categorieontmoeting
wanneerzondag 22 januari 2017
beginttijd11:00 uur
eindtijd17:30 uur
 titelKloosterzondag Paulusabdij
beschrijving

De open kloosterdag in de Paulusabdij begint met een eucharistieviering om 11.00 uur en eindigt met een vesperviering voor de eenheid om 17.00 uur.

De gemeenschap van Chemin-Neuf, die in deze abdij woont, speelt een bijzondere rol op de weg naar de eenheid onder alle christenen. Het is een katholieke gemeenschap met een oecumenische opdracht en de leiding in Oosterhout ligt bij de lutherse zuster Ruth Lagemann.

Sinds de tv-uitzendingen met bekende Nederlanders in “Op zoek naar God” www.eo.nl/archief/tv/zoektgod vanuit deze abdij, is er een grote toeloop van deelnemers aan de stille retraites die deze gemeenschap verzorgt. Voor wie meerdere dagen in de stilte een te grote stap is, is zo een kloosterdag wellicht een aardig opstapje.

info

www.chemin-neuf.nl
www.paulusabdij.nl

locatieSint Paulusabdij, Hoogstraat 80
plaatsOosterhout (Noord-Brabant)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl