categorielezing
wanneerdonderdag 20 april 2017
beginttijd20:00 uur
eindtijd21:30 uur
 titelGeloofsavond over Clara van Assisi
beschrijving

Op donderdag 20 april om 20.00 uur bent u van harte welkom in de pastorie van de H. Nicolaasbasiliek voor een bezinningsavond over Clara van Assisi. Zij is een heilige binnen de katholieke Kerk. Ook is ze de eerste vrouwelijke volgeling van Franciscus en heeft ze haar eigen orde gesticht: de clarissen. Voordat dit gebeurde, is er heel wat aan vooraf gegaan.

Naomi Langstraat (studente theologie en stagiaire) vertelt wie Clara is en wat voor leven ze heeft geleid voordat ze zuster werd en toen ze in het klooster leefde. Ook wordt duidelijk dat Clara belangrijk is voor Franciscus en andersom, maar waarom? Wilt u antwoord? Luister dan mee op de bezinningsavond!

Na de inleiding en presentatie door Naomi gaan we een tekst lezen over de betekenis van gebed en geloof volgens Clara, en denken daar samen over na. Rond 21.30 uur sluiten we de avond af.

Adres: Prins Hendrikkade 73 Amsterdam

Aanmelden kan bij diaken Rob Polet.

Gratis toegang.

info

Rob Polet
r.polet@nicolaas-parochie.nl
www.nicolaas-parochie.nl

locatieSint-Nicolaasbasiliek, Prins Hendrikkade 73
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl