categoriebedevaart
wanneerzaterdag 20 mei 2017
beginttijd09:00 uur
 titelPelgrimswandeling van Wittem naar Moresnet
beschrijving

De stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) organiseert een 14 km lange wandeling vanaf Wittem via het bedevaartkerkje van Holset naar het Maria-oord Moresnet-Chapelle (B). Het thema van de bezinningsmomenten vóór, tijdens en aan het eind van de pelgrimstocht  in de Mariamaand is ‘Maria: beeld van een vrouw’.

De tocht begint om 09.00 uur in de Mariakapel te Wittem met een kleine meditatie bij de icoon van ‘O.L.Vrouw van Altijddurende Bijstand’, en de pelgrimszegen. De aankomst in Moresnet is voorzien tegen 13.00 uur, waar de pelgrimage wordt besloten in de bedevaartskapel ‘O.L.Vrouw van het Eiksken’. Daarna is er gelegenheid om uit te rusten in een van de horecagelegenheden.

Voor wie wil, begint om 14.00 uur een wandeling terug via de ‘Moresnetter Bitweg’ door het Preuswald, via het Drielandenpunt naar Vaals (8 km). Daar kan men elk half uur de bus nemen richting Maastricht (via Wittem) of richting Heerlen. Het is ook mogelijk om al vanaf Moresnet met openbaar vervoer terug te keren: er rijdt 35 minuten over elk uur een bus (TEC lijn 396) in 18 minuten naar Vaals.

Meedoen aan de pelgrimswandeling is gratis; een vrije gave wordt op prijs gesteld.

Opgave vooraf is niet nodig.

info

www.spvlimburg.nl

locatieMariakapel
plaatsWittem (Limburg)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl