categorieconferentie
wanneerdonderdag 11 mei 2017
beginttijd13:00 uur
eindtijd17:30 uur
 titelSymposium - Zin in Zorg
beschrijving

Over de betekenis van zin, waarden en levensbeschouwing in de zorg

Bisdom Rotterdam organiseert het minisymposium ‘Zin in zorg’. Zingeving staat volop in de belangstelling in de zorg. De organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie ZonMw bracht vorig jaar het signalement ‘Zingeving in de zorg: de mens centraal’ uit, om hiermee het debat over zingevingsvraagstukken een extra impuls te geven en kennisontwikkeling te stimuleren.

In de zorg haalden twee thema’s regelmatig het nieuws: de kwaliteit van de verpleeghuiszorg en de discussie rond het voltooide leven. Beide gaan zij over ‘kwaliteit van leven’, die deels wordt bepaald door de existentiële dimensie van het leven. Hoe mensen hun leven ervaren en er wel of niet betekenis aan kunnen geven.

Dit minisymposium kijkt in een drieluik naar de betekenis van zingeving:

  • Zin als bezieling en spiritualiteit
  • Zin als richting en kompas
  • Zin als reflectie op het eigen handelen

11 mei 2017
Erasmus MC Rotterdam; Sophiabios
Bisdom Rotterdam
13.00-17.30 uur

Deelname aan het minisymposium is gratis. Aanmelding is verplicht. U kunt zich aanmelden vóór 4 mei bij het bisdom Rotterdam met het onderstaande formulier, onder vermelding van naam, adres, organisatie en functie.

info

www.bisdomrotterdam.nl/activiteiten/bisdom-rotterdam-activiteiten/zin-in-zorg-minisymposium-2017

locatieErasmus MC Rotterdam, Sophiabios, Wytemaweg 80
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl