categorieontmoeting
wanneerzaterdag 13 mei 2017
beginttijd10:00 uur
eindtijd13:30 uur
 titelWNM Inspiratiedag
beschrijving

De jaarlijkse inspiratiedag voor de Pinkstersactie van de WNM wordt gehouden op 13 mei in de Geertekerk in Utrecht.

Tijdens de Pinksteractie wordt aandacht gevraagd voor het werk van missionarissen en missionaire werkers. Dit jaar staan p. Nol Verhoeven m.h.m. en Ellen Schouten centraal.

Father Nol Verhoeven m.h.m. is in 1969 als missionaris naar Kameroen gezonden. Hij deed veel pastoraal werk, bezocht zieken en gevangenen en werkte met jongeren. Het meeste indruk op hem maakten de zes jaar die hij in een afgelegen gebied werkte, dat alleen via Nigeria of per helikopter of vliegtuigje bereikbaar was. ‘Alles deden we te voet,’ zegt hij. Ook maakte hij een onrustige tijd mee in het land begin jaren negentig met protesten en demonstraties, die wel leidden tot meer samenwerking met christelijke groepen en de moslimgemeenschap in Kumba.

Missionair werker Ellen Schouten ging eind 1984 naar Venezuela. Van meet af aan heeft zij tussen en met arbeiders, armen en uitgesloten mensen geleefd. Zij zet zich ruim dertig jaar in voor hun rechten. ‘We vechten met zijn allen voor water, voor elektriciteit, dat de vuilnis wordt opgehaald, dat de school opengaat of openblijft, dat de gezondheidszorg gratis wordt of blijft,’ vertelt Ellen.

Programma
10.00 uur - Ontvangst
10.30 uur - Welkom en gebed frater Leo Ruitenberg
10.40 uur - Opening
10.45 uur - De missie in Kameroen; father Nol Verhoeven Mill Hill-missionaris
11.10 uur - Muzikaal intermezzo
11.15 uur - Werken met Warao-indianen en jongeren in Venezuela; Ellen Schouten
11.40 uur - Muzikaal intermezzo
11.45 uur - Open podium drie generaties missiewerkers
12.20 uur - Afsluiting door frater Leo Ruitenberg
12.30 uur - Lunch (kosteloos) en ontmoeting

info

www.weeknederlandsemissionaris.nl

locatieGeertekerk, Geertekerkhof 23
plaatsUtrecht (Utrecht)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl