk in Nood: kinderen bedankt!
Kinderen bidden voor oorlogsKinderen - Bid je ook mee in oktober?De Nederlandse Marijke (8) bidt de hele maand oktober voor Achmed uit Syrië en voor andere oorlogs­kinderen. En ze is zeker niet de enige! Uit het hele land, van Maastricht tot Leeuwarden, komen aanmel­dingen van parochies en gezinnen die in de rozen­krans­maand met kinderen een Tientje van de Rozen­krans bidden voor kinderen die net als Achmed dagelijks de ellende van oorlog ervaren. Inmiddels is de teller de 2.500 gepasseerd. Kijk hier waar overal gebeden wordt!

Bidt u ook met kinderen mee voor kinderen zoals Achmed? Deze tien­jarige maakte bombar­de­menten mee op zijn woon­plaats Homs en leeft nu als vluchteling in een tent in Libanon. Zijn verhaal hoort u hier. Parochies en gezinnen zijn uitgenodigd om tijdens de Rozen­krans­maand met kinderen een Tientje van de Rozen­krans te bidden: 1 x het Onze Vader en 10 x het Weesgegroet.

Een speciale dag is zondag 18 oktober. Dan sluiten we aan bij het wereld­wijde initiatief. Een miljoen kinderen bidden de Rozenkrans. Samen met ongeveer een miljoen kinderen in tal van landen bidden op die zondag hopelijk ook veel Nederlandse en Belgische kinderen het Rozen­krans­gebed (of een van de vijf Tientjes) voor vrede in de wereld. Precies zoals Maria eens aan drie kinderen in Fatima vroeg. U kunt het verhaal voor kinderen uitprinten.

Kerk in Nood en Stichting Kinderen bidden voor Kinderen steunen dit mooie initiatief. Graag vragen wij u om met kinderen mee te bidden voor oorlogs­kinderen als Achmed. Wereld­wijd zijn 20 miljoen kinderen op de vlucht voor oorlog. Nog veel meer kinderen leven te midden van het oorlogs­geweld dag en nacht in angst. Hoe nodig is het om hun roep om hulp te ondersteunen met gebed!

Marijke bidt daarom de Rozenkrans, want dat is bij uitstek een gebed voor vrede. Als heel veel kinderen samen met Maria bidden, zal God de harten veranderen en zal er vrede komen. Dat heeft Maria beloofd.

 

Gratis aanvragen

Voor kinderen is er een armbandje om het Tientje te bidden. Het bandje kan strakker of losser getrokken worden. Gratis te bestellen zolang de voorraad strekt.
Voor deelname op zondag 18 oktober kunt u een glow-in-the-dark Rozenkransje aanvragen.


Lees meer over dit bijzondere project op de speciale Kinderen bidden voor oorlogsKinderen actie-pagina...

Winnaars bekend van wedstrijd voor communicanten

Gepubliceerd: 9 juli 2015

Ook dit jaar weer een wedstrijd voor communicanten. Nu met een heel toepasselijk thema:
het Laatste Avondmaal van Jezus.

+ Klik hier voor de vragen en antwoorden

Winnaars van 2015

De winnaars komen deze keer uit Zuid-Limburg. De 1ste prijs is gewonnen door de 7-jarige Carmen.

Zij heeft de tekening heel mooi ingekleurd en zelfs tegeltjes aan de muur getekend. Jezus met een gele aureool om het hoofd is het stralende middelpunt.

GEFELICITEERD Carmen!

De 2e prijs is gewonnen door Anouk (7 jaar) en Keano (8 jaar). Proficiat Anouk en Keano!

De winnaars hebben persoonlijk bericht gehad samen met hun prijs. Ook was er een attentie voor de andere kinderen die hebben deelgenomen.

Koffertje reist van gezin naar gezin...

Gepubliceerd: 9 juli 2015

Sedert januari hebben wij een heel bijzonder reiskoffertje. Het koffertje gaat elke maand mee naar een gezin.

Het koffertje bevat: een icoon van de Heilige Familie door Geertrui Nolf gemaakt voor deze intentie. Jezus gaat met zijn ouders, Maria en Jozef naar de tempel. Deze icoon krijgt elke maand een plaatsje in de huiskamer van een gezin. Lees meer...


Cadeau van Jezus en Maria

Gepubliceerd: 5 juli 2015

Juni is de maand van het heilig Hart. Op de derde vrijdag na Pinksteren vieren we het hoogfeest van het heilig Hart van Jezus. Daarom hebben wij in deze bijeenkomst hier rond gewerkt.

We hebben eerst een kapelletje gemaakt met de afbeeldingen van het Heilig hart van Jezus en het Onbevlekt hart van Maria. (met sleuteltje- verwijzend naar het liedje: ‘Is je deur nog op slot’, 2de keer: ‘Is je hart nog op slot’. Lees meer...


Bijzondere cadeautjes voor Maria

Gepubliceerd: 5 juli 2015

Op 13 mei was het bijna 100 jaar geleden dat Maria voor het eerst verscheen aan de drie herdertjes in Fatima. Vooraf was de engel van Fatima aan hen verschenen om hen hierop voor te bereiden. Hij leerde hen bidden met het hart. Als je met heel je hart bidt, luisteren Jezus en Maria naar jou.

De engel vroeg eveneens: “Bied voortdurend aan de Allerhoogste je gebeden en offers aan.” Ook Maria heeft hen gevraagd te bidden voor de zondaars: “Bid, bid veel en breng offertjes voor de zondaars.” Lees meer...


Communicanten bidden voor Communicanten

Gepubliceerd: 26 juni 2015
Alweer voor het vierde jaar werd deze landelijke activiteit voor communicanten georganiseerd. We zien veel parochies die elk jaar weer deelnemen. In 2015 is er in totaal 131 keer het Weesgegroet gebeden met communicanten en de mensen in de kerk. Samen 2½ keer de rozenkrans rond. Zo hebben 2634 kinderen voor elkaar tot Maria gebeden.

Grensoverschrijdende Moederdag voor Maria

Gepubliceerd: 26 juni 2015

Dit jaar was Moederdag op zondag 10 mei. Veel kinderen hebben een mooie tekening of bloemen aan hun mama gegeven.

Maria is ook Moeder. Moeder van Jezus en Moeder in de hemel van al Gods kinderen. God luistert heel graag naar Maria. Daarom vragen veel mensen aan Maria om hun gebed bij God te brengen. Elke minuut worden er wel ergens in de wereld kaarsjes opgestoken bij Maria. Op Moederdag willen we daarom ook Maria bedanken voor alles dat zij steeds voor ons doet.

Het Weesgegroet is voor Maria als een mooie roos. Dit jaar hebben op Moederdag maar liefst 1.977 kinderen van Maria, jong en oud, thuis of samen in de kerk een Weesgegroet gebeden om haar blij te maken. Soms zelfs een Weesgegroet op alle kraaltjes van de rozenkrans.

Ga bidden met kinderen

Gepubliceerd: 7 mei 2015

Waarom?

Maria heeft bij haar verschijningen juist ook aan kinderen gevraagd om te bidden. Het gebed vol kinderlijk vertrouwen is extra sterk. Bovendien zult u wel weten dat voor een levend geloof regelmatig gebed nodig is. Ook onze onderlinge relaties kunnen niet zonder communicatie.
In Fatima heeft Maria gezegd dat de Rozenkrans een gebed voor vrede is. Hoe nodig in deze tijd!

Stichting Kinderen bidden voor Kinderen ontwikkelt kindvriendelijke activiteiten en materialen om kinderen tot gebed te brengen. Kijkt u eens op de pagina’s Activiteiten en Materialen.
Nieuw op onze site: kindergebedjes.
Graag attenderen we u op het artikel voor KN-lezers hieronder, met een aantal geselecteerde thema’s.

Gebed voor zieke kinderen

Voor zieke kinderen en kinderen die om andere reden extra gebed nodig hebben, kan gebed (en eventueel kaarten) aangevraagd worden via bidvooreenkind@kinderenbiddenvoorkinderen.nl>. De voornaam van het kind is voldoende. Bij onze activiteiten in Nederland en België wordt dan voor deze kinderen gebeden.

Met kinderen gaan bidden.

Graag willen we meer gebed voor de kinderen die bij onze site worden aangemeld (zie Gebed gevraagd voor). Daarom zijn we op zoek naar (groot-)ouders of vrijwilligers uit parochies die met kinderen voor hen willen bidden. Zie hieronder diverse suggesties. Neem contact op via info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl zodat we u de juiste materialen kunnen toesturen en ouders van zieke kinderen kunnen informeren waar er gebeden gaat worden.

Hoe?

Er zijn meerdere mogelijkheden, zoals:
 • Bidvriendjes: minimaal 1x/week thuis een Onze Vader of Weesgegroet bidden voor een van de kinderen voor wie gebed is gevraagd. Bidvriendjes ontvangen een mooie bidkaart, de kleurrijke uitleg van het Onze Vader en het Weesgegroet en een tientjesarmbandje.
 • Kinderintenties voor bij de Voorbede: geef kinderen de mogelijkheid om voorafgaand aan de H. Mis een intentie op te schrijven op een kinderintentiestrookje. Bij de Voorbede kan gebeden worden voor de kinderintenties en voor de kinderen die zijn aangemeld voor gebed. Zie Hengelo en Rotterdam
 • Kaarsje bij Maria: Laat heel eenvoudig na een gezinsviering de aanwezige kinderen een kaarsje aansteken bij Maria, en bid daarbij samen het Weesgegroet voor hun intenties en voor zieke kinderen. Geef eventueel de kaart met Weesgegroet mee naar huis.
 • Kinderactiviteit met kinderrozenkrans: goede ervaring is er ook met de combinatie van kaarten maken voor zieke kinderen gevolgd door de kinderrozenkrans. Zie hier voor een voorbeeld en hier voor een draaiboek compleet met alles wat nodig zou kunnen zijn.

Gratis mei-aanbieding

Meimaand is Mariamaand. Ter kennismaking kunt u nu gratis onze nieuwe uitleg voor kinderen van het Weesgegroet aanvragen.

Ondersteunen van kindergebed

Om meer kinderen te kunnen bereiken zijn we op zoek naar Vrienden die ons werk voor kinderen willen ondersteunen met een kleine financiële bijdrage. De stichting is door de Belastingdienst aangewezen als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Uw steun is zeer welkom! IBAN nummer: NL05 ABNA 0622 5263 91 t.n.v. Kinderen bv Kinderen.Welkom Katholiek Nieuwsblad-lezer!

Gepubliceerd: 30 april 2015

Graag vertellen wij u wat meer over ons werk en geven wij u een indruk van onze materialen en activiteiten om met kinderen te bidden. U kunt onze site zelf verkennen of klikken op onderstaande links voor meer informatie over bepaalde onderwerpen.

Kennismakingspakket

Wij kunnen het niet alleen! Wij zoeken in Nederland en Vlaanderen mensen die dit initiatief willen helpen uitbreiden en met kinderen willen gaan bidden voor zieke kinderen en andere kinderen die extra gebed nodig hebben. Hebt u interesse, neem dan contact op voor meer informatie. Elk nieuw gebedsgroepje ontvangt een kennismakingspakket met materialen en uitleg.

Mail uw contactgegevens en adres naar: info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl

Hulp gevraagd

Wie wil meewerken aan de ontwikkeling van nieuwe activiteiten en materialen? Wie is handig met grafische ontwerpprogramma’s, wie kan illustreren, schrijven of met andere talenten ons helpen? Neem voor meer informatie contact op met Marjolein Heijs: info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl

Vrienden gevraagd

Drukwerk en andere materialen, porto voor pakketjes aan zieke kinderen, de website, PR: de stichting is hiervoor afhankelijk van giften en sponsoring. Om meer kinderen te bereiken zijn we op zoek naar Vrienden die ons werk voor kinderen willen ondersteunen met een kleine financiële bijdrage. De stichting is door de Belastingdienst aangewezen als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Uw steun is zeer welkom! IBAN nummer: NL05 ABNA 0622 5263 91 t.n.v. Kinderen bv Kinderen.

Wedstrijd voor communicanten

16 april
Gepubliceerd: 16 april 2015


Ook dit jaar is er weer een leuke wedstrijd, speciaal voor communicanten. Kinderen kunnen kiezen of ze de kleurplaat van het Laatste Avondmaal willen inkleuren of liever zelf een kleurige tekening maken over de Heilige Communie. Download hier de complete flyer.

Insturen vóór 15 juni 2015 naar:
Kinderen bidden voor Kinderen
Hoflaan 121
3062 JE Rotterdam


Maak de meimaand tot Mariamaand

16 april
Gepubliceerd: 16 april 2015


Meimaand = Mariamaand: deze maand leent zich goed om met kinderen aandacht te geven aan Maria en het bidden van het Weesgegroet. Bovendien vieren we in mei 2013 o.m. Hemelvaart en Pinksteren, twee gebeurtenissen in het leven van Jezus die worden verhaald in de Geheimen/mysteries van de rozenkrans.

Lees meer...

Kinderen geven aan Kinderen breidt zich uit!

16 april
Gepubliceerd: 16 april 2015


Het vastenproject van Kinderen bidden voor Kinderen richt zich op minderbedeelde kinderen. Gestart in Rotterdam, waarbij kinderen van de kinderwoorddienst en een naburige basisschool een doos vullen met leuke spullen voor kinderen uit een Vogelaarswijk. In 2014 is dit concept opgepakt door Hengelo. Hier maken communicanten Paastractaties voor kinderen van gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Dit jaar voor het eerst ook in Vlaanderen. In Moerzeke hebben kinderen van een basisschool schoenendozen gevuld voor De Tondeldoos, een plaatselijke organisatie voor kinderen van gezinnen die hulpbehoevend zijn. Klik op de onderstaande afbeeldingen voor de drie verschillende activiteiten.

Dit eenvoudige concept leent zich heel goed om lokaal op te pakken met communicanten. Wie volgt in 2016?


Doodzieke Isa overspoeld door kaarten

10 april
Gepubliceerd: 25 maart 2015


De 3-jarige doodzieke Isa uit Winterswijk wordt overspoeld met kaartjes na een oproep bij Omroep Gelderland. Enkele postbodes brachten donderdag 15.000 kaarten - 15 april waren het er al meer dan 50.000! Er waren twee bussen nodig om de postzakken af te leveren.

Isa heeft helaas niet lang meer te leven. Ze heeft een terminale vorm van kanker. Haar moeder Monique Mengers wil de laatste wens van haar dochter laten uitkomen: kaartjes voor haar dochtertje en ook voor de grote zus van Isa, Suus van 8.

Kaartjes zijn nog steeds welkom.
Het adres van de familie Mengers luidt: Haitsma Mulierweg 28, 7101 CA Winterswijk.

Laten we met zijn allen heel veel kaarten naar Isa en haar familie sturen! En natuurlijk voor haar bidden.

Vastenproject voor kinderen opgepakt in Vlaanderen

Moerzeke, 15 maart
Gepubliceerd: 25 maart 2015
door Geertrui


Geïnspireerd door het project Kinderen geven aan Kinderen dat door het Rotterdamse teamlid van Kinderen bidden voor Kinderen is ontwikkeld en in de Sint Lambertuskerk nu al voor het 3e jaar draait, is er in Moerzeke een lokale invulling aan gegeven. Ook hier blijkt het een geschikt project voor de Vastentijd.

Kinderen geven aan Kinderen in Moerzeke

Op 15 maart kwamen wij opnieuw samen in Moerzeke. Omdat we in de vastenperiode zijn, dachten we eraan om het project Kinderen geven aan Kinderen op te nemen.

De kinderen van het eerste leerjaar van alle scholen in Moerzeke en enkele andere kinderen werden uitgenodigd om een schoenendoos te vullen met iets van zichzelf ( speelgoed, boeken...) dat ze willen afstaan aan een leeftijdgenootje dat het moeilijk heeft. Wij hebben 34 schoenendozen verzameld voor kinderen van de Tondeldoos http://tondeldoos.be/,een plaatselijke organisatie voor kinderen van gezinnen die hulpbehoevend zijn.

De kinderen die een doos vulden, deden dit met heel veel liefde. Dit was soms echt zichtbaar aan de mooi versierde buitenkant en de vrijgevige binnenkant. Toch is het niet zo eenvoudig iets van zichzelf af te staan. Kinderen hebben meestal een emotionele band met het voorwerp en dit maakt het echt niet gemakkelijk.

De kinderen die een schoenendoos vulden, werden eveneens uitgenodigd om mee te komen bidden voor deze gezinnen. In de dozen stopten we nog een wenskaart met enkele paaseitjes. We baden de kinderrozenkrans gevolgd door een moment van aanbidding.

Ook de kinderen die een doos ontvingen, worden met deze wenskaart uitgenodigd om mee te komen bidden voor de zieke kinderen op onze volgende activiteiten.

Kinderen bidden voor Kinderen in de kop van Limburg

Kop van Limburg, 3 februari
Gepubliceerd: 25 maart 2015
door Elena


In het kader van de voorbereiding op de Eerste Communie hebben de communicanten van de parochies Ven-Zelderheide, Ottersum, Milsbeek op 3 februari in de kerk in Ottersum gebeden voor zieke kinderen of kinderen die in de knel zitten. De communicanten van de parochies Mook en Molenhoek deden dat op 6 februari in de kerk in Molenhoek.

Pastoor Schols begon met een boeiende uitleg over bidden in het algemeen. Op de vraag “Wat is het telefoonnummer van God?” wist één kind het goede antwoord: het kruisteken. Aan de hand van een grote rozenkrans legde de pastoor uit hoe ze het kinderrozenkrans-gebed zouden bidden: van elk tientje drie Wees Gegroetjes. Daarna hebben de communicanten kaarten gemaakt voor de kinderen voor wie ze gingen bidden. Alle kaarten werden ‘gepost’ in een grote kartonnen brievenbus. De kinderen liepen in processie de kerk binnen: voorop degenen die iets meedroegen: flambouwen, de grote rozenkrans, de rozen voor Maria en de brievenbus met de kaarten; daarachter de pastoor en de overige kinderen.

Na de opening van de gebedsdienst zegende de pastoor de rozenkransjes van de kinderen en werd het Fatimaliedje gezongen, onder begeleiding van klarinet en dwarsfluit. Bij elk Geheim stak een kind een kaars aan en las een ouder een kort verhaaltje voor over het betreffende Geheim, terwijl de kinderen in hun rozenkransboekje keken naar een afbeelding. Daarna lazen twee kinderen een gebedje voor. De pastoor wees op de grote rozenkrans de juiste kralen aan. Bij ieder Wees Gegroet bracht een kind een roos naar Maria.

Na afloop kregen de kinderen een kaart voor thuis mee met de tekst van het Wees Gegroet, de naam van het kind voor wie ze gebeden hadden en de uitnodiging om ook thuis voor dat kind te bidden. Het was een geslaagde middag waarin de kinderen op een mooie en zinvolle manier kennis hebben gemaakt met het bidden van de rozenkrans.

Workshop iconen-schilderen - een schitterende prijs

Den Bosch, 7 februari 2015
door Angelique Hüsstege
Gepubliceerd: 27 februari 2015


Vrolijk klingelt het beiaard van de Sint-Jan te ’s-Hertogenbosch als we ons busje uitstappen en alle schilderspullen naar De Bouwloods ernaast brengen. De muziek zijn we vergeten voor deze workshop iconen-schilderen voor kinderen, maar dat is geen probleem in de schaduw van de Bossche klokkentoren.

Vele handen maken licht werk en in no time staat alles klaar; de tafels met plastic beplakt waarop voor ieder kind een geprepareerd plankje is klaargelegd met de voortekening er al op. Alle benodigde materialen ernaast, we willen geen tijd verliezen deze middag en we hebben de lat hoog gelegd.

Prijswinnaars

Ook een speciale delegatie uit het zuidelijkste puntje van ons land arriveert. Deze workshop is de tweede prijs van de wedstrijd ‘Kinderen tekenen Maria voor kinderen’ georganiseerd door de stichting Kinderen bidden voor Kinderen. Van de meer dan 100 inzendingen zijn 9 winnaars van hen nu de ‘happy few’ voor deze eerste kennismaking met de wereld van iconen en de basis van deze eeuwenoude vorm van heilige kunst.

Lees meer en bekijk de foto’s...

Intieme samenkomst bij de zalige priester Edward Poppe

Moerzeke, 15 februari
Gepubliceerd: 27 februari 2015
door Geertrui


Op 15 februari kwamen wij opnieuw samen in de kapel van de zalige priester Edward Poppe te Moerzeke. Omdat het er naar leek dat we niet veel kinderen zouden hebben wegens carnaval heb ik tot Sint Jozef gebeden. Teresia van Avila schrijft dat ze altijd verhoord werd bij wat ze aan Sint Jozef vroeg. Ik vroeg Sint Jozef 5 kindjes omdat we anders niet zouden kunnen werken voor Maria. We kregen vier kindjes, het vijfde... droeg Hij op zijn arm. Hij krijgt volgende maand, maart, zeker een plaatsje in onze catechese.

Wij hebben kaarten gemaakt en gebeden voor de zieke kinderen.
Doordat de kapel van priester Poppe een bedevaartsoord is, zijn er heel wat biddende mensen aanwezig. Velen volgden spontaan de catechese en kwamen mee bidden met de kinderen in de aanbiddingskapel. Iemand van deze mensen vroeg om ook te bidden voor haar buurmeisje dat leukemie heeft. Iemand anders bad dat er heel veel papa's en mama's met hun kindjes naar deze activiteit zouden mogen komen. Enkele mensen kwamen naar de sacristie om te zien hoe de kinderen de kaarten maakten. Er was heel veel interesse en de ouders waren eveneens heel tevreden. Velen zijn immers op zoek naar iets van geloofsbeleving voor hun kinderen.

Voor deze activiteit waren speciaal enkele kinderrozenkransjes gemaakt. Voor elk geheim 3 bolletjes in plaats van 10. Voor jonge kinderen is dit toch gemakkelijker. De kindjes waren 3, 4, 5 en 6 jaar.

Communicanten bidden voor Communicanten - aanmelden gestart

Gepubliceerd: 3 februari 2015
In 2014 hebben maar liefst 151 communiegroepen in Nederland samen een ketting van gebed gevormd en waren meer dan 3000 communicanten door het Weesgegroet met elkaar verbonden.

Ook dit jaar worden parochies weer uitgenodigd om met hun communicanten deel te nemen. Dit vraagt geen lokale organisatie, want deelname is heel eenvoudig: in het kader van de eerste heilige Communieviering één Weesgegroet bidden met communicanten voor andere communicanten in de fusieparochie, in het bisdom, in het land.

Verbonden met elkaar door één Weesgegroet

De Weesgegroetjes in al deze communie­vieringen, vormen als kralen van één ketting, samen een grote rozenkrans. Zo bidden de kinderen voor en met elkaar tot Maria.

Elke viering of communieles waarin communi­canten een Weesgegroet bidden voor andere communi­canten telt als een van de kleine kralen van de rozenkrans. Vanaf maart zullen de plaatsnamen en de data waarop dit gebeurt op deze site te zien zijn.

Mariamedaille en felicitatiekaart

(zolang de voorraad strekt)

Mail naar uw bisdom: ’s-Hertogenbosch / Roermond / Utrecht / Breda / Rotterdam / Haarlem-Amsterdam / Groningen-Leeuwarden
 • het aantal communicanten
 • de datum/data van de communieviering(en) en
 • naam parochie, contactpersoon en adresgegevens
  U ontvangt dan op dit adres voor elke communicant de wonderdadige medaille en een felicitatiekaart.

Brochures van het Onze Vader en het Weesgegroet

Sinds kort is er een uitleg voor kinderen van het Onze Vader en binnenkort verschijnt de 3e herziene versie van de kleurige folder over het Weesgegroet. Te bestellen bij Uitgeverij Betsaida voor € 0,15/stuk excl. verzendkosten.

Gratis te downloaden:

Waarom meedoen?

 • kinderen door gebed verbinden: we zijn immers één grote familie
 • op eenvoudige wijze kinderen bij Maria brengen
 • Maria heeft bij haar verschijningen vaak juist aan kinderen gevraagd om te bidden
 • voor alle deelnemende communicanten en gezinnen zal de rozenkrans gebeden worden bij de Zoete Moeder in de Sint-Jan in Den Bosch en wel op zaterdag 13 juni (Onbevlekt hart van Maria).
We hopen dat ook dit jaar weer veel parochies zullen deelnemen!
Voor vragen: info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl

Zaterdag 13 december 2014

Lichtjesviering voor kinderen in Hengelo

Gepubliceerd: 3 februari 2015
Door: Liedeke
Op zaterdag 13 december 2014 was er, als voorbereiding op Kerstmis, een speciale Lichtjesviering in de St. Lambertuskerk in Hengelo. Daaraan voorafgaand kwamen de kinderen (en ook vele ouders) bij elkaar in het parochiehuis om kerstkaarten te maken voor kinderen uit de gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank, uiteraard met een leuke kerstverassing erbij. Het was een mooie middag. Veel kinderen en ouders en een zinvolle bijdrage voor kinderen die het minder goed hebben.

Zondag 18 januari 2015

Door Maria naar Jezus in Moerzeke (B)

Gepubliceerd: 15 januari 2015
Door: Bericht van Geertrui uit Vlaanderen

Op zondag 18 januari gaan wij in de kapel van de zalige priester Poppe te Moerzeke kaarten maken voor zieke kinderen en daarna voor hen bidden.
Dit samen met priester Filip Hacour.
Graag nodigen we de kinderen van 3 tot 12 jaar en hun ouders (grootouders) hiervoor uit.

Wij bidden voor deze zieke kinderen de kinderrozenkrans.
Daarna volgt een catechese rond moeder Maria met aansluitend een aanbiddingsmoment.
We sluiten af met een vieruurtje.

Dit van januari tot juni elke derde zondag van de maand.
Voor meer informatie: gent@kinderenbiddenvoorkinderen.nl

Kerstkaarten voor kinderen in Rotterdamse ziekenhuizen

Gepubliceerd: 15 januari 2015
Door: E. Benner-Poiesz, Lambertuskerk Rotterdam

Ook deze Advent zijn er door kinderen in de Lambertuskerk weer vele kerstkaarten gemaakt voor kinderen die tijdens de Kerstdagen in een van de Rotterdamse ziekenhuizen moesten blijven.
Lees meer en bekijk de foto’s...

Traditionele Kerstmiddag voor Communicanten in Empel

Gepubliceerd: 15 januari 2015
Door: Communiewerkgroep Parochie Heilige Maria, lokatie Empel

Het is al bijna traditie. Voor het 6e jaar op rij waren de communicanten uit Empel uitgenodigd voor de Kerstbijeenkomst van Kinderen bidden voor Kinderen. Deze middag wordt elk jaar opgenomen in het rooster van de Communievoorbereiding. Zodoende waren ook nu op zaterdag 13 december weer alle communicanten aanwezig. Met zo’n 30 kinderen zijn er tientallen kleurrijke kerstkaarten gemaakt voor kinderen die ernstig ziek zijn. Na het oefenen van het kinderrozenkransliedje op de melodie van Fatima gingen we in processie naar de kerk. Daar hebben ook de ouders meegedaan aan het kinderrozenkransgebed. • Lees meer en bekijk de foto’s...

Al ruim 100 jaar: oktober is Rozenkransmaand in Hengelo

Gepubliceerd: 15 januari 2015
Door: Liedeke

In de St. Lambertusbasiliek in Hengelo stond de hele maand oktober in het teken van de rozenkrans voor kinderen. Elke zondagavond werd het Marialof gehouden waarin kinderen als bruidje mee mochten doen. Tijdens het bidden van de Rozenkrans trok de Mariaprocessie door de kerk.

Op zaterdag 26 oktober was er een speciale kindermiddag, waarbij kaarten werden gemaakt voor zieke kinderen. Aansluitend hebben we in de Mariakapel met de kinderen en hun ouders de kinderrozenkrans gebeden.

Lambertuskerk Rotterdam weer actief in Rozenkransmaand

Gepubliceerd: 15 januari 2015
Door: Elly

In Rotterdam is de rozenkransmaand niet onopgemerkt voorbijgegaan...

Lees welke activiteiten de Lambertuskerk voor kinderen heeft georganiseerd.

Zo hebben de kinderen in de kinderwoorddienst gewerkt aan een rozenkranskaart die in de afsluitende gezinsviering werd gezegend.

 • Lees meer...

 • Kinderen tekenen Maria voor Kinderen - op heel verschillende manieren!

  Gepubliceerd: 26 november 2014
  Door: landelijk ontwikkelingsteam van Stichting Kinderen bidden voor Kinderen

  Onze tekenwedstrijd kwam traag op gang doordat de zomervakantie voor de deur stond. Daarom besloten we om de wedstrijd langer te laten doorlopen, zodat er misschien toch nog enkele deelnemers zouden komen. Tot onze grote verrassing werd deze activiteit heel groots opgepakt in Zuid-Limburg, waren er meerdere deelnemers uit Brabant en Zuid-Holland en kwam er zelf een inzending uit België. In totaal hebben zo’n 500 kinderen zich bezig gehouden met de opdracht om Maria met Kind te tekenen. Het heeft geresulteerd in verbluffend mooie tekeningen. Oordeel zelf.

  De jury had het er nog behoorlijk moeilijk mee om te bepalen welke kinderen een extra prijs gewonnen hadden.


  Behalve ansichtkaarten en een memoryspel dat als prijs ontwikkeld was speciaal voor deze tekenwedstrijd, hebben meerdere kinderen een placemat thuis ontvangen met daarop hun eigen tekening. Dat was de 3e prijs.


  Voor de tweede prijs moeten de winnaars nog even geduld hebben. De workshop iconen schilderen voor kinderen staat gepland begin 2015 in Den Bosch.


  Maar het moeilijkste vond de jury om de prijswinnares te bepalen. Twee zusjes hebben allebei Maria met Kind zo fantastisch getekend dat pas na rijp beraad en overleg met de achterban Jessica (12 jaar) tot prijswinnares 2014 is uitgeroepen, maar tevens besloten is dat haar zusje Susanna (13 jaar) eveneens de 1ste prijs verdiend heeft.

  Dit zijn de twee tekeningen die de eerste prijs verdiend hebben, een dagje Maastricht met het hele gezin:


  Van deze prachtige tekeningen zijn ansichtkaarten gedrukt, die tegen kostprijs via onze site te bestellen zijn. Ook is ons nieuwe memoryspel te bestellen. Met deze kaartjes kan binnenkort ook nog een Rozenkrans-spel gespeeld worden.


  Namens de zieke kinderen die we blij kunnen maken met alle tekeningen van de tekenwedstrijd veel dank aan alle deelnemers voor jullie enorme creativiteit!

  Via Maria naar Jezus in de geest van de zalige priester Poppe

  Gepubliceerd: 3 december 2014
  Geertrui

  Op woensdag 8 oktober kwamen wij samen in de grafkapel van de zalige priester Edward Poppe te Moerzeke. Een tiental kinderen van 3 tot 12 jaar kwamen er bijeen met hun ouders of grootouders voor een uurtje catechese en aanbidding. Na een kennismaking en een woordje rond priester Poppe begonnen we met het aanleren van enkele eenvoudige liederen - soms met bijpassende bewegingen.

  Vandaar gingen we naar het Mariabeeld in de kapel. Na een korte inleiding over Maria volgde een uitbeelding van het eerste blijde geheim door twee Kisi-kids (Maria en de engel) en de priester (God de Vader) . Dit geheim werd verder uitgediept. Er werd gesproken over het ja-woord van Maria, de engel bewaarder, de engel van Fatima die niet alleen aan de drie herdertjes leerde hoe te bidden maar ook aan ons, namelijk met eerbied en liefde tot God en onze medemens.

  Wij zien Maria graag maar soms vergeten we dat wel eens. Daarom knipten we enkele hartjes uit met de bedoeling dit eveneens thuis te doen en deze een plaatsje te geven. De kinderen zochten hiervan voorbeelden: in mijn kamer, aan de spiegel, op het toilet, aan mijn foto, in mijn schooltas... De bedoeling is om telkens bij het zien van zo’n hartje, het heel eenvoudige gebedje te bidden: Maria ik hou van U, Jezus ik hou van U.

  Omdat wij Maria graag zien, willen we dit ook heel veel zeggen door de woorden van de engel te herhalen, het Weesgegroet. We willen Maria een boeket roosjes aanbieden. Daarvoor namen we onze rozenkransjes. Bij het bovenhalen van deze merkte één van de kinderen op: ‘O, Juwelen!’ Die 'juwelen' hebben we inderdaad aan Maria aangeboden door het bidden van een tientje. Bij elk Weesgegroetje werd een kaarsje aangestoken en een roosje aangebracht in een hartvormig bloemstukje met in het midden de afbeelding van het eerste blijde geheim. Elk Weesgegroetje werd gebeden voor een bepaalde intentie zoals: de mama’s die een baby’tje verwachten, voor alle baby’tjes die sterven in de moederschoot, uit dankbaarheid voor dit grote mysterie van Maria die de moeder van Gods Zoon werd, voor de intenties van Maria, voor onze bewaarengel, voor priester Poppe, voor alle priesters en roepingen, voor alle kinderen die niet geloven, voor Max die ziek is...
  Maria leidt ons naar Jezus. Zij is als een tabernakel voor de kleine Jezus in haar schoot. Onder haar begeleiding trokken wij dan ook samen met de rozenkransicoon, het bloemstukje en de kaarsjes zingend in processie naar het altaar waar de priester ons opwachtte. Daar nam de priester het H.-Sacrament uit het tabernakel en plaatste dit in de monstrans. De kinderen knielden hierbij eerbiedig. Zingend en onder begeleiding van kaarsjes trokken we toen naar de kleine kapel voor een goed kwartiertje aanbidding. Dit gebeurde door een afwisseling van liederen (begeleid door muziek van gitaar en piano door twee jongeren), stilte, gebed, neerbuigen, voorbeden door de kinderen aangebracht, danken... dit alles in een ingetogen sfeer.

  Aan het einde baden we rechtstaand het Onze Vader waarna de kinderen persoonlijk gezegend werden met het H.-Sacrament.

  Vanuit deze aanbiddingsruimte trokken we onder begeleiding van de kaarsjes opnieuw naar het tabernakel om de monstrans met het H.-Sacrament weg te plaatsen. We zongen nog een danklied waarna een vieruurtje volgde. Samen met ons team willen we dit verder zetten.

  Kinderen bidden voor Kinderen in Baarn

  Gepubliceerd: 26 november 2014
  door Klaartje, werkgroep van de parochie van de HH. Martha en Maria te Baarn

  Het was een mooie middag! Er waren 10 kinderen en ze hebben heel enthousiast kaarten gemaakt.

  De diaken kwam de kinderen halen en samen zijn we in processie de Nicolaaskerk binnengegaan met het zingen van: "Maria vraagt ons om te bidden...." De kinderen zetten roosjes in de vaas bij Maria en gingen toen dichtbij zitten, voorin de kerk. Bij elk weesgegroetje en Onze vader werd er een roosje op de grote rozenkrans geplakt. De materialen voor de poster van de grote Rozenkrans en de opplak­roosjes hebben we gevonden op de pagina Materialen van deze site. De diaken deed het heel mooi: gaf de kinderen uitleg bij de geheimen en nam daar de tijd voor!

  De sfeer was heel rustig, bijna sereen en iedereen was vol aandacht! Bijzonder! Bij navraag aan de ouders (en grootouders) bleek dat de kinderen het heel fijn hebben gehad! Dus een hele waardevolle middag!

  Kinderen bidden voor Kinderen in Schaijk

  Gepubliceerd: 23 oktober 2014
  van werkgroep Parochie Antonius Abt, Schaijk-Reek

  Woensdagmiddag 8 oktober mochten we in ons parochiecentrum kinderen met ouders verwelkomen om samen stil te staan bij andere kinderen die ziek zijn, of het moeilijk hebben. Die kinderen kunnen daardoor niet spelen met andere kinderen. Ze kunnen zelfs niet naar school gaan. Het is dan ook goed geweest om deze middag aandacht te geven aan die kinderen. Dat werd gedaan door het maken van mooie kaarten met versieringen, die verzonden werden naar die zieke kinderen. Het is toch prachtig en fantastisch om zo’n kaart te mogen ontvangen als ziek kind. Dan weet je dat er kinderen zijn die wel aan jou denken!!

  Maar zoals het ‘kopje’ van dit artikel al aangeeft, hebben deze kinderen ook gebeden voor die zieke kinderen. De kaarten werden verzameld en in een mand gedaan. De rozenkrans van Maria, de rode rozen en kaarsjes werd meegenomen, samen met die kaarten vanuit het parochiecentrum naar de kerk.


  Daar kwamen we dan aan in het huis van God, om tot Maria te bidden voor die zieke kinderen. De rozenkrans werd bij Maria opgehangen, de mand met kaarten er neergezet, de rode rozen bij Maria in de vaas gedaan en de kaarsjes werden ontstoken bij Maria. Bij Maria werd door ons allemaal het Weesgegroet gebeden. Maria, de vrouw op wie God had gewacht en die vanaf het begin met haar gehele hart bij God was en is. Door dit gebed legden wij onze zorgen voor de zieke kinderen bij Maria. Het Weesgegroet dat door Maria gebracht wordt bij God. Door te bidden kunnen we praten met God. Met God, die hemel en aarde heeft gemaakt, en die altijd goede zorgen en aandacht heeft voor iedereen, voor elk kind. Het was goed om in het huis van God te zijn, dat opgevuld werd door de mooie klanken van het orgelspel.

  Na de zegening door pastoor Spiertz gingen we weer terug naar het parochiecentrum om de mooie en dankbare middag af te sluiten met een dankjewel aan de kinderen!

  Werkgroep, Adje van Bergen-Osta, Erna Adriaans en Diaken René Lamers

  Kinderbedevaart naar Kevelaer

  Gepubliceerd: 10 oktober 2014

  Op zaterdag 23 augustus vond de Twentse processie naar Kevelaer plaats. Er was die dag een speciaal programma voor de kinderen georganiseerd. Dit jaar deden daar 25 kinderen uit De Heilige Geest Parochie, de Goede Herder parochie uit Hengelo en de H.H. Johannes en Jacobusparochie uit Borne aan mee.

  Rond 8.00 uur vertrokken we met de bus. De reis was niet lang, want er werden liedjes gezongen voor de viering en er werd een Maria schilderijtje gemaakt. In Kevelaer trokken we in processie naar de Pax Christie kapel voor een korte welkomstviering. Vervolgens werden de kinderen ontvangen in een eigen ruimte waar wat gedronken, gegeten en geknutseld werd. Tijdens de hoogmis hebben de kinderen in de kindernevendienst een roos versierd. Daarna kwamen zij, tijdens het lied ‘ik ben een kind van Maria’, hier de kerk mee in. Dit was een zeer indrukwekkend moment.


  Na afloop zijn we met de kinderen naar de Genade Kapel gegaan om een kaarsje op te steken en een liedje te zingen. Vervolgens was er gelegenheid om een souvenirtje te komen voor de thuisblijvers in de vele winkeltjes die Kevelaer rijk is. Na een patatje en een ijsje werden we weer door de bus opgehaald om naar huis te gaan. We kunnen terugkijken op een hele geslaagde dag, waarvan de kinderen als de volwassenen van hebben genoten!

  Wilt u met een groep kinderen een kinderbedevaart organiseren naar Kevelaer of met een kinderprogramma aansluiten bij een parochiebedevaart, neemt u dan contact op met stichting Kinderen bidden voor Kinderen. Wij kunnen u ondersteuning geven bij de organisatie: info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl

  Dankbaar om geslaagd jaarevenement

  Gepubliceerd: 9 oktober 2014

  Op zaterdag 4 oktober was het heerlijk weer, 21 graden! Er waren ruim 40 kinderen naar de Bouwloods naast de Sint-Jan gekomen om kaarten te maken voor zieke kinderen. We zagen bekende en nieuwe gezichten. Een aantal wat oudere kinderen, die al vaker zijn geweest, hielpen de kleintjes.

  In totaal werden er 58 kaarten gemaakt om de zieke kinderen een hart onder de riem te steken. Sommige kinderen maakten wel vier kaarten! Nadat de brievenbus goed gevuld was, liepen we in processie naar de Sint-Jan. De jeugdharmonie St. Cecilia zorgde voor de muziek tijdens de processie en in de kerk. Het was druk in de stad. In de Sint-Jan hebben we de kinderrozenkrans gebeden en de blijde geheimen gelezen. De kinderen bidden thuis nog voor de kinderen waar ze een kaart voor hebben gemaakt.

  Dankzij onze trouwe vrijwilligers is de middag voor de zesde keer weer een heel geslaagde geweest!

  Tot volgend jaar allemaal!  Zaterdag 4 oktober - Jaarevenement in Den Bosch

  Gepubliceerd: 31 augustus 2014

  Het is inmiddels een traditie: op de eerste zaterdag van de maand oktober kunnen alle kinderen mee komen doen met het maken van kaarten voor zieke kinderen. Na een uurtje flink knutselen, gaat de middag verder bij het Mariabeeld in de Sint-Jan, waar de kinderen speciaal voor zieke kinderen bidden.

  ‘Kinderen bidden voor kinderen’ organiseert dit evenement al jaren. Zij wil kinderen op deze manier kennis laten maken met het gebed op voorspraak van Maria. Zieke kinderen en hun ouders laten weten dat zij de kaarten en het gebed van kinderen hartverwarmend vinden.

  De middag op zaterdag 4 oktober start om 14.30 uur in de Bouwloods. Voor wie andere jaren ook kwam: let even op omdat dit een andere locatie is dan voorheen. Na het maken van de kaarten trekken de kinderen onder muzikale begeleiding van jeugdleden van harmonie St. Cecilia naar de Sint-Jan. Daar bidden we bij Maria de kinderrozenkrans en zingen samen. De eindtijd is circa 16.30 uur in de Sint-Janskathedraal.

  Deelname is gratis. En natuurlijk zijn (groot)ouders ook van harte welkom. Wilt u graag dat er gebeden wordt voor uw/een ziek kind? E-mail dan de voornaam van het kind. De kaarten voor dit kind worden na afloop naar u gestuurd (met een attentie). En misschien wilt u ons wel komen helpen op deze dag.

  Kinderen bidden voor Kinderen start in België

  Gepubliceerd: 11 juli 2014
  Van: Joke Declercq


  Hallo lieve kinderen en medewerkers van Kinderen bidden voor Kinderen uit Nederland.

  Op 11 mei, moederdag kwamen wij in België te Meetkerke samen met enkele gezinnen als aanloop voor de start van Kinderen bidden voor Kinderen in België.

  De aanwezige kinderen maakten tekeningen voor Onze Hemelse Moeder Maria en ook een mooie zelf gemaakte bloemenmand. We vierden samen de H. Eucharistie en hielden ook een korte aanbidding. We baden voor de vele zieke kinderen van ons land en voelden ons verbonden met jullie in Nederland die ook die zelfde dag samen kwamen met Kinderen bidden voor Kinderen.

  Vanaf september 2014 komen we iedere 2 de zondag van de maand samen te Meetkerke met het volgende programma:
  13.30 uur:samenkomen van de kinderen in het gastenhuisje naast de kerk om er samen kaarten te maken voor zieke kinderen. (ondertussen bidden de volwassenen de rozenkrans in de kerk )
  14.00 uur:gaan we met de priesters en diaken al zingend bidden naar de kerk
  14.15 uur:we bidden samen met de aanwezige kinderen en volwassenen de kinderrozenkrans
  15.00 uur:De H. Eucharistie met inbreng van de kinderen in gebed en zang
  15.45 uur:Korte aanbidding van het H. Sacrament met de kinderen dicht bij Jezus.
  16.00 uur:Gezellig samen zijn in het gastenhuisje naast de kerk. Waar kinderen en volwassenen lekker kunnen napraten.
  Hieronder een paar foto's van onze eerste mooie samenkomst bij Onze Hemelmoeder Maria te Meetkerke.

  Misschien zijn er kinderen in Nederland die wat verhalen kunnen uitwisselen over hoe jullie die samenkomsten in Nederland ervaren en hoe je de kinderen hier in België ook zou aanmoedigen om samen te bidden voor zieke kinderen.

  Stuur een mailtje naar brugge@kinderenbiddenvoorkinderen.nl

  Kinderen tekenen Maria voor Kinderen

  Gepubliceerd: 29 mei 2014

  In de meimaand is deze tekenwedstrijd gelanceerd, waarbij kinderen uit Nederland en Vlaanderen worden uitgenodigd om Maria met Kind te tekenen op een kaart, die na jurering zal worden gestuurd aan een ziek kind. Deze wedstrijd loopt tot september 2014. Een wedstrijd met meerdere doelstellingen.

  Maria leren kennen

  Allereerst is het de bedoeling dat kinderen op eigen creatieve wijze de uitleg over Maria verwerken, die we geven aan de hand van afbeeldingen van Maria.

  Voor zieke kinderen

  Ten tweede zou het fijn zijn als zieke kinderen weer blij gemaakt kunnen worden met mooie kaarten. Wij zorgen ervoor dat het deel van de kaart met de tekening bij deze kinderen terechtkomt. Kinderen die bij ons worden aangemeld zijn vaak ernstig ziek. Momenteel lopen besprekingen om een sponsor te vinden die voor elke inzending € 1,= doneert aan Stichting KiKa. Zo steunen de kinderen met hun inzet ook nog dit goede doel.

  Nieuw logo?

  Tot slot zijn we op zoek naar een andere afbeelding van Maria voor in ons logo. Hoe leuk zou het zijn als er een mooie kindertekening van Maria met Jezus voor gebruikt zou kunnen worden! We wachten in spanning af...

  Altijd prijs!

  Elk deelnemend kind wordt na afloop van de wedstrijd beloond voor de moeite met een verrassing. Deze wordt gestuurd naar het adres op de kaart. Indien een parochie deze wedstrijd oppakt voor communicanten of kinderwoorddienst, graag het parochieadres. Voor de mooiste tekeningen zijn er nog extra prijzen. De prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht via e-mail en worden bekend gemaakt op het jaarevenement in Den Bosch op 4 oktober.

  Downloads en informatie

  Maak de meimaand tot Mariamaand

  Gepubliceerd: 15 april 2014

  Ook dit jaar zijn er weer allerlei activiteiten om van de meimaand een echte Mariamaand te maken.
  Een mooie traditie, waarvan we hopen dat deze aan kinderen wordt doorgegeven.

  Hieronder activiteiten voor jong en oud, en tevens een aantal suggesties van andere parochies die wellicht inspireren:

  Om een nieuwe impuls te geven aan het zo belangrijke gebed tot Maria:

  Eerste bidvriendjes wonen in Vlaanderen

  Gepubliceerd: 7 april 2014
  Van de kinderclub uit Erpe-Mere (Vlaanderen), geschreven door Chris


  We hadden op zaterdag 29 maart een zonovergoten én heel gezegende bijeenkomst van onze kinderclub. 18 kinderen tussen 4 en 11 jaar hoorden eerst uit de Bijbel hoe Jezus de apostelen leerde bidden ... Vraag en jou zal gegeven worden ... We knutselden gebedsdobbelstenen door een houten blokje (door een papa-schrijnwerker voor ons gemaakt) te beplakken met gebedjes ... een dobbelsteen voor ’s ochtends, één voor aan tafel en één om te bidden bij het slapen gaan.

  Daarna stelden we de actie Kinderen bidden voor Kinderen voor. We vertelden over een paar zieke kinderen voor wie gebed wordt gevraagd ... elk kind kreeg een gebedskaart en werd zo een bidvriendje/-vriendinnetje.

  Voor Katholiek Nieuwsblad-lezers...

  Gepubliceerd: 14 maart 2014

  In KN van 14 maart staat een artikel over Stichting Kinderen bidden voor Kinderen.

  Klik op de link van het onderwerp waarover u graag meer informatie wilt:


  Vrienden gevraagd

  Voor de bekostiging van materialen, het versturen van pakketjes aan zieke kinderen en de verdere ontwikkeling van deze website is de stichting geheel afhankelijk van giften en sponsoring. Daarom zijn we op zoek naar Vrienden die onze inzet voor kinderen zouden willen ondersteunen met een kleine financiële bijdrage. De stichting is door de Belastingdienst aangewezen als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

  IBAN nummer: NL05 ABNA 0622 5263 91 t.n.v. Kinderen bv Kinderen

  Hulp gevraagd

  Wie kan goed tekenen en wil ons helpen met een nieuwe afbeelding van Maria in ons logo en/of illustraties voor deze site?
  Of zou u op een andere manier dit initiatief willen steunen met uw tijd en talenten? Neem voor meer informatie contact op met Marjolein Heijs: info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl.


  Nieuw: Bidvriendjes en bidvriendinnetjes gezocht

  Gepubliceerd: 17 februari 2014

  Een leuk idee voor thuis! Doe je mee?

  Communicanten bidden voor Communicanten

  Gepubliceerd: 17 februari 2014

  Er zijn al bijna 3000 communicanten aangemeld! Klik hier om te zien waar ze allemaal vandaan komen.

  Tips

  Ook worden er allerlei tips aangedragen van parochies voor parochies:

  Meedoen?

  Net als in 2012 en 2013 worden parochies uitgenodigd om met hun communicanten deel te nemen. Dit vraagt geen lokale organisatie, want deelname is heel eenvoudig: in eerste H. Communie­vieringen één Weesgegroet bidden met communicanten voor de andere communicanten in de fusieparochie of in het bisdom.

  Verbonden met elkaar door één Weesgegroet

  De Weesgegroetjes in al deze communievieringen, vormen als kralen van één ketting, samen een grote rozenkrans. Zo bidden de kinderen voor en met elkaar tot Maria. Elke viering of Communieles waarin communi­canten een Weesgegroet bidden voor andere communi­canten telt als een van de kleine kralen van de rozenkrans. Vanaf maart zullen de plaatsnamen en de data waarop dit gebeurt op deze site te zien zijn.

  Gratis felicitatiekaart en medaille *

  Mail naar uw bisdom: ’s-Hertogenbosch / Roermond / Utrecht / Breda / Rotterdam / Haarlem-Amsterdam / Groningen-Leeuwarden
  • het aantal communicanten
  • de datum/data van de communieviering(en) en
  • naam parochie, contactpersoon en adresgegevens
  U ontvangt dan op dit adres voor elke communicant een felicitatiekaart en de wonderdadige medaille.
  *) zolang de voorraad strekt.

  Eventueel kunt u de kleurige folder bestellen met uitleg over het Weesgegroet, speciaal voor kinderen. Ook kunt u een complete voorbeeldtekst downloaden voor een misboekje en de noten van een eenvoudige melodie voor kinderen van het Wees gegroet Maria.

  Waarom meedoen?

  • kinderen door gebed verbinden: we zijn immers één grote familie
  • op eenvoudige wijze kinderen bij Maria brengen
  • Maria heeft bij haar verschijningen vaak juist aan kinderen gevraagd om te bidden
  Voor alle deelnemende communicanten en gezinnen zal de rozenkrans gebeden worden bij de Zoete Moeder in de Sint-Jan in Den Bosch en wel op 22 juni 2014, feestdag van Maria.

  Kinderen brengen straaltjes van licht voor donkere Kerstdagen

  Gepubliceerd: 17 januari 2014
  Tijdens de Advent 2013 zijn kinderen in Nederland aan de slag gegaan voor kinderen die tijdens de Kerstdagen wel een leuke attentie konden gebruiken. In totaal zijn 715 kerstkaarten gemaakt.

  Het zijn prachtige kleurrijke kaarten geworden. Uit Gemert, Schin op Geul, Den Bosch, Son, Eindhoven om maar een paar plaatsen te noemen. Kinderen bedankt!

  Klik op de foto’s om te zien hoe kinderen zich hebben ingezet.

  Landelijke Kerstkaartenactie

  Kerstmiddag Communicanten Empel

  Kaarten Kinderziekenhuis Rotterdam

  Attenties Voedselbank Hengelo

  Kinderen verrassen


  Tijdens de Kerstdagen liggen er bijna honderd kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Dat is natuurlijk helemaal niet leuk! Daarom willen we al deze kinderen verrassen met mooie kerstkaarten. Wie doet ermee zodat er genoeg kerstkaarten komen?

  Deze Kerstkaartenactie wordt georganiseerd door Stichting Kinderen bidden voor Kinderen in samenwerking met het Ronald McDonald Huis Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

  Klik hier voor 10 verschillende kerstkaarten en een poster voor in de kerk.

  Kerstgebedje en zegen

  Alle kinderen worden gevraagd om ook een kort gebedje te bidden voor het kind voor wie ze een kaart maken. Dit gebedje staat op de kaart.

  Rozenkrans slaat aan bij kinderen

  Gepubliceerd: 8 november 2013

  Kinderen bidden voor Kinderen ontwikkelt activiteiten en materialen om met kinderen te bidden, thuis of in een parochie. In oktober 2013 hebben meerdere parochies in Nederland op basis van dit concept lokaal invulling gegeven aan de Rozenkransmaand.

  Het blijkt dat de Rozenkrans inspireert tot creatieve en aansprekende activiteiten die kinderen motiveren tot laagdrempelige diaconie en gebed tijdens kinderwoorddiensten, gezinsvieringen en kindermiddagen. Lees meer in onderstaande verslagen, die te vinden zijn op de pagina Activiteiten.

  Den Bosch kindermiddag

  Schaijk wensbladeren

  Rotterdam Rozenkransproject

  Rotterdam op de zondagen

  Zeist gezinsviering

  Zeist Rozenkransmiddag

  Hengelo Marialof

  Hengelo kindermiddag
  Op de pagina Materialen zijn een aantal nieuwe materialen: tegen kostprijs te bestellen of gratis te downloaden.

  De uitleg voor kinderen van het Weesgegroet is gedrukt en kan tegen kostprijs besteld worden via info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl. Brochures zijn ook te downloaden.

  Fantastisch eerste Lustrum in Den Bosch!

  Gepubliceerd: 27 oktober 2013

  Van vrijwilligster Parochie H. Maria en H. Johannes Den Bosch
  Voor de vijfde keer op rij alle reden om dankbaar te zijn voor de voorspraak van onze Moeder Maria, tot wie de werkgroep 9 dagen het Noveengebed van Kinderen bidden voor Kinderen had gebeden. Ondanks dat het jaarevenement in Parochie H. Maria in Den Bosch verzet moest worden naar eind oktober, leek het wel zomer. Zonnig, warm, overal mensen in de stad. Er was dan ook veel bekijks toen de kinderharmonie luid zingend en biddend aankwam lopen over de Parade, ondersteund door Harmonie St. Cecilia. De vaandels van de Gildebroeders wapperden kleurrijk.

  Voor het eerst mochten we voor het welkom en de uitleg van het Rozenkransgebed samenkomen op het prachtige Hoogkoor in de Sint-Jan. Daarna zongen we het Weesgegroet, speciaal voor kinderen op muziek gezet, in de korte processie naar de Mariakapel om samen met Maria de kinderrozenkrans te bidden voor de zieke kinderen voor wie eerder deze middag zo’n 60 kinderen heel veel kaarten hadden gemaakt.

  In de sfeervolle Mariakapel leidde pastoor Robert van Aken het gebed op zijn natuurlijke en kindvriendelijke manier. Hij is meteen gevraagd om 4 oktober 2014 in zijn agenda vast te leggen! Dit jaar hebben we stilgestaan bij de Geheimen van het Licht. Deze verhalen uit het Evangelie brengen een mooie boodschap aan kinderen van de basisschoolleeftijd.

  Voor alle gezinnen was er een toepasselijk Lustrumcadeau: een unieke kaars, speciaal voor het 1ste Lustrum van Kinderen bidden voor Kinderen in Den Bosch. Een herinnering aan de bakermat van Kinderen bidden voor Kinderen, en een aansporing om thuis nog eens een Weesgegroet te bidden voor de zieke kinderen voor wie een kaart gemaakt is.

  Dankbaar kijken we terug op een bijzonder geslaagd evenement. Vol vertrouwen dat deze laagdrempelige activiteit voor kinderen uit de weide omgeving een jaarlijkse traditie zal blijven.

  Maak zieke kinderen blij met een kaart

  Lustrum op 26 oktober

  Gepubliceerd: 25 september 2013

  Het begint al een traditie te worden in de Sint-Jan: het jaarevenement van Kinderen bidden voor Kinderen. Deze keer niet op de eerste zaterdag van oktober, maar op 26 oktober. En het is dit jaar extra feestelijk vanwege het eerste lustrum van Kinderen bidden voor Kinderen. Alle kinderen uit de parochie zijn weer uitgenodigd om kaarten te komen maken en samen te bidden voor kinderen die ziek zijn.

  Als je ziek bent is het leuk om een kaart te krijgen. En dat is precies wat we gaan doen: zelf mooie kaarten knutselen voor zieke kinderen. Na eerdere keren hebben zieke kinderen en hun ouders laten weten de kaarten en het gebed van kinderen hartverwarmend te vinden. Het is een concrete en leuke manier voor kinderen om iets te doen voor een ziek kind.

  Kaart én gebed

  Om 14.30 uur beginnen we in het Sint-Janscentrum met het maken van de kaarten en alvast oefenen van de liedjes. Om 15.30 uur vindt dan de kinderprocessie plaats naar de Sint-Jan, muzikaal begeleid door jeugdleden van harmonie St. Cecilia. Om 15.45 uur starten we met het kinderrozenkransgebed in de Mariakapel waarbij ook alle namen van de kinderen voor wie we kaarten hebben gemaakt, worden voorgelezen. Rond 16.15 uur is het afgelopen.

  Naast kaarten maken, bidden we ook voor de zieke kinderen. Het is goed om te bidden voor iemand die het moeilijk heeft. Al eeuwenlang ervaren mensen de kracht van het gebed. Veel kinderen weten niet meer goed hoe dit moet. Daarom wordt in onze parochie elk jaar in de rozenkransmaand oktober dit evenement georganiseerd om kinderen op een kindvriendelijke manier kennis te laten maken met het gebed op voorspraak van Maria.

  Steun

  Het Bisdom ’s-Hertogenbosch steunt deze actie van kinderen. Daarom een oproep aan kinderen: doe ook mee! Ook (groot)ouders zijn van harte welkom. Deelname is gratis.

  Kunt u zelf steun gebruiken of bieden? U mag een kind dat vanwege ziekte of om andere redenen extra gebed kan gebruiken, aanmelden. Mail daarvoor de voornaam van het kind naar denbosch@kinderenbiddenvoorkinderen.nl. De kaarten voor dit kind worden na afloop naar u gestuurd tezamen met een attentie.

  En wie mee wil helpen bij deze grootste activiteit, heel graag. Extra hulp bij het maken van de kaarten is zeer welkom. Voor informatie kunt u mailen naar denbosch@kinderenbiddenvoorkinderen.nl

  Laatste nieuws

  Kinderen bidden voor Kinderen, begonnen in onze eigen parochie, is sinds kort een stichting met ANBI status. Dit initiatief is op meerdere plaatsen in Nederland opgepakt en heeft de goedkeuring van de Nederlandse bisschoppen. Een landelijk team is bezig met de ontwikkeling van nieuwe activiteiten en materialen, ook voor thuis.

  KN lezers uitgenodigd om te bidden met kinderen

  Gepubliceerd: 6 september 2013

  Met deze allereerste advertentie wil Kinderen bidden voor kinderen lezers van KN attenderen op de diverse mogelijkheden om samen met kinderen te bidden die zij via haar website beschikbaar maakt. Wat zijn die mogelijkheden?
  • Voor (groot) ouders: thuis met je (klein)kind bidden voor een ziek kind.
   Zie de pagina Bid voor een kind, of de pagina Rozenkrans met de Online Rozenkrans voor kinderen.
  • Voor parochies: een kinderbijeenkomst organiseren met kinderrozenkrans en eventueel kaarten maken voor zieke kinderen.
   Zie tientallen voorbeelden op de pagina Activiteiten en download benodigde materialen via de pagina Materialen.
   Speciaal voor de rozenkransmaand oktober zijn een aantal eenvoudige mogelijkheden ontwikkeld voor kinderwoorddienst of gezinsvieringen.
  • Voor kinderen: luister naar het speciale kinderprogramma op Radio Maria op woensdag om 18:30 uur en bid mee voor zieke kinderen.
   Zie de kinderhoek, waarin eerdere opnames alsnog te beluisteren zijn.
  Wist u al dat er ook een gezongen versie van het Weesgegroet is speciaal voor kinderen?

  Geen gelegenheid om te gaan bidden met kinderen? Wellicht wilt u ons werk steunen met een donatie zodat wij steeds meer kinderen in Nederland en België kunnen bereiken.

  Tip voor de regio Den Bosch

  op zaterdag 26 oktober zal voor de 5e keer het jaarevenement worden gehouden. Op het Sint-Janscentrum gaan kinderen kaarten maken voor een aantal kinderen die ziek zijn. Daarna volgt een muzikale kinderprocessie naar de Zoete Moeder in de kathedraal, waar ze de kinderrozenkrans zullen bidden. Van harte welkom!

  Dankviering en kindermiddag voor communicanten

  Gepubliceerd: 4 september 2013

  Van pastoor Schols
  Wij hebben op zondag zondag 23 juni met de communicanten van de parochies Ven Zelderheide, Ottersum en Milsbeek een dankviering gehouden. Hierin hebben de kinderen God gedankt voor de mooie Communiedag die ze hebben gehad. Na deze viering hebben wij samen koffie en limonade gedronken waarna de kinderen in de pastorietuin aan de slag gingen met het maken van kaarten voor kinderen die in onze maatschappij in de knel zijn gekomen en voor kinderen die ziek zijn. Ze waren zeer enthousiast bezig.

  Daarna zijn wij zingend naar de kerk gegaan en hebben samen de rozenkrans gebeden. De kinderen vonden het een mooie viering. Bij navraag bij ouders bleek dit ook zo te zijn. Toch merkte ik dat voor de kinderen de combinatie van dankviering, kaarten maken en opnieuw naar de kerk om te bidden een beetje teveel van het goede was. Ook al vonden ze het indrukwekkend, toch viel hun aandacht weg. Men zou kunnen zeggen in computertermen: hun harde schijf was vol. Volgend jaar zullen we onze aanpak van Kinderen bidden voor Kinderen daarom iets aanpassen. De Communieles over bidden zal een bijeenkomst worden waarin we samen gaan bidden voor zieke kinderen. Tevens proberen wij door het jaar met kinderen te bidden in de kerk, zodat ook andere kinderen kunnen aansluiten. Ik hoop dat we zo vele kinderen kunnen brengen tot gebed.

  Kinderclub Lisse bidt voor zieke kinderen

  Gepubliceerd: 29 juli 2013

  Van de vrijwilligster uit Lisse
  Op vrijdagavond 14 juni 2013 kwamen de kinderen van onze Kinderclub bij elkaar. Deze laatste bijeenkomst voor de zomervakantie gingen we kaarten versieren voor zieke kinderen. Eerst werd er uitgelegd over Kinderen bidden voor Kinderen. Toen de kaarten mooi versierd waren met tekeningen en lieve woorden voor de zieke kinderen, mochten de kaarten in de ‘brievenbus’ gepost worden. Daarna was het tijd voor limonade met wat lekkers.

  Het tweede gedeelte kregen de kinderen uitleg over de rozenkrans. De meeste kinderen kenden al wel het Onze Vader en het Wees gegroet Maria. Iedereen kreeg een ‘glow in the dark’ rozenkrans en een boekje. De kinderen mochten voor de zieke kinderen een kaarsje aansteken bij Maria. Met zijn allen hebben we toen een stukje van de rozenkrans gebeden. De kinderen vonden het heel leuk om kaarten te versieren voor andere kinderen, die het moeilijk hebben. Ze waren onder de indruk en deden erg hun best om er een mooie kaart van te maken. Het was dan ook een geslaagde avond.


  Giften aan Kinderen bidden voor Kinderen aftrekbaar

  Gepubliceerd: 20 juni 2013

  Op 18 juni ontvingen we het verheugende bericht dat Stichting Kinderen bidden voor Kinderen vanaf 13 mei 2013 door de Belastingdienst aange­merkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Dit betekent dat erkend wordt dat wij ons samen met alle vrijwilligers inzetten voor het algemeen belang. Lees meer over onze doelstellingen (PDF)

  Giften aan een ANBI instelling zijn aftrekbaar voor de belastingen. Dat is positief, want voor de bekostiging van activiteiten en materalen voor kinderen en het versturen van kaarten aan zieke kinderen zijn wij afhankelijk van giften en sponsoring. Wij hopen dat u een kleine bijdrage over wilt maken om ons in staat te stellen nog meer kinderen te bereiken. Klik hier voor meer informatie.

  Kinderen bidden voor kinderen nu een stichting

  Gepubliceerd: 13 mei 2013

  Het is niet toevallig dat 13 mei is gekozen als datum voor de oprichting van de Stichting Kinderen bidden voor Kinderen. Op 13 mei herdenkt de Kerk namelijk de eerste verschijning in Fatima (dit ligt in Portugal) van Maria aan 3 herderskinderen. Lees meer...

  Maria vroeg deze kinderen, en via hen ook jong en oud in onze tijd, om meer te bidden. En dat is precies de reden dat Kinderen bidden voor Kinderen in 2009 is begonnen.

  Vandaag werd de dag daarom begonnen met een H. Mis in de Sint Jan in ’s-Hertogenbosch en is op voorspraak van Maria om Gods zegen gebeden.

  Ook voor onze Paus Franciscus is het vandaag een bijzondere dag. Hij heeft vandaag zijn pontificaat toegewijd aan Onze Lieve Vrouw van Fatima.

  Lees meer op de website van Katholiek Nieuwsblad...
  foto's: Jan Peeters
  Moederdagcadeautje voor Maria: kinderen zingen Weesgegroet

  Bij de bekende Zoete Moeder van Den Bosch in de Sint-Janskathedraal was op 8 mei de première van een Weesgegroet, gezongen door een eenmalig kinderkoor.

  Kinderen bidden voor kinderen heeft dit speciaal gecomponeerd om kinderen al zingend dit gebed te leren. Het moest een blijde melodie worden waarin de vreugde doorklinkt van de aankondiging aan Maria, van het bezoek bij Elisabeth en van de geboorte van Jezus, de langverwachte Redder. Met precies dezelfde woorden én klemtonen als het gesproken Wees gegroet Maria, want bedoeld om kinderen te helpen dit voor hen moeilijke gebed te leren. Een mooi Moederdagscadeautje voor Maria.

  Luister zelf:

  • Woensdag 8 mei werd dit uitgezonden op Radio Maria in de uitzending Dag God met mij!.
  • Zaterdag 11 mei werd dit uitgezonden op Nederland 2 in de uitzending van Katholiek Nederland TV. Gemist? Klik hier.
  • Woensdag 22 mei van 18:30 tot 19:00 uur op Radio Maria (AM675 of via internet) in een nieuwe uitzending van het programma Dag God met mij!, om de week op woensdag. Speciaal voor kinderen met een mooi voorleesverhaal, vrolijke liedjes, eenvoudige uitleg over het leven van Maria en Jezus, en samen bidden voor 3 zieke kinderen. Gebed kan worden aangevraagd via info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl of via info@radiomaria.nl. Voornaam van het kind waarvoor u gebed aanvraagt is voldoende.
  • U kunt het ook zelf met kinderen zingen.
  foto: NCR

  Rozenkransgebed voor paus Benedictus XVI

  25 februari 2013, van RKK.nl Hilversum - Pelgrims op het Sint-Pietersplein in Rome worden deze dagen uitgenodigd om dagelijks om 16.00 uur de Rozenkrans te bidden voor paus Benedictus XVI, die op donderdag 28 februari zal aftreden als bisschop van Rome en als herder van de wereldkerk.

  Een ogenblik met Maria

  Sinds het begin van het Jaar van het Geloof komen dagelijks Katholieke mensen bijeen op het Sint-Pietersplein om de Rozenkrans te bidden. Nu worden mensen gevraagd om speciaal te bidden voor de vertrekkende paus. Dagelijks zal het gebed live te volgen zijn op CTV en op internet.

  Een mooi voorbeeld van het bidden van de Rozenkrans op belangrijke momenten!  Veel belangstelling op Landelijke Parochiedag

  De achtste Landelijke Parochiedag, die zaterdag 26 januari 2013 werd gehouden, is ervaren als een groot succes. Ondanks de sneeuwval kwamen ruim 200 parochianen uit het hele land naar het AKN-gebouw in Hilversum. Thema van dit jaar was geloofsoverdracht aan kinderen.

  Kinderen bidden voor Kinderen was een van de 4 organisaties die een workshop mochten verzorgen over dit thema. En niet voor niets! Er was veel belangstelling voor onze presentatie en materialen.

  Deze begon met een videoboodschap van de Beschermheer Mgr. drs. R.G.L.M. Mutsaerts. Aansluitend schetste een enthousiaste afvaardiging van het landelijk Projectteam dat in oktober 2012 is opgericht een kleurig beeld van Kinderen bidden voor Kinderen en diverse activiteiten. Leuk detail: in zowel de Parochie van het Jaar 2012 (Schaijk) als die van 2013 (Sittard) hebben activiteiten van KBVK plaatsgevonden.  Reacties waren heel positief, vooral vanwege het concept dat vrijwilligers eenvoudig kunnen vertalen in een passende kinderactiviteit voor de eigen parochie.
  Bezoekers kregen een starterspakketje mee met daarin een selectie van onze materialen.

  Kinderen bidden voor Kinderen op de RKK Parochiedag op 26 januari

  De zendtijd van de Rooms Katholieke Kerk organiseert op zaterdag 26 januari voor de achtste keer de landelijke RKK Parochiedag in het AKN-gebouw te Hilversum. Thema van deze bijeenkomst voor parochiemedewerkers is geloofsoverdracht aan kinderen.

  Kinderen bidden voor Kinderen zal op deze Parochiedag in de middag een workshop verzorgen en tevens aanwezig zijn met een stand met materialen. Een unieke gelegenheid voor kinderwerkers in een parochie om inspiratie op te doen voor eenvoudig te organiseren activiteiten die kinderen aanspreken.

  Klik hier voor meer informatie

  Eenvoudig Adventsproject Lambertuskerk Rotterdam zeer warm ontvangen!

  Kinderen hebben in totaal niet 13, 120 of 240
  maar 392 kerstkaarten gemaakt voor zieke kinderen!

  Dank jullie wel!

  Van de kinderwerkgroep Sint Lambertuskerk Rotterdam

  In de Advent hebben kinderen van de Lambertuskerk kerstkaarten gemaakt voor zieke kinderen die met Kerstmis in Rotterdamse ziekenhuizen liggen: het Erasmus MC - Sophia, Ikazia, Sint Franciscus Gasthuis, IJsselland in Capelle aan den IJssel en het Vlietland in Schiedam. De kaarten zijn warm ontvangen en zullen voor Kerstmis aan de zieke kinderen worden uitgedeeld.

  Maar niet alleen de Lambertuskinderen uit Rotterdam hebben hun best gedaan. Kinderen van de kindernevendienst in de Protestantse kerk in Beetsterzwaag (Friesland) hebben spontaan meegedaan en kinderen uit Amersfoort, Den Haag, Zeist en natuurlijk Noord Brabant waar alle inspiratie vandaan kwam. En niet te vergeten de kinderen van de verschillende scholen in Rotterdam die hebben meegeholpen met het versieren van de kaarten.

  Elke ingeleverde versierde kerstkaart “kostte” een Weesgegroetje en daarom mocht er daarvoor een kraal op de rozenkransposter ingekleurd worden. Elke ingekleurde kraal betekent dus 1 kaart en 1 Weesgegroetje voor een ziek kind. Samen hebben kinderen dus 5 rozenkransen bij elkaar gebeden (60 kralen per rozenkrans).

  De kinderwoorddienst in de Advent stond in het teken van de Blijde geheimen van de Rozenkrans. Aan de hand van het Rozenkransgebedenboekje “Kinderen van God bidden met Maria” van Marjolein Heijs-Niessen, werden deze geheimen uitgelegd. Ook tijdens de kinderwoorddienst werden kaarten versierd voor zieke kinderen.

  Rondom de adventskrans brandden kaarsen waarop de afbeeldingen van de eerste vier Blijde geheimen te zien waren.

  Deze kaarsen werden na de mis bij het Mariabeeld gebracht, samen met de box met intentiebriefjes die door de kinderen geschreven werden. Gezamenlijk hebben we daar een Weesgegroetje gebeden voor alle zieke kinderen waar die dag kaarten voor gemaakt waren.

  Om het kerstverhaal helemaal compleet te maken aan de hand van de geheimen van de Rozenkrans zal op de laatste zondag van het jaar over de doop van Jezus worden verteld met het eerste geheim van het Licht.

  Eenvoudig Adventsproject voor kinderen

  Na het succesvolle Rozenkransproject in oktober is er in de Advent een nieuw project voor kinderen in Rotterdam. De Lambertuskerk heeft i.s.m. Kinderen bidden voor kinderen een eenvoudig programma ontwikkeld, waarbij kinderen kerstkaarten gaan maken voor zieke kinderen, die tijdens de Kerstdagen in het ziekenhuis liggen.

  Voorbeeld van de kerstkaart
  In de kerk liggen voorbedrukte kerstkaarten die thuis ingekleurd en versierd kunnen worden. Ook (groot)ouders worden uitgenodigd om kaarten te maken. Bij het inleveren kan dan voor elke kaart een kraal van de rozenkransposter worden ingekleurd. Het is namelijk de bedoeling dat per kaart een Weesgegroet wordt gebeden voor de zieke kinderen.

  De kinderwoorddienst zal deze weken in het teken van de Blijde Geheimen staan, voorlezen uit de kinderbijbel, gebedje uit Kinderen van God bidden met Maria, bidden van Weesgegroet voor zieke kinderen en dan kerstkaarten maken. Kerstverhaal en de Geheimen van de Rozenkrans

  Lees meer

  Meer informatie kun je lezen op de website van de Lambertuskerk van Rotterdam:

  Meer informatie

  Om iets soortgelijks te doen in de Advent kunt u contact opnemen met:

  Thuis kerstkaarten maken voor zieke kinderen

  In de Rotterdamse Lambertuskerk worden kaarten gemaakt tijdens de woorddienst. Natuurlijk kunnen ook thuis kerstkaarten gemaakt worden. Iedereen wordt uitgenodigd kerstkaarten te maken voor zieke kinderen. Hoe meer kaarten, hoe meer kinderen we kunnen verrassen. Voor kinderen die met Kerstmis in het ziekenhuis liggen en ook voor zieke kinderen thuis die zijn aangemeld bij Kinderen bidden voor Kinderen.

  Hoe? Stuur voor 15 december een mooi versierde kerstkaart, een leuke kersttekening of aardige kerstwens naar:

  Kinderen bidden voor kinderen
  Afdeling Rotterdam
  Hoflaan 121
  3062 JE  Rotterdam

  Dan zorgen wij dat deze op tijd terecht komen bij een ziek kind.
  Zo brengen we een beetje licht bij kinderen die het moeilijk hebben.

  Doe je ook mee?

  Klik op de plaatjes rechts voor voorbeelden van kerstkaarten.
  Wil je ook een Weesgegroetje bidden voor zieke kinderen?
  Kijk dan eens op de pagina Bid voor een kind.

  Miljoen kinderen samen in gebed

  Op initiatief van de Venezolaanse katholieke kerk worden kinderen wereldwijd opgeroepen op dinsdag 18 oktober om 9.00 uur de Rozenkrans te bidden.

  Het idee ontstond in 2005 in Caracas: 1.000.000 kinderen over de hele wereld te verenigen om een rozenkrans te bidden met Maria, de Moeder van God.

  Meer over deze activiteit op de internationale website

  Wat is ‘Kinderen bidden voor kinderen’?

  Kinderen bidden voor kinderen is een nieuw initiatief dat kinderen uitnodigt voor een kind in hun omgeving te bidden, dat ziek is of om andere reden wel wat extra gebed kan gebruiken. In deze tijd is het niet vanzelfsprekend meer dat er met kinderen gebeden wordt. Om kinderen weer hiermee vertrouwd te maken, wordt er regelmatig een bijeenkomst georganiseerd waarbij we samen met kinderen en hun ouders op kindvriendelijke manier gaan bidden op voorspraak van Maria.


  Waarom op voorspraak van Maria?

  Maria is de moeder van Jezus en onze hemelse moeder. Zij is onze beste voorspreekster. God luistert graag naar haar als zij iets voor ons vraagt. Zoals een priester het eens formuleerde: “Maria is niet een omweg naar Jezus, maar de kortste weg!”

  Zoals bijvoorbeeld in de Mariakapel in Den Bosch wel te zien is aan de vele kaarsen en bloemen, is Maria een steun en toeverlaat voor velen. Dagelijks komen hier mensen met een verzoek, een vraag of uit dankbaarheid. Veel grootouders en ouders gaan er met hun (klein)kinderen samen een kaarsje aansteken. Maar het Weesgegroet, het gebed tot Maria, dat leren de meeste kinderen niet meer. En dat is jammer, want het gaat natuurlijk niet om het kaarsje, maar om het gebed.


  Waarom een rozenkransgebed voor kinderen?

  Bidden kan natuurlijk op allerlei manieren, maar Jezus zelf heeft ons het Onze Vader geleerd. Het Weesgegroet komt voort uit de woorden van de engel Gabriel en van Elisabeth in het Evangelie. De kracht van deze gebeden wordt nog versterkt als wij tijdens het bidden stilstaan bij het leven van Jezus en Maria: wat kan hun manier van leven voor ons betekenen? Dit doen wij bij het bidden van de rozenkrans. Het rozenkransgebed is het krachtigste gebed en het gebed van kinderen telt voor twee. Daarom is het zo belangrijk dat juist ook kinderen leren bidden. En dat het rozenkransgebed op een kindvriendelijke manier onder de aandacht wordt gebracht van kinderen en hun ouders. Maria heeft bij haar verschijningen, zoals in Fatima en Lourdes, steeds gevraagd dat jong en oud de rozenkrans bidden. Speciaal voor kinderen is er recentelijk een rozenkransboekje geschreven met uitleg en korte gebeden bij mooie afbeeldingen van de belangrijkste momenten in het leven van Jezus en Maria. Dit boekje en een ‘glowing in the dark’ rozenkransje krijgen de kinderen op deze zaterdag.

  Is het nodig om vooraf aan te melden?

  Nee, dit is niet nodig.

  Zijn er kosten verbonden aan deelname?

  Deelname is gratis, omdat het zo belangrijk is dat kinderen enthousiast gemaakt worden voor bidden samen met Maria, die onze belangrijkste voorspreekster is.

  Door wie wordt dit georganiseerd?

  Door ‘Kinderen bidden voor kinderen’ samen met de parochie.

  Meer informatie?

  Kijk op www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl of neem contact op met de organisatie via kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com
  Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman