categorieontmoeting
wanneerzondag 9 april 2017
beginttijd13:00 uur
 titelWereldjongerendag Bisdom Groningen-Leeuwarden
beschrijving

Een hele groep enthousiaste jeugdigen van alle drie kerken in het dorp Emmer Compascuum zullen komende zondag, Palmzondag, het paasevangelie uitbeelden in een Passiespel dat zijn weerga niet kent. Het belooft een hele happening te worden en er wordt een volle kerk verwacht. Laat u hierdoor niet weerhouden om ook te komen en het Passiespel mee te beleven.

Net als vorig jaar zullen in Emmer Compascuum de aanwezigen met een groot kruis vanaf de Baptisten kerk, via de Protestantse kerk naar de Katholieke kerk te lopen. Een hele tocht waarbij iedereen wordt uitgenodigd mee te lopen of ergens onderweg aan te sluiten.

Start processie 13.00 uur bij Baptisten kerk, Kanaal A NZ 190 via de PKN kerk Runde ZZ, naar de RK kerk, Hoofdkanaal OZ 83.

Aanvang Passiespel 15.00 uur in de RK Kerk

Nog niet overtuigd of enthousiast? Lees dan onderstaand bericht en ontdek waarom we dit doen en sluit u aan.

Dit is het verhaal van de laatste dagen van Jezus

In de stad Jeruzalem, 2000 jaar geleden. Heeft dit verhaal in deze wereld of in een dorp als Emmer Compascuum nog zin? Accepteren wij dat hele bevolkingsgroepen worden vermoord omdat ze een ander geloof of een andere mening hebben. Zijn we niet heel erg bezig met ons zelf en ons drukke leventje. Zijn we niet te veel bezig met randzaken en vergeten we waar het nu echt om gaat, kijken we nog wel eens over onze schouder om te kijken hoe het met die ander gaat.

Ja, juist in deze tijd op deze plek een week voor Pasen heeft het verhaal[ dat gaat over passie en echte liefde heel veel zin, want Jezus verkondigde de ware verbinding en gelijkheid in deze tijd. Wat zou Jezus teweegbrengen als hij hier nu binnen liep, zou hij verafschuwd worden of uitgefloten, we gaan het zien. De Passion het ultieme verhaal van lijden, opoffering, maar ook het verhaal van saamhorigheid, elkaar vergeven ten koste van alles.

Het verhaal van hoop, maar het belangrijkste is onvoorwaardelijke liefde zo krachtig dat het verhaal door miljoenen mensen over de hele wereld wordt verteld en geschreven in het meest verkochte boek de Bijbel.

info

www.bisdomgl.nl

locatieBaptisten kerk, Kanaal A Noordzijde 190
plaatsEmmer Compascuum (Drenthe)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl