categorielezing
wanneerdonderdag 9 maart 2017
beginttijd20:00 uur
 titelLezing - De Sociale Leer van de Kerk
beschrijving

Waarom spreekt de kerk zich uit over de inrichting van de samenleving? En hoe doet ze dat? Voor wie een antwoord wil op deze vragen is de avond van 9 maart een aanrader. Diaken ing. Philip Weijers komt vertellen over ontstaan en ontwikkeling van de sociale leer, de inhoud ervan en de doorwerking in bijvoorbeeld de politiek.

Weijers is vicevoorzitter van het Centrum voor de Sociale Leer van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

De Sociale Leer van de kerk begon eind 19de eeuw met de encycliek Rerum Novarum door paus Leo XIII. Sindsdien is het denken en spreken van de kerk over maatschappelijk kwesties, juiste verhoudingen tussen bv werkgevers en werknemers, steeds verder ontwikkeld. Ook de laatste encycliek van paus Franciscus, Laudato Si, over de schepping, is een uitwerking van de Sociale leer. Kernbegrippen zijn: menselijke waardigheid, solidariteit, het goed voor de gemeenschap en subsidiariteit.

info

www.cslk.nl

locatieH. Nicolaas, Prins Hendrikkade 73
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl