categorieprocessie
wanneerzondag 7 mei 2017
beginttijd19:00 uur
 titelBidtocht Zoete Moeder van Den Bosch
beschrijving

In het centrum van ’s Hertogenbosch wordt op de eerste zondag van mei de jaarlijkse Mariaomgang gehouden. De eeuwenoude bidtocht vertrekt bij goed weer om 19.00 uur vanuit de Sint Jan. Na terugkeer in de kathedraal is er een korte gebedsdienst.

In de bidtocht wordt het beeld van de Zoete Moeder meegedragen door leden van de Broederschap van Onze Lieve Vrouw. Het Mariabeeld wordt geflankeerd door vier flambouwen met bloemen, die gedragen worden door studenten van het Sint-Janscentrum.

Naast de bisschop van Den Bosch lopen in de Plechtige Omgang priesters, diakens, kanunniken en acolieten mee. Het Bossche gilde De Oude Schuts en de Stadspijpers zorgen, naar oud gebruik, voor ruim baan voor de stoet.

info

www.zoetelievevrouw.nl

locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl