Contact: kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl

Communicanten bidden voor Communicanten


Aanmelden Elk jaar worden parochies uit­ge­nodigd om met hun communi­canten deel te nemen. Dit vraagt geen lokale organisatie, want deelname is heel eenvoudig: in het kader van de eerste heilige Communieviering één Weesgegroet bidden met communicanten voor andere communicanten in de fusieparochie, in het bisdom, in het land. In 2017 hebben bijna 2.500 kinderen meegedaan, vanuit 121 verschillende plaatsen.

Verbonden met elkaar door één Weesgegroet

De Weesgegroetjes in al deze communie­vieringen, vormen als kralen van één ketting, samen een grote rozenkrans. Zo bidden de kinderen voor en met elkaar tot Maria. Elke viering of Communieles waarin communi­canten een Weesgegroet bidden voor andere communi­canten telt als een van de kleine kralen van de rozenkrans.

Vanaf maart zullen de plaatsnamen en de data waarop dit gebeurt te zien zijn op de campagnepagina. Deze vindt u door te klikken op het hiernaast afgebeelde logo van Communicanten bidden voor Communicanten bovenaan de homepagina.

Kindermaterialen

Voor de communicanten kunnen Mariamedailles en felicitatiekaarten besteld worden via het bestelformulier. Klik op de afbeeldingen voor meer informatie.

Mariamedaille
Ook hebben we folders ontwikkeld met uitleg voor kinderen van het Onze Vader en van het Weesgegroet.
Te bestellen bij Uitgeverij Betsaida voor € 0,15/stuk excl. verzendkosten.

Jaar van gebed voor vrede

De Nederlandse bisschoppen roepen Katholieken op om dit jaar een keer per maand de Rozenkrans te bidden voor de vrede in de wereld, zoals Maria in Fatima heeft gevraagd. Lees meer op de website van het Aartsbisdom.

Kinderen bidden voor Kinderen ondersteunt deze oproep en vraagt Communiewerkgroepen met de kinderen ook één rozenkranskraaltje te bidden voor vrede. Aan de kinderen kan daarvoor deze gebedskaart mee naar huis gegeven worden. Gratis te downloaden of te bestellen tegen kostprijs. Het aantal Kraaltjes voor Vrede dat communicanten samen bidden, wordt doorgegeven aan de bisschoppen. Geef op het aanmeldformulier de deelname van uw communiegroep aan. Het kindergebed is extra krachtig!

Gratis te downloaden

Eenvoudig aanmelden

Vanaf januari kunt u het aanmeldformulier naar ons mailen. Er hoeven geen namen van kinderen doorgegeven te worden. We hopen dat weer veel parochies zullen deelnemen!
Voor vragen: info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl

Waarom meedoen?

  • kinderen door gebed verbinden: we zijn immers één grote familie
  • op eenvoudige wijze kinderen bij Maria brengen
  • Maria heeft bij haar verschijningen vaak juist aan kinderen gevraagd om te bidden
  • voor alle deelnemende communicanten en gezinnen zal de rozenkrans gebeden worden.

Suggesties

Start aan het begin van de Communievoorbereiding met een eigen gebedskring, waarbij elke communicant thuis bidt voor een ander kind uit de eigen communiegroep. Hiervoor kan de kaart voor thuis gebruikt worden. Een andere suggestie komt uit Den Bosch, waar de communicanten in de laatste les van het programma Gods grootste geschenk kaarten maken en bidden voor zieke kinderen als hún geschenk aan Jezus.

Bidvriendjes en bidvriendinnetjes gezocht!

Het zou heel fijn zijn als er, zodra een ziek kind bij ons aangemeld wordt op de pagina Bid voor een kind, snel met kinderen gebeden wordt. Daarvoor zijn wij op zoek naar bidvriendjes of bidvriendinnetjes. We hopen dat er Communiegroepen zijn die zich hiervoor willen aanmelden.
Mail voor informatie en/of aanmelding naar: bidvriendje@kinderenbiddenvoorkinderen.nlWebpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman