categorieontmoeting
wanneerzondag 21 mei 2017
beginttijd13:00 uur
eindtijd19:00 uur
 titelThuis bij God: Geloven ín de Kerk
beschrijving

Bisdom ’s-Hertogenbosch organiseert op zondag 21 mei 2017 van 13.00 tot 19.00 uur een bijeenkomst voor jongeren van 16 t/m 30 jaar in Aarle-Rixtel.

Hoe doe je dat geloven in de kerk? Wat betekent de Eucharistie voor katholieken? Wat vieren we dan precies? En... wat doen we dan precies? Op zondag 21 mei zijn we te gast bij de Zusters van het Kostbaar Bloed in Aarle Rixtel om ons in dit thema te verdiepen en bezinnen. Ga je mee op zoek naar hoe jij kunt geloven ín de kerk?

Tijdens deze ‘Thuis bij God’ gaan we samen met Deken-Pastoor Vincent Blom inzoomen op de Eucharistie. We kijken inhoudelijk wat het ons te zeggen heeft, maar gaan ook praktisch kijken naar de symboliek tijdens de Eucharistieviering.
Na deze interactieve inleiding gaan we samen de Eucharistie vieren in de kloosterkapel.

Maar geloven in de kerk bestaat niet alleen uit het vieren van de Eucharistie: we vormen samen een gemeenschap en iedereen kan (figuurlijk) een steentje bijdragen aan de Kerk. In het tweede deel van de dag ga je ontdekken hoe dat voor jou zit. Tot slot sluiten we de dag af met een gezamenlijke maaltijd!

Ben je er bij? Meld je dan uiterlijk 16 mei aan.

info

jongeren@bisdomdenbosch.nl
www.jongbisdomdenbosch.nl
www.facebook.com/events/319239761828941

locatieMissieklooster Heilig Bloed, Kloosterdreef 7
plaatsAarle-Rixtel (Noord-Brabant)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl