categorieconferentie
wanneerdonderdag 18 mei 2017
beginttijd10:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelIRI Platformdag - Do’s & Don’ts
beschrijving

De KNR organiseert de jaarlijkse platformdag over internationalisering bij religieuze instituten. Dit keer over de do’s & don’ts.

Op donderdag 18 mei 2017 houdt de KNR haar jaarlijkse platformbijeenkomst Internationalisering Religieuze Instituten voor religieuzen in Nederland die betrokken zijn bij de komst van buitenlandse leden naar hun provincie. De bijeenkomst biedt hen de mogelijkheid om met elkaar eigen ervaringen en ideeën uit te wisselen. De platformbijeenkomst vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur in het klooster van de Dochters van O.L. Vrouw van het Heilig Hart, Bredaseweg 291 te Tilburg (ingang: St. Oloflaan 1).

Uitwisseling
Het thema is ‘Do’s & Don’ts van internationalisering – voortschrijdende inzichten’. Een aantal religieuze instituten heeft inmiddels decennialange ervaring met het internationaliseringsproces binnen hun gemeenschap. Welke lessen heeft men geleerd? Wat heeft goed uitgepakt, wat niet? Direct betrokkenen zullen vanuit eigen ervaringen adviezen meegeven. Het gaat er tijdens deze platformdag dus vooral om van elkaar te leren en zo te voorkomen dat instituten die leden uit het buiteland uitnodigen het wiel moeten uitvinden.

Wet- en regelgeving
In het middaggedeelte komt de Nederlandse wet- en regelgeving ter sprake. Dit blijft een moeilijk punt voor veel religieuze instituten. Om het gesprek hierover te structureren willen we u verzoeken om vragen die u graag aan de orde wilt stellen van tevoren aan ons te doen toekomen. Dat kan per e-mail ( cmbr@knr.nl ) of via het opgave-formulier. Medewerkers van advocatenbureau Everaerts en Janneke Doe, juridisch medewerker van de KNR, zullen op 18 mei op de gestelde vragen reageren.

Programma
10.00 uur - Ontvangst met koffie en thee
10.30 uur - Welkom  door zr. Mary Ringnalda fdnsc, voorzitster werkgroep IRI
10.40 uur - Eerste themaronde
11.40 uur - Pauze
12.00 uur - Tweede themaronde
12.30 uur - Derde themaronde
13.00 uur - Lunch, aangeboden door KNR
13.45 uur - Gesprek met Marcel Reurs, advocatenbureau Everaerts en Janneke Doe, juridisch stafmedewerker KNR
15.00 uur - Sluiting, gevolgd door borrel

info

cmbr@knr.nl
www.knr.nl

locatieKlooster Dochters van O.L. Vrouw vh Heilig Hart, Bredaseweg 291
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl