categorielezing
wanneervrijdag 3 februari 2017
beginttijd19:00 uur
 titelAcademie Rolduc over orgaandonatie
beschrijving

Is orgaandonatie een geschenk of een bedreiging? Die vraag staat vrijdag 3 februari centraal tijdens de bijeenkomst van Academie Rolduc. Moraaltheoloog Dr. Lambert Hendriks gaat dan in op de ethische vragen rond orgaandonatie. Zijn lezing is voor iedereen toegankelijk.

Door het grote tekort van orgaandonoren probeert de overheid geregeld nieuwe manieren te bedenken om het aantal registraties te vergroten. Recentelijk is zelfs een heel nieuw systeem voorgesteld, waarbij iedereen automatisch orgaandonor wordt, tenzij hij of zij er uitdrukkelijk bezwaar tegen maakt.

Orgaandonatie heeft veel positieve kanten, maar kan ook vragen oproepen. Gaat het bijvoorbeeld niet voorbij aan de eerbied voor het lichaam en het leven? Mogen er financiële consequenties aan verbonden worden? Is het moreel aanvaardbaar om onderscheid te maken tussen wie in aanmerking komen voor orgaandonatie? Interessante vragen over de voors en tegens van orgaandonatie, die tijdens de bijeenkomst van 3 februari aan bod komen.

Academie Rolduc is de naam van een reeks lezingen van het Theologisch Instituut Rolduc over een breed scala aan religieuze, politieke, maatschappelijke of filosofisch onderwerpen. De lezingen zijn voor iedereen toegankelijk.

Programma
19.00 uur: 1e gedeelte
19.45 uur: koffiepauze
20.00 uur: 2e gedeelte
20.45 uur: vragen en open dialoog
21.30 uur: einde

Details

  • Belangstellenden kunnen per avond inschrijven
  • Kosten: € 5 per bijeenkomst
  • De lezingen worden gehouden in Abdij Rolduc in Kerkrade
  • Aanvang: steeds om 19.00 uur.
  • Aanmelden kan per e-mail

info

academie.rolduc@gmail.com
www.bisdom-roermond.nl

locatieAbdij Rolduc, Heyendallaan 82
plaatsKerkrade (Limburg)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl