Contact: kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl


Bestelformulier Verteltheater Communicanten bidden
voor Communicanten
Nieuwsbrief Steun ons ANBI

Geef een roos aan Maria op Moederdag!

Gepubliceerd: 11 april 2019

Op Moederdag geven veel kinderen een mooie tekening of bloemen aan hun mama. Maar denken we wel aan Maria, onze hemelse Moeder? Maak daarom zondag 12 mei ook tot Moederdag voor Maria!
Door een ‘roos van gebed’ om Maria te bedanken.
Door een Weesgegroet met alleen deze intentie.

Superboeket van Maria’s kinderen

Iedereen, jong én oud, is een kind van Maria. Wat een prachtig boeket wordt het als heel veel mensen op Moederdag een Weesgegroet bidden, samen of alleen; thuis, in de kerk of waar dan ook. Vorig jaar waren er meer dan 2.000 rozen van gebed.

Deelname doorgeven

Gezinnen en parochies, maar ook mensen die individueel een roos aan Maria aanbieden, worden gevraagd te laten weten: Aanmelden
Lees verder...

Communicanten bidden voor Communicanten 2019

datum tussenstand: kralen: communicanten:
18 april 75 1,598

Verbonden met elkaar door één Weesgegroet

Sinds de start van deze actie in 2012 hebben al ruim 15.000 communicanten in Nederland met elkaar een ketting van gebed gevormd. Heel eenvoudig: door samen als communiegroep één Weesgegroet te bidden voor andere communicanten in Nederland.

Doet uw parochie ook (weer) mee?

Laat ons dan via het aanmeldformulier weten:
hoeveel kinderen samen het Weesgegroet gaan bidden
• op welke datum en in welke plaats

Dan kunnen we op deze site de actuele stand tonen. Juist nu in ons land steeds minder mensen naar de kerk gaan, kan het motiverend zijn om te zien dat op veel plaatsen kinderen bidden met en voor elkaar. Inmiddels doen alle bisdommen mee!

Aanmelden

Gratis felicitatiekaart

Vanwege ons 10-jarig jubileum... Lees meer...

Gevraagd: Kraaltjes voor Vrede op 4 april

Heilige Francisco

Dit is een foto uit 1917 van Francisco Marto. Weet je nog? In dat jaar kwam Maria uit de hemel naar Fatima (een dorpje in Portugal) om aan hem, zijn zusje Jacinta en zijn nichtje Lucia te vragen elke dag de Rozenkrans te bidden voor vrede in de wereld. Dat deden de kinderen.

Francisco was 10 jaar toen hij heel erg ziek werd. Zo ziek dat hij niet meer beter kon worden. Vol vertrouwen dacht hij aan wat Maria gezegd had: “Francisco zal ook in de hemel komen. Maar hij moet wel nog veel bidden.” Dat had hij gedaan. Het liefst bij de ‘verborgen Jezus’, zoals de jongen de heilige hostie noemde.

Donderdag 4 april is het precies 100 jaar geleden dat Francisco naar de hemel ging. Paus Franciscus heeft hem en zijn zusje heilig verklaard. De paus zei in Fatima: “Ook jonge kinderen kunnen heiligen worden.”

Bid ook mee op donderdag 4 april

De parochie in Fatima vraagt om op 4 april de ‘Rozenkrans voor de Vrede’ te bidden. In Nederland zal dit in veel kerken gebeuren.

Thuis kun je natuurlijk ook meedoen. Bijvoorbeeld met de Online Rozenkrans of met een Kraaltje voor Vrede. Vorig jaar hebben ongeveer 1.000 kinderen een Wees gegroet Maria gebeden voor vrede in de wereld. Je kunt je hier aanmelden.

Het gebed in Fatima wordt live uitgezonden voor de hele wereld, via sociale media en op internet via Angelus TV.
Voor meer informatie: www.materfatima.org

Wist je dat Stichting Kinderen bidden voor Kinderen onder de bijzondere bescherming staat van de heilige kinderen Jacinta en Francisco? Dat gebeurde in Den Bosch...

Voor het 7e jaar kerstkaarten naar ziekenhuizen


Ook dit jaar hebben kinderen weer kerstkaarten gemaakt voor kinderen die tijdens Kerstmis in het ziekenhuis moesten blijven. We ontvingen prachtige kaarten uit o.a. Hellevoetsluis, Veenendaal, Eindhoven, Montfoort.

Veel dank aan alle kinderen die met een kerstkaart en een gebedje een beetje licht hebben gebracht tijdens Kerstmis.

In de Advent 2019 kunnen jullie opnieuw meedoen aan de landelijke actie Kerstkaarten maken voor zieke kinderen.Pastoor Smits vertelt over het bezoek van Kinderclub Rafael Utrecht aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Lees verder...

Knutselochtend met Kerst-kijkdoos

Achter een van de luikjes van onze Online-Adventskalender zaten de materialen om zelf een kerst-kijkdoos te maken. Hiermee zijn ze in Alphan a/d Rijn aan de slag gegaan.

Op zaterdagochtend 22 december kwamen de 12 deelnemers met een verstandelijke beperking naar de Lichtkring, onze kerk.

Lees meer...

Adventstijd met kinderen

Om met kinderen op weg te gaan naar Kerstmis, zijn er diverse materialen en activiteiten:

Online Adventskalender Goed nieuws van God Jezus is geboren kerstkaarten maken nieuwe dubbele kerstkaart

Tussenstand: Ongeveer 1.000 kinderen

Kinderen bidden Kraaltje voor Vrede

Kinderen worden gevraagd dit jaar een Rozenkranskraaltje te bidden voor de vrede en zo op hun manier gehoor te geven aan de oproep van de bisschoppen.

Dit jaar hebben al ongeveer 1.000 kinderen meegedaan, op diverse plaatsen in Nederland.

Bid u ook met kinderen een Weesgegroet voor de Vrede in de wereld? Laat het ons dan weten. Het kindergebed is extra krachtig!

Lees meer...

Een miljoen kinderen bidden

Doe je ook mee?

Op 18 oktober bidden ongeveer een miljoen kinderen over de hele wereld de Rozenkrans voor vrede. Gaat u ook met kinderen bidden? U kunt al deelnemen met één Tientje van de Rozenkrans en dat kan de hele maand oktober.

Aanmelden
Lees meer...

Kinderen bidden voor oorlogsKinderen

Bid ook een Tientje mee in oktober 2018

Sinds 2015 bidden duizenden Nederlandse en Belgische kinderen in de maand oktober een Tientje van de Rozenkrans voor kinderen die te lijden hebben als gevolg van oorlog. Dit jaar gaan we speciaal bidden voor kinderen die als vluchteling in ons land zijn.

Feruz

Feruz (11) en haar jongere broertje Fanuel (9) en zusje Armana (4) uit Eritrea zijn sinds een paar maanden in Nederland. Hun vader was al eerder uit zijn geboorteland gevlucht, vanwege politieke onderdrukking en de oorlog met Ethiopië. Meer dan 15 jaar diende hij in het leger, terwijl hij maar vijf keer zijn familie mocht bezoeken.

Het gezin is heel blij eindelijk weer samen te zijn. Kort geleden was er goed nieuws: ze mogen een nieuwe toekomst opbouwen in Nederland. Voor de kinderen is het hier nog wel wennen aan de taal, aan het weer, aan de school, aan de cultuur.

Giacomo (9) en José (11) uit Nederland kunnen zich dat goed voorstellen. Voor deze kinderen, maar natuurlijk ook voor alle andere oorlogskinderen, gaan zij in oktober elke dag een Tientje van de Rozenkrans bidden.

Weet je dat:

Verbonden door een Tientje

Zoals de kralen van een rozenkrans met elkaar verbonden zijn, zo zijn kinderen door gebed verbonden met de oorlogskinderen voor wie ze bidden.

Nieuw: Tientjesarmband

Kinderen kunnen gemakkelijk en snel een eigen armbandje rijgen met de pakketten die Stichting Kinderen bidden voor Kinderen hiervoor aanbiedt.

Lees meer...
Aanmelden Bestellen

Jaarevenement Kinderen bidden voor Kinderen

Zaterdag 6 oktober - Sint-Janskathedraal, ’s-Hertogenbosch

Elke eerste zaterdag van oktober wordt in en rond de Sint-Janskathedraal het jaarevenement van Kinderen bidden voor Kinderen georganiseerd.
Kijk hier voor het verslag van vorig jaar.
 • Kaarten maken in het Sint-Jansmuseum De Bouwloods
 • Muzikale kinderprocessie
 • Samen bidden bij Maria in de Sint-Janskathedraal
 • Gezamenlijke afsluiting in het Sint-Jansmuseum De Bouwloods
Vriendjes, vriendinnetjes, ouders, opa’s en oma’s zijn allemaal welkom van 14.30 tot 16.30 uur!

Geslaagd Gezinsweekend Helvoirt

Gepubliceerd: 6 juni 2018

Op zaterdag 2 juni was Kinderen bidden voor Kinderen in het bezinnings­centrum ‘Emmaus’ in Helvoirt te gast bij Stichting Katho­lie­ke gezinsweekenden. Voor 4 groepen in de leeftijd van 3 t/m 14 jaar hadden we een programma ontwikkeld gebaseerd op het the­ma communicatie van dit gezinsweekend. Een afwisselend programma met filmpjes, uitleg, zingen, knutselen en uiteraard bidden.

De jongste kindergroepen...

Beeld van Maria met Jezus in St. Vituskerk Blauwhuis

Mariafeest op Tweede Pinksterdag!

‘Maria, Moeder van de Kerk’

Vanaf dit jaar is er een extra feestdag voor Maria. Paus Franciscus heeft gezegd dat we voortaan op Tweede Pinksterdag vieren dat Maria ook Moeder van de Kerk is. Dit jaar is dat op maandag 21 mei. Laten we dan een feestelijk kaarsje gaan opsteken bij het Mariabeeld in de kerk.

Nieuw: Vertelserie over Hemelvaart en Pinksteren

Gepubliceerd: 9 mei 2018

Op de Kinderpagina staat nu een vertelserie over wat er gebeurde met Hemelvaart en Pinksteren. Het is een vertelling voor kinderen gebaseerd op het Evangelie en op de Handelingen van de apostelen.

Evenals de eerdere series met mooie illustraties en professioneel voorgelezen.

Over het begin van de Kerk en de avonturen van de apostelen kunnen we ook vertelseries maken. Graag horen we of er belangstelling voor is via info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl

Moederdag voor Maria - doet u ook mee?

Gepubliceerd: 23 april 2018Op Moederdag geven veel kinderen een mooie tekening of bloemen aan hun mama. Maar denken we er wel aan dat Maria ook Moeder is? Moeder van Jezus en Moeder in de hemel van al Gods kinderen.

Maria brengt al onze gebeden, zorgen en noden bij God. Laten we daarom op Moederdag ook onze hemelse Moeder bedanken voor alles dat zij steeds voor ons doet. Lees verder...

Christus is verrezen

Gepubliceerd: 6 april 2018

Op de Kinderpagina is een nieuwe vertelserie verschenen over de betekenis van Pasen. Klik op kraal 10 voor een vertelling voor kinderen van het Evangelie over de Verrijzenis van Jezus. Aan het eind van de Paastijd zal nog een vertelling volgen over Hemelvaart en Pinksteren.

Binnenkort komt er op de kinderpagina meer informatie over een wedstrijd met mooie prijzen. De wedstrijd zal gaan over de verhalen van het Verteltheater.

Het verteltheater op Radio Maria

Gepubliceerd: 9 maart 2018

Kinderen bidden voor Kinderen was te gast bij Radio Maria Nederland om te vertellen over het Verteltheater.
Beluister het interview hier terug.

Het wordt ook nog op Radio Maria een paar keer herhaald.

Nieuw: Online Verteltheater Tijd voor Jezus

Bezinning met kinderen in de Veertigdagentijd

Gepubliceerd: 6 februari 2018

In de Veertigdagentijd staan we stil bij het lijden en sterven van Jezus. We hopen dat ook kinderen af en toe tijd vrij zullen maken voor Jezus, om Hem beter te leren kennen.

Daarvoor nodigen we kinderen uit in ons Verteltheater Tijd voor Jezus, op onze Kinderpagina. Hier kunnen ze kijken en luisteren naar een aantal vertelseries over het leven van Jezus, van Kerstmis tot Pasen. Speciaal bedoeld voor kinderen die nog niet zo bekend zijn met het Evangelie.

De eerste serie verschijnt op Aswoensdag en neemt de draad op waar het Kerstverhaal eindigt: de kindertijd van Jezus.

De verhalen volgen het leven van Jezus en niet de Evangelieverhalen die horen bij de Veertigdagentijd. Daarvoor bestaan al meerdere mooie uitwerkingen. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

Communicanten bidden voor Communicanten

Aanmelden Elk jaar worden parochies uitgenodigd om met hun communicanten deel te nemen. Dit vraagt geen lokale organisatie, want deelname is heel eenvoudig: in het kader van de eerste heilige Communieviering één Weesgegroet bidden met communicanten voor andere communicanten in de fusieparochie, in het bisdom, in het land.

Verbonden met elkaar door één Weesgegroet

De Weesgegroetjes in al deze communie­vieringen, vormen als kralen van één ketting, samen een grote rozenkrans. Zo bidden de kinderen voor en met elkaar tot Maria. Elke viering of Communieles waarin communi­canten een Weesgegroet bidden voor andere communi­canten telt als een van de kleine kralen van de rozenkrans.

Kraaltje voor Vrede

Kinderen bidden voor Kinderen ondersteunt de oproep van de NL bisschoppen en vraagt communicanten om één extra rozenkranskraaltje te bidden voor vrede. Aan de kinderen kan daarvoor deze gebedskaart mee naar huis gegeven worden.

Meer weten over Communicanten bidden voor Communicanten?

Online-Adventskalender

Gepubliceerd: 15 december 2017

Kinderen bidden voor Kinderen heeft een Online-Adventskalender ontwikkeld. Deze staat op de kinderpagina, maar is ook bereikbaar via www.online-adventskalender.nl

Het is een digitale versie van de vertrouwde papieren kalender, waarbij kinderen elke dag een luikje kunnen openen door erop te klikken. Daarachter steeds een andere verrassing om te bekijken, lezen, luisteren, doen...

Kerstpuzzel

Nog niet gezien? Begin dan bij het eerste luikje linksonder, met de datum 27 november. Luikje-voor-luikje worden kinderen meegenomen in het verhaal van Kerstmis. Onderweg is er een kerstpuzzel met een prijs voor elk kind dat ons de oplossing mailt. Leuk voor de kerstvakantie. De luikjes sluiten op 7 januari 2018.

Adventsactie met kerstkaarten

Gepubliceerd: 28 december 2017

Alweer voor het zesde jaar werden kinderen gevraagd om tijdens de Advent kerstkaarten te maken voor kinderen die tijdens Kerstmis in het ziekenhuis moeten blijven. En opnieuw hebben heel veel kinderen met een kerstkaart en een gebedje zo een beetje licht gebracht.

In totaal zijn ongeveer 850 kaarten gemaakt. De ingekleurde kaarten...

Mooi Fatima Jubileumjaar

Gepubliceerd: 27 november 2017

Het jaar 2017 stond bij Kinderen bidden voor Kinderen in het teken van Fatima met allerlei nieuwe materialen en activiteiten.
Nieuw is deze korte compilatie van de zeven tekenfilmpjes van Atelier Hüsstege: Wat er in Fatima gebeurde.

Kerstkaarten voor kinderen in het ziekenhuis

Doe ook mee aan deze Adventsactie voor kinderen

Gepubliceerd: 7 november 2017


Tijdens de Kerstdagen in het ziekenhuis moeten blijven, dat is natuurlijk helemaal niet leuk!
Daarom willen we die zieke kinderen verrassen met mooie kerstkaarten.

Wie doet ermee zodat in meerdere ziekenhuizen kinderen een vrolijke kerstkaart krijgen met Kerstmis?

Adventskalender

Kinderen bidden voor Kinderen heeft een Online-Adventskalender ontwikkeld om met kinderen te kunnen toeleven naar Kerstmis. Op onze kinderpagina komt vanaf maandag 27 november elke dag een verrassing achter het luikje.

Ga naar Activiteiten voor een verslag van Kinderen bidden voor oorlogsKinderen

Maryam uit Irak vraagt om gebed


Maryam is 12 en woont al ruim twee jaar in een vluchtelingenkamp in het noorden van Irak. De stad waar ze woonde is verwoest, maar zodra het veilig is hoopt ze samen met haar familie terug te kunnen gaan naar huis, of wat ervan over is. Daarom vraagt Maryam om gebed. Lees verder...

13 oktober 1917

Zesde verschijning van Maria in Fatima

Gepubliceerd: 12 oktober 2017

Tijdens de laatste verschijning van Maria aan Lucia, Francisco en Jacinta vond een heel groot wonder plaats. Bekijk hier deel 6 van de teken­filmpjes van Atelier Hüsstege: Het zonnewonder. Klik hier voor de eerdere afleveringen.

Lucia had op 13 juli aan de Dame uit de Hemel gevraagd om een wonder, omdat de mensen niet geloofden dat Zij echt aan hen verscheen. Maria beloofde toen: “In oktober zal ik zeggen wie ik ben, wat ik wil en ik zal een wonder doen, zodat allen zullen zien om te geloven.”

Op 13 oktober was de spanning hoog opgelopen. Ongeveer 70.000 mensen waren naar het kleine plaatsje Fatima gekomen. Veel van hen dachten dat de kinderen maar wat fantaseerden, maar wilden een mogelijk wonder met eigen ogen zien. In de Portugese krant hiernaast van 15 oktober 1917 staat rechts het artikel van een verslaggever die ooggetuige was, met als kop: “Hoe de zon danste midden op de dag in Fatima.”

De herinneringen van Lucia zijn voor kinderen naverteld in het verhaal- en kleurboekje Maria en de kinderen van Fatima.

Droeve Geheimen

Vrijdag 13 oktober, om 08.30 en 17.00 uur, zendt Radio Maria de Rozenkrans van Kinderstemmen uit. Je kunt thuis meebidden voor vrede, live met Radio Maria of via de player:


Wereldwijd op 18 oktober

Eén miljoen kinderen bidden de Rozenkrans

Elk jaar bidden op 18 oktober ongeveer één miljoen kinderen de Rozenkrans voor vrede.
Doe je ook mee en vergeet niet aan te melden!

13 september 1917

vijfde verschijning van Maria in Fatima

Gepubliceerd: 13 september 2017

Zoals beloofd hierbij het volgende tekenfilmpje: Het regent bloemen uit de hemel

Heel Portugal had in september 1917 gehoord dat Lucia, Francisco en Jacinta gevangen hadden gezeten. Ongeveer 30.000 mensen komen op de 13e van deze maand samen in Fatima om te bidden voor de vrede, zoals Maria bij elke verschijning gevraagd had.

Dan gebeurt er een wonder. Maar het grootste wonder, dát heeft Maria beloofd voor 13 oktober.

Je kunt het verhaal ook nalezen in Maria en de kinderen van Fatima. Dit verhaal- en kleurboekje is te bestellen of desgewenst zelf uit te printen (PDF/13MB/A4-formaat).


Vandaag, 13 september, zendt Radio Maria ook weer de Rozenkrans met Kinderstemmen uit om 08.30 en 17.00 uur. Op woensdag met de Glorievolle Geheimen. Je kunt thuis meebidden, voor vrede.

19 augustus 1917

vierde verschijning van Maria in Fatima

Gepubliceerd: 19 augustus 2017

Bekijk het nieuwe tekenfilmpje Naar de gevangenis of lees het verhaal.
Het boekje Maria en de kinderen van Fatima kunt u bestellen of desgewenst zelf uitprinten (PDF / 13MB / A4-formaat).

Vandaag, 19 augustus, zendt Radio Maria ook weer de Rozenkrans met Kinderstemmen uit om 9.00, 12.15 en 17.30 uur. Omdat het zaterdag is, zijn het de Blijde Geheimen.

Nieuwe tekenfilmpjes over de herderskinderen van Fatima

Gepubliceerd: 12 augustus 2017

Aan haar tekeningen uit het boekje Maria en de kinderen van Fatima heeft Susanna Hüsstege nog zoveel tekeningen toegevoegd dat Atelier Hüsstege (Familia Fid) tekenfilmpjes kan maken over de gebeurtenissen in het Portugese dorpje nu 100 jaar geleden. Kijk hier waarom de vierde verschijning van Maria aan Lucia, Jacinta en Francisco niet op 13 juli maar op 19 juli 1917 was.

Benieuwd naar wat er voorafging aan dit waargebeurde verhaal? Klik dan op de vier eerdere tekenfilmpjes van Atelier Hüsstege over Fatima. Hieronder staan links naar alle filmpjes:

Meebidden met de Rozenkrans van kinderstemmen

Bij iedere verschijning vroeg Maria de kinderen om elke dag de rozenkrans te bidden voor vrede op aarde.
Ken jij dit gebed al? Je kunt thuis meebidden met deze Rozenkrans van kinderstemmen.
Blijde Geheimen Geheimen van het Licht Droeve Geheimen Glorievolle Geheimen

13 Juli - Thuis meebidden

Gepubliceerd: 13 juli 2017

Op 13 juli 1917 verscheen Maria voor de derde keer aan de drie herderskinderen in Fatima. Net zoals op 13 mei vroeg Maria de kinderen om elke dag de Rozenkrans te bidden. Op donderdag zijn dat de Geheimen van het Licht. Klik op de player hieronder om mee te bidden!

Meer info


Winnaars kleurwedstrijd 100 jaar Fatima!

Gepubliceerd: 12 juli 2017

Eerste en tweede prijs
Kinderen konden hiervoor kiezen uit de kleurplaten van het boekje Maria en de kinderen van Fatima.

Jammer genoeg is deze wedstrijd niet door veel kinderen gezien en waren er weinig inzendingen. Daarom laten we deze wedstrijd doorlopen tot 13 oktober 2017, de dag waarop Maria in 1917 voor de laatste keer in Fatima verscheen aan Lucia, Francisco en Jacinta. Zo kun je nog meedoen!

Prijswinnaars

 1. In de eerste ronde heeft Celine (7 jaar) de eerste prijs gewonnen. Proficiat, prachtig ingekleurd!
 2. De tweede prijs gaat naar Kayleigh (10 jaar), voor deze mooie kleurplaat:
 3. De derde prijs is voor Hugo, een jongetje van pas 3 jaar.
Alle prijswinnaars mogen zelf een van de prijzen kiezen. Er zijn nog genoeg prijzen voor kinderen die in de tweede ronde meedoen!

13 Juni - Thuis meebidden

Gepubliceerd: 13 juni 2017

Op 13 juni 1917 verscheen Maria voor de tweede keer aan de drie herderskinderen in Fatima. Ze toonde de kinderen haar hart dat bedroefd is vanwege het verdriet dat mensen elkaar, en daardoor ook haar Zoon, aandoen.

Hiernaast de pagina uit het boekje Maria en de kinderen van Fatima met het verhaal over deze dag. Klik op het plaatje om de tekst te kunnen lezen.

Net zoals op 13 mei vroeg Maria de kinderen om elke dag de Rozenkrans te bidden. Op dinsdag zijn dat de droeve mysteries. Klik op de player hieronder om mee te bidden!

Meer info


Rozenkrans van kinderstemmen

Gepubliceerd: 2 juni 2017

Op zaterdag 13 mei was op Radio Maria de première van een Rozenkrans waarvoor vele kinderen een kraaltje ingesproken hadden. Twee meisjes van de Schola Cantorum van de Sint-Jan in Den Bosch zongen de aankondiging van de Geheimen. Hebt u het gemist? Klik hier...

Oproep

Voor de andere Geheimen hebben we nog kinderstemmen nodig. Graag ontvangen we daarom opnames (eenvoudig via mobieltje) van een door een kind gebeden Weesgegroet. Lees verder...

Kaarten voor Maria in oktober naar Fatima

Gepubliceerd: 2 juni 2017

foto van americaneedsfatima.org
Kinderen kunnen nog een kaart voor Maria opsturen, want deze zal samen met de kaarten van Maastricht in oktober meegenomen worden naar Fatima in Portugal, naar de plek waar Maria in 1917 verschenen is. Uitleg voor kinderen...

Gratis een bijzondere rozenkrans

Alle gezinnen die zich toewijden aan het Onbevlekt Hart van Maria kunnen gratis de rozenkrans ter ere van 100 jaar Fatima ontvangen. Lees verder voor meer info... of bestel direct.

Kinderkaarten voor Maria bij de Toewijding in Maastricht

Gepubliceerd: 15 mei 2017

foto: bisdom-roermond.nl
De kinderkaarten voor Maria bij het toewijdingsgebed door de bisschoppen aan de voeten van het Fatimabeeld.
Tientallen kinderen hadden een kaart voor Maria met daarop hun eigen toewijdingsgebedje (Vlaggetjeskaart) naar ons opgestuurd. Zaterdag lagen deze kinderkaarten aan de voeten van het Fatimabeeld terwijl de bisschoppen daar de toewijding aan het Onbevlekt Hart van Maria (beeldverslag) uitspraken. Bij de kaarten stond een foto van Francisco en Jacinta, die op dezelfde zaterdag 13 mei in Fatima heilig verklaard werden door paus Franciscus.

Aan het eind van de zeer mooie vesper­viering in de overvolle basiliek van O. L. Vrouw in Maastricht mocht een verte­gen­woordiger van stichting Kinderen bidden voor Kinderen de eerste van 7 kaarsen bij het Fatimabeeld aansteken om zo namens de kinderen aan te sluiten bij het gebed van de bisschoppen.

Kinderen uit Den Haag, Utrecht, Sittard, Naaldwijk en nog vele plaatsen hadden een kaart gestuurd. Kaarten kunnen nog steeds gestuurd worden, want in oktober zullen deze kaarten bij Maria in Fatima neergelegd worden.

Moederdag voor Maria

Gepubliceerd: 5 mei 2017

Zondag 14 mei 2017 is het weer Moederdag. Veel kinderen maken dan hun mama blij met een tekening of een bosje bloemen. Maria is ook Moeder. Laten we daarom onze Moeder Maria voor haar hulp bedanken met een Weesgegroet of de Rozenkrans. Elk Weesgegroet is voor Maria als een mooie roos. Als heel veel kleine én grote kinderen van Maria een roos van gebed geven, krijgt Maria echt een reuze boeket! Zo wordt het ook Moederdag voor Maria.

Jacinta en Francisco heilig!

Gepubliceerd: 20 maart 2017

Paus Franciscus zal op 13 mei tijdens zijn bezoek aan Fatima de twee Portugese kinderen Jacinta en Francisco Marto heilig verklaren.

Deze kinderen worden door Rome ‘boodschappers van vrede’ genoemd. Zij hebben niet alleen de boodschap die Maria hen tijdens de Eerste Wereldoorlog gaf doorgegeven, maar vooral hebben zij gedaan wat Maria hen vroeg: dagelijks de Rozenkrans bidden voor de vrede. Ook hebben zij in groot vertrouwen op Gods barmhartigheid veel offertjes gebracht voor een tijdige bekering van zondaars naar een leven in vrede met God en met de mensen om hen heen.

Op 13 mei 2000 werden Jacinta en Francisco zalig verklaard door paus H. Johannes Paulus II. Hun nichtje Lucia dos Santos, die zuster werd en in 2005 op 97-jarige leeftijd overleed, zal waarschijnlijk later dit jaar zalig verklaard worden.

Sinds 22 oktober 2016 staat de Stichting Kinderen bidden voor Kinderen onder de bijzondere bescherming van de twee Fatima-kinderen die in korte tijd tot heiligheid groeiden en op 10 respectievelijk 9 jarige leeftijd in de hemel werden opgenomen.


Verhaal en kleurboek Fatima


DVD Fatima


Rozenkransboekje

De boodschap van Fatima voor kinderen van nu

De boodschap van Maria in 1917 aan de drie herderskinderen is 100 jaar later nog steeds actueel. Daarom biedt Kinderen bidden voor Kinderen in dit jubileumjaar de keuze uit diverse activiteiten en materialen voor kinderen.

Door kinderen ingesproken Rozenkrans - doe je mee?

Heb jij ook een spraakrecorder op je mobieltje? Wil je dan één Weesgegroet hardop bidden, opnemen en mailen naar radio@kinderenbiddenvoorkinderen.nl?

Dan gaan wij jouw ingesproken Weesgegroet en dat van andere kinderen aan elkaar ‘rijgen’ tot een lange ketting, tot een Rozenkrans van kinderstemmen. Als het lukt om minimaal 50 kraaltjes te vullen met ingesproken gebed, dan wil Radio Maria dit uitzenden op zaterdag 13 mei om 12.15 uur. Als je meedoet, ben jij die dag te horen op de radio!

Kijk hier hoe eenvoudig het is om mee te doen...

Toewijding aan Maria op 13 mei

Op zaterdag 13 mei 2017 zullen de bisschoppen de zeven Nederlandse bisdommen toewijden aan het Onbevlekt Hart van Maria. Dit zal gebeuren tijdens een middagviering in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht. Op deze dag is het precies 100 jaar geleden dat Maria in Fatima de eerste keer verscheen aan Lucia, Francisco en Jacinta.

Voor kinderen is er de mogelijkheid om een kaartje te sturen dat op 13 mei zal worden neergelegd bij het beeld van Onze Lieve Vrouw van Fatima. Dit kaartje kan worden uitgeprint en ingevuld.

Lees verder...

Kleurwedstrijd 100 jaar Fatima

Communicanten, maar ook andere kinderen van de basisschool, worden uitgenodigd om mee te doen aan deze kleurwedstrijd. Dit jaar is het namelijk precies 100 jaar geleden dat Maria verscheen aan drie kinderen in Fatima. Susanna Hüsstege (15) heeft prachtige kleurplaten gemaakt van dit waargebeurde verhaal.Kleurwedstrijd 100 jaar Fatima.

Meedoen is eenvoudig...

Nieuw: materialen voor 100 jaar Fatima

Gepubliceerd: 10 maart 2017

Ter ere van het eeuwfeest van de verschijningen aan drie herderskinderen in Fatima, Portugal in 1917, hebben we voor kinderen nieuwe materialen ontwikkeld.

Lees meer...

Opnieuw landelijke activiteit voor communicanten

Gepubliceerd: 27 januari 2017

Elk jaar worden parochies uitgenodigd om met hun communicanten deel te nemen aan Communicanten bidden voor Communicanten. Dit vraagt geen lokale organisatie, want deelname is heel eenvoudig: in het kader van de eerste heilige Communie één Weesgegroet bidden met communicanten voor andere communicanten in Nederland.

Verbonden met elkaar door één Weesgegroet

De Weesgegroetjes van al deze communie­groepen vormen als kralen van één ketting samen een grote rozenkrans. Zo bidden de kinderen voor en met elkaar tot Maria. In 2016 hebben ruim 150 groepen kinderen meegedaan, vanuit 120 verschillende plaatsen. Zie het kaartje van deelnemende dorpen en steden in 2016

Middag met Jezusbeeldje

Gepubliceerd: 15 februari 2017

Deze keer gingen wij een stukje verder. Vorige keer was ons handje als een kribbe voor Jezus. Nu maakten we een tabernakeltje voor Jezus. Daarin kwam een glow in the dark Jezusbeeldje. Ons hartje willen we immers gebruiken als een plaats vol liefde om Jezus in te laten verblijven.


Kerstkribbe maken

Gepubliceerd: 5 januari 2017

Op 17 december kwamen wij opnieuw samen in Moerzeke. Deze keer maakten we kerstkaarten voor de zieke kinderen. Naast de eigen gemaakte tekening werd nog een kaart bijgevoegd met het kerstkindje. De kinderen namen hiervoor een afdruk van hun handje door deze in een geverfde spons te drukken en daarna op de kaart over te zetten. Ons handje was als een kribbe voor Jezus. We plakten er wat stro op met daarin de kleine Jezus.


Adventsactie: kaarten maken voor zieke kinderen

Gepubliceerd: 11 november 2016
Door: landelijk ontwikkelingsteam van Stichting Kinderen bidden voor Kinderen

Tijdens de Kerstdagen in het ziekenhuis moeten blijven. Dat is natuurlijk helemaal niet leuk! Daarom willen we zieke kinderen verrassen met mooie kerstkaarten. Wie doet ermee zodat in meerdere ziekenhuizen kinderen een vrolijke kerstkaart krijgen met Kerstmis?

Ruim 3000 kinderen bidden voor oorlogsKinderen

Gepubliceerd: 11 november 2016


Evenals in 2015 werd in de Rozenkransmaand in het hele land en ook in Vlaanderen door kinderen gebeden voor oorlogskinderen en voor vrede. Door meer dan 3.300 kinderen een Tientje van de Rozenkrans; sommigen een enkele keer en anderen dagelijks.


Toewijding aan Maria

Onder bijzondere bescherming van
H. Johannes Paulus II en Zalige Jacinta en Francisco

Gepubliceerd: 27 oktober 2016

Met een mooi, plechtig gebed is zaterdag 22 oktober 2016 de Stichting Kinderen bidden voor Kinderen toegewijd aan Maria en onder de bijzondere bescherming gesteld van de heilige paus Johannes Paulus II en de twee zalige Fátima-kinderen Jacinta en Francisco.

Doe mee met: Kinderen bidden voor oorlogsKinderen

Gepubliceerd: 12 september 2016
Roeland (11) uit Nederland bidt in oktober elke dag voor Ghadir (12) in Damascus (Syrië) en voor de vele andere kinderen die te lijden hebben onder oorlogsgeweld. Het verhaal van Ghadir vindt u op de kinderpagina. In 1917 vroeg Maria aan drie herderskinderen in Fatima om elke dag het Rozenkransgebed te bidden voor vrede. Ook nu is gebed voor vrede heel hard nodig. Het gebed van kinderen is extra sterk. Gezinnen, parochies, kinderclubs en scholen worden daarom gevraagd om met kinderen, net als Roeland, ook een Tientje van de Rozenkrans te bidden, speciaal voor de kinderen in oorlogsgebieden en die zijn moeten vluchten. Een Tientje is één Onze Vader en tien keer het Weesgegroet.

Sleutelkoord voor vrede

Voor kinderen die meedoen heeft Stichting Kinderen bidden voor Kinderen een sleutelkoord ontwikkeld om gemakkelijk een Tientje te kunnen bidden. Geef uw adresgegevens door via het aanmeldformulier en u ontvangt de kralen en andere benodigdheden waarmee kinderen in een paar minuten hun eigen sleutelkoord voor vrede kunnen rijgen. U kunt ook kiezen voor glow-in-the-dark rozenkransjes.

Laat ons weten met hoeveel kinderen u gaat bidden, want op deze website zullen we bijhouden hoeveel kinderen in oktober bidden voor oorlogskinderen en in welke plaatsen. Vorig jaar hebben ruim 3.800 kinderen deelgenomen.

Op 18 oktober samen met 1 miljoen kinderen wereldwijd

Elk jaar bidden op 18 oktober ongeveer een miljoen kinderen de Rozenkrans voor vrede. In steeds meer landen, dankzij de steun van Kerk in Nood. In Nederland zetten Kerk in Nood en Stichting Kinderen bidden voor Kinderen zich samen in om deze campagne bekend te maken. Meer dan de helft van de kinderen die vorig jaar deelnam aan Kinderen bidden voor oorlogsKinderen heeft ook op deze internationale kindergebedsdag gebeden. De flyer hiernaast kunt u uitprinten om kinderen te attenderen op dinsdag 18 oktober.

Suggesties en gratis downloads

Hoe maak je kinderen enthousiast om te bidden voor oorlogskinderen, hoe bid je de Rozenkrans of een Tientje ervan? Op onze campagnepagina vindt u diverse suggesties, bijvoorbeeld voor de kinderwoorddienst. Verder een ruime keuze aan kindermaterialen om te downloaden en uitleg over de Rozenkrans. Heel bijzonder zijn de filmpjes, gemaakt door Kerk in Nood, waarin Achmed en Maryam hun verhaal vertellen.Kaarten maken en bidden bij de Zoete Moeder in Den Bosch

Gepubliceerd: 1 oktober 2016

Alweer voor het achtste jaar op rij kwamen kinderen met hun ouders en grootouders op het Sint-Janscentrum om kaarten te maken voor zieke kinderen, Tientje-sleutelkoorden te knutselen en te bidden bij de Zoete Moeder van Den Bosch.

Onze ‘hoffotograaf’ maakte weer een uitgebreide fotoserie.


Internationale Dag van het Kind

Met de kinderen in Syrië bidden om vrede

Gepubliceerd: 30 mei 2016
Ter gelegenheid van de Internationale Dag van het Kind, zullen honderden Syrische kinderen op woensdag 1 juni samenkomen om te bidden voor vrede. De patriarchen van Syrië doen een oproep tot de christenen van heel de wereld - en vooral tot de kinderen - om zich bij hen aan te sluiten.

Deze 1e juni zullen honderden kinderen samenkomen in Damascus, Aleppo, Homs, Tartous en Marmarita om voor vrede te bidden. Dit initiatief, resultaat van een ontmoeting tussen Kerk in Nood en de Kerken in Syrië, werd samen genomen door de katholieke en orthodoxe patriarchen van het land. In hun boodschap waarschuwen zij voor de uiterst dramatische situatie van de kinderen: “In ons vaderland Syrië duurt het reeds meer dan vijf jaar dat kinderen door een wrede oorlog gewond, getraumatiseerd, gedood worden. velen hebben hun ouders verloren en al wat hun dierbaar was. zo veel kinderen worden tijdens de oorlog geboren en hebben nog geen vrede gekend. Hun tranen en lijden roept tot de hemel”. In deze context doen de patriarchen een oproep tot scholen, parochies en christenen in heel de wereld om zich bij hun gebed aan te sluiten “opdat er eindelijk vrede zou zijn”.

“Door op deze 1e juni met onze kinderen te bidden om vrede in Syrië, hernieuwen wij onze aanhankelijkheid aan de Syrische gezinnen die sinds 2011 zo zwaar getroffen worden door de oorlog”, zegt Marc Fromager, directeur van Kerk in Nood. (Zenit.org)

De meimaand is Mariamaand

Gepubliceerd: 13 mei 2016
Vandaag, 13 mei, denken we eraan terug dat Maria op deze dag in 1917 voor de eerste keer in Fatima (Portugal) verscheen. Zij vroeg daar drie herderskinderen om elke dag de Rozenkrans te bidden. De kinderen vonden het heel fijn om Maria te zien.

De meneer rechts op de foto, Toon Hermans (opa of oma kent hem vast wel), bad als kind in de meimaand elke dag de Rozenkrans. Hij heeft er een mooi verhaal over geschreven.door Toon Hermans
In de meimaand werd bij ons thuis de rozen­krans gebeden. Ik was nog een kind. De mei­maand was de Mariamaand. Dan plukten we bloemen in de wei en zetten ze voor het blauw­witte Mariabeeldje dat in een hoek van de ka­mer op een tafeltje stond, met een wit kanten kleedje erop.
Volgend jaar is het 100 jaar geleden dat Maria in Fatima met de herderskinderen sprak.
Meer weten?

Ruim 3.000 rozen voor Maria op Moederdag!

Gepubliceerd: 12 mei 2016
Afgelopen zondag 8 mei zijn er 3.132 ‘rozen van gebed’ aangeboden aan Maria uit dankbaarheid voor haar niet aflatende voorspraak en hulp. Dit betekent dat op Moederdag maar liefst 3.132 kinderen van Maria, jong en oud, thuis of samen in de kerk, minimaal één Weesgegroet hebben gebeden in het kader van Moederdag voor Maria.

Op het kaartje is te zien in welke plaatsen in Nederland, België en ook Duitsland is deelgenomen.
Volgend jaar valt Moederdag voor Maria op zondag 14 mei.

Maak de meimaand tot Mariamaand

Gepubliceerd: 2 mei 2016
Ook dit jaar een oproep om van de meimaand een Mariamaand te maken. Een mooie traditie, waarvan we hopen dat deze aan kinderen wordt doorgegeven. Daarvoor hebben wij diverse suggesties, voor jong en oud, voor parochies en thuis. Klik op de suggesties voor meer informatie.

Wedstrijd - Kinderen zingen voor Kinderen

Gepubliceerd: 8 maart 2016
Communicanten, maar ook andere kinderen van de basisschool, worden uitgenodigd om mee te doen aan de wedstrijd die Stichting Kinderen bidden voor Kinderen in 2016 organiseert. Dit jaar geen teken- of kleurwedstrijd, maar een zangwedstrijd. Een wedstrijd met leuke prijzen én een goed doel.

Waarom zingen?

Zingen is dubbel bidden, wordt wel gezegd. In de kerk zingen we ook vaak. Waarom? Misschien kun je het een beetje vergelijken met een verjaardag. Wanneer je samen Happy birthday gaat zingen, wordt iedereen vrolijk en blij. Ook de jarige job vindt het leuk als er voor hem of haar gezongen wordt. Zingen geeft een goed gevoel.

Het Weesgegroet of Onze Vader zingen

Speciaal voor kinderen zijn deze gebeden op melodie gezet. Op de pagina Materialen bij Liedjes vind je verschillende mogelijkheden. Welke vind jij de mooiste?

Het Heilig Jaar van Barmhartigheid

Gepubliceerd: 28 januari 2016
Klik op de afbeelding
om de pdf te downloaden!
Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra aandacht voor de barmhartigheid van God en voor de werken van barmhartigheid die wij kunnen doen voor andere mensen.

God is goed voor mensen en vraagt dat wij ook goed zijn voor elkaar.
In de Bijbel zegt Jezus:

Ik had honger en gij hebt Mij te eten gegeven, Ik had dorst en gij hebt Mij te drinken gegeven, Ik was vreemdeling en gij hebt Mij opgenomen. Ik was naakt en gij hebt Mij gekleed, Ik was ziek en gij hebt Mij bezocht, Ik zat in de gevangenis en gij zijt tot Mij gekomen. (Matteus 25, 35-36)

Voor kinderen hebben wij een boekje samengesteld met uitleg over de werken van barmhartigheid en de kleurplaten van Samuel Advies.

Verhalen

Bij dit boekje horen nog twee verhalen:


Communicanten bidden voor Communicanten

Gepubliceerd: 16 januari 2016

Eindstand

maandag 15 juli 2016
119
kralen
2.512
communicanten

Uitbreiding naar alle bisdommen

Elk jaar worden parochies uitgenodigd om met hun communicanten deel te nemen. Dit vraagt geen lokale organisatie, want deelname is heel eenvoudig: in het kader van de eerste heilige Communieviering één Weesgegroet bidden met communicanten voor andere communicanten in de fusieparochie, in het bisdom, in het land.

Verbonden met elkaar door één Weesgegroet

De Weesgegroetjes in al deze communie­vieringen, vormen als kralen van één ketting, samen een grote rozenkrans. Zo bidden de kinderen voor en met elkaar tot Maria.

Elke viering of communieles waarin communi­canten een Weesgegroet bidden voor andere communi­canten telt als een van de kleine kralen van de rozenkrans. Vanaf maart zullen de plaatsnamen en de data waarop dit gebeurt op deze site te zien zijn.

Meld aan voor Mariamedaille en felicitatiekaart

(zolang de voorraad strekt)

Aanmelden kan via: ’s-Hertogenbosch / Roermond / Utrecht / Breda / Rotterdam / Haarlem-Amsterdam / Groningen-Leeuwarden
 • het aantal communicanten
 • de datum/data van de communieviering(en) en
 • naam parochie, contactpersoon en adresgegevens
  U ontvangt dan op dit adres voor elke communicant de wonderdadige medaille en een felicitatiekaart.

Brochures van het Onze Vader en het Weesgegroet

Voor kinderen is er een uitleg van het Onze Vader en van het Weesgegroet.
Te bestellen bij Uitgeverij Betsaida voor € 0,15/stuk excl. verzendkosten.

Gratis te downloaden:

Waarom meedoen?

 • kinderen door gebed verbinden: we zijn immers één grote familie
 • op eenvoudige wijze kinderen bij Maria brengen
 • Maria heeft bij haar verschijningen vaak juist aan kinderen gevraagd om te bidden
 • voor alle deelnemende communicanten en gezinnen zal de rozenkrans gebeden worden.
We hopen dat ook dit jaar weer veel parochies zullen deelnemen!
Voor vragen: info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl


Ontvangen uit Den Haag

Adventsactie: kaarten maken voor zieke kinderen

Gepubliceerd: 26 november 2015
Door: landelijk ontwikkelingsteam van Stichting Kinderen bidden voor Kinderen

Tijdens de Kerstdagen in het ziekenhuis moeten blijven.
Dat is natuurlijk helemaal niet leuk!
Daarom willen we zieke kinderen verrassen met mooie kerstkaarten.
Wie doet ermee zodat in meerdere ziekenhuizen kinderen een vrolijke kerstkaart krijgen met Kerstmis?

Maar liefst 3800 kinderen bidden voor oorlogskinderen in oktober

Gepubliceerd: 12 november 2015

In heel Nederland en ook in Vlaanderen is in oktober enthousiast gereageerd op de oproep van Stichting Kinderen bidden voor Kinderen en Kerk in Nood om te bidden voor oorlogs­kinderen, kinderen zoals Achmed en Miriam. Meer dan 3800 kinderen hebben gebeden, van wie alleen al 2100 kinderen op zondag 18 oktober. Op deze dag bidden elk jaar wereldwijd ongeveer een miljoen kinderen voor vrede. We hebben de inter­nationale organisatie geïnformeerd over de deelname in onze contreien.

Eindstand: 3.839 biddende kinderen!
Aanmeldingen stroomden binnen uit het hele land, van Kerkrade tot Dokkum en van Groningen tot Hoek van Holland, maar ook uit een heel aantal plaatsen in Vlaanderen. Er is meegedaan door gezinnen thuis, kinderkoren, kinderclubs en basis­scholen; tijdens kinder­woord­diensten, speciale gezins­vieringen en na afloop van de H. Mis; door communicanten, vormelingen, misdienaren en zelfs kleuters; tijdens bijeen­komsten van Gemeen­schap Emmanuel, KISI en de Zaterdagmiddagclub in Sittard.

De Rozenkrans geeft volop mogelijkheden tot creatieve invulling: Veel kinderen hebben zich verplaatst in de situatie van oorlogskinderen: Er zijn bijna 3000 gratis rozenkransjes en Tientjes-armbandjes verstuurd aan deelnemende kinderen. Gelukkig voor onze stichting is er door een aantal gezinnen en parochies een tegemoet­koming in de kosten overgemaakt, want op zo’n fantastische deelname hadden we vooraf niet durven hopen.

Namens Stichting Kinderen bidden voor Kinderen en Kerk in Nood: kinderen bedankt!
Kinderen bidden voor oorlogsKinderen - Bid je ook mee in oktober?De Nederlandse Marijke (8) bidt de hele maand oktober voor Achmed uit Syrië en voor andere oorlogs­kinderen. En ze is zeker niet de enige! Uit het hele land, van Maastricht tot Leeuwarden, komen aanmel­dingen van parochies en gezinnen die in de rozen­krans­maand met kinderen een Tientje van de Rozen­krans bidden voor kinderen die net als Achmed dagelijks de ellende van oorlog ervaren. Inmiddels is de teller de 2.500 gepasseerd. Kijk hier waar overal gebeden wordt!

Bidt u ook met kinderen mee voor kinderen zoals Achmed? Deze tien­jarige maakte bombar­de­menten mee op zijn woon­plaats Homs en leeft nu als vluchteling in een tent in Libanon. Zijn verhaal hoort u hier. Parochies en gezinnen zijn uitgenodigd om tijdens de Rozen­krans­maand met kinderen een Tientje van de Rozen­krans te bidden: 1 x het Onze Vader en 10 x het Weesgegroet.

Een speciale dag is zondag 18 oktober. Dan sluiten we aan bij het wereld­wijde initiatief. Een miljoen kinderen bidden de Rozenkrans. Samen met ongeveer een miljoen kinderen in tal van landen bidden op die zondag hopelijk ook veel Nederlandse en Belgische kinderen het Rozen­krans­gebed (of een van de vijf Tientjes) voor vrede in de wereld. Precies zoals Maria eens aan drie kinderen in Fatima vroeg. U kunt het verhaal voor kinderen uitprinten.

Kerk in Nood en Stichting Kinderen bidden voor Kinderen steunen dit mooie initiatief. Graag vragen wij u om met kinderen mee te bidden voor oorlogs­kinderen als Achmed. Wereld­wijd zijn 20 miljoen kinderen op de vlucht voor oorlog. Nog veel meer kinderen leven te midden van het oorlogs­geweld dag en nacht in angst. Hoe nodig is het om hun roep om hulp te ondersteunen met gebed!

Marijke bidt daarom de Rozenkrans, want dat is bij uitstek een gebed voor vrede. Als heel veel kinderen samen met Maria bidden, zal God de harten veranderen en zal er vrede komen. Dat heeft Maria beloofd.

 

Gratis aanvragen

Voor kinderen is er een armbandje om het Tientje te bidden. Het bandje kan strakker of losser getrokken worden. Gratis te bestellen zolang de voorraad strekt.
Voor deelname op zondag 18 oktober kunt u een glow-in-the-dark Rozenkransje aanvragen.


Lees meer over dit bijzondere project op de speciale Kinderen bidden voor oorlogsKinderen actie-pagina...

Winnaars bekend van wedstrijd voor communicanten

Gepubliceerd: 9 juli 2015

Ook dit jaar weer een wedstrijd voor communicanten. Nu met een heel toepasselijk thema:
het Laatste Avondmaal van Jezus.

+ Klik hier voor de vragen en antwoorden

Winnaars van 2015

De winnaars komen deze keer uit Zuid-Limburg. De 1ste prijs is gewonnen door de 7-jarige Carmen.

Zij heeft de tekening heel mooi ingekleurd en zelfs tegeltjes aan de muur getekend. Jezus met een gele aureool om het hoofd is het stralende middelpunt.

GEFELICITEERD Carmen!

De 2e prijs is gewonnen door Anouk (7 jaar) en Keano (8 jaar). Proficiat Anouk en Keano!

De winnaars hebben persoonlijk bericht gehad samen met hun prijs. Ook was er een attentie voor de andere kinderen die hebben deelgenomen.

Koffertje reist van gezin naar gezin...

Gepubliceerd: 9 juli 2015

Sedert januari hebben wij een heel bijzonder reiskoffertje. Het koffertje gaat elke maand mee naar een gezin.

Het koffertje bevat: een icoon van de Heilige Familie door Geertrui Nolf gemaakt voor deze intentie. Jezus gaat met zijn ouders, Maria en Jozef naar de tempel. Deze icoon krijgt elke maand een plaatsje in de huiskamer van een gezin. Lees meer...


Cadeau van Jezus en Maria

Gepubliceerd: 5 juli 2015

Juni is de maand van het heilig Hart. Op de derde vrijdag na Pinksteren vieren we het hoogfeest van het heilig Hart van Jezus. Daarom hebben wij in deze bijeenkomst hier rond gewerkt.

We hebben eerst een kapelletje gemaakt met de afbeeldingen van het Heilig hart van Jezus en het Onbevlekt hart van Maria. (met sleuteltje- verwijzend naar het liedje: ‘Is je deur nog op slot’, 2de keer: ‘Is je hart nog op slot’. Lees meer...


Bijzondere cadeautjes voor Maria

Gepubliceerd: 5 juli 2015

Op 13 mei was het bijna 100 jaar geleden dat Maria voor het eerst verscheen aan de drie herdertjes in Fatima. Vooraf was de engel van Fatima aan hen verschenen om hen hierop voor te bereiden. Hij leerde hen bidden met het hart. Als je met heel je hart bidt, luisteren Jezus en Maria naar jou.

De engel vroeg eveneens: “Bied voortdurend aan de Allerhoogste je gebeden en offers aan.” Ook Maria heeft hen gevraagd te bidden voor de zondaars: “Bid, bid veel en breng offertjes voor de zondaars.” Lees meer...


Communicanten bidden voor Communicanten

Gepubliceerd: 26 juni 2015
Alweer voor het vierde jaar werd deze landelijke activiteit voor communicanten georganiseerd. We zien veel parochies die elk jaar weer deelnemen. In 2015 is er in totaal 131 keer het Weesgegroet gebeden met communicanten en de mensen in de kerk. Samen 2½ keer de rozenkrans rond. Zo hebben 2634 kinderen voor elkaar tot Maria gebeden.Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman