categorieconferentie
wanneerdonderdag 18 mei 2017
 titelAntoniusacademie - Zorg voor ouderen
beschrijving

Op 18 mei organiseert Bisdom Breda een Antoniusacademie over ‘Zorg voor ouderen’.

De Antoniusacademie is een forum waar mensen uit Kerk en samenleving op uitnodiging van de bisschop van Breda bij elkaar komen om een thema uit de sociale leer van de Kerk nader uit te werken en uit te dragen. De bijeenkomsten vinden plaats in de ontmoetingsruimte van de H. Antoniuskathedraal.

Binnen het Bisdom Breda staat op diverse plaatsen en gelegenheden het thema ‘Zorg voor ouderen’ in de aandacht. Dankzij de goede medische zorg en de welvaart worden Nederlanders steeds ouder. Dat wil niet zeggen dat het welzijn van ouderen ook toeneemt. Met name eenzaamheid onder ouderen is een probleem dat de laatste jaren toenemend in beeld is gekomen. De goede zorg voor de ouderen in onze samenleving gaat iedereen aan. Gelukkig ontbreekt het niet aan ideeën en initiatieven, al is het nog niet altijd eenvoudig ouderen in hun eenzaamheid de hand te reiken.

Bij de bijeenkomst van de Antoniusacademie komende de volgende vragen aan bod: Hoe kan goede ouderenzorg eenzaamheid voorkomen? Waar zetten de organisaties zich voor in en wat zijn de grenzen waar eenieder tegenaan loopt? Hoe kunnen we elkaar aanvullen?

info

www.bisdomvanbreda.nl/calendar/antoniusacademie

locatieDe ontmoetingsruimte van de Antoniuskathedraal, Sint Janstraat 8
plaatsBreda (Noord-Brabant)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl