categoriebezinning
wanneervrijdag 24 t/m zaterdag 25 maart 2017
beginttijd21:00 uur
eindtijd09:00 uur
 titelNachtelijke aanbidding Begijnhofkapel
beschrijving

Van vrijdag­avond 24 maart 21.00 uur tot zaterdag­ochtend 25 maart 9.00 uur staan de deuren van de kapel aan het Begijnhof in Amsterdam opnieuw open voor een nachtelijke aanbidding. Dit in het kader van het Jaar van Barm­har­tig­heid dat op 24 november van het vorig jaar is afgesloten.

Paus Franciscus heeft bij die gelegenheid een slot­document gepubliceerd getiteld ‘Misericordia et Misera’ waarin bijzondere aandacht wordt gevraagd voor de aanbidding van het Aller­heiligste in combinatie met het ontvangen van het Sacrament van Boete en Verzoening.

De Paus heeft opgeroepen daar jaarlijks een moment heel speciaal aandacht voor te vragen. In Bisdom Haarlem-Amsterdam is de kapel van het Begijnhof, nauw verbonden met het Mirakel van Amsterdam, daarvoor aangewezen.

info

www.aanbiddingamsterdam.nl

locatieBegijnhof
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl