categorieprocessie
wanneerzondag 25 juni 2017
beginttijd11:00 uur
eindtijd15:00 uur
 titelSint-Jansprocessie Laren
beschrijving

Op 25 juni 2017 wordt in Laren weer de Sint-Jansprocessie gelopen.

Programma 2017

09.00 uur - Plechtige, Latijnse hoogmis in de Basiliek. Celebrant is vicaris drs. G.H.B. Bruggink. Het koor staat o.l.v. Bas Groenewoud.

11.00 uur - SINT JANSPROCESSIE.
De processie vertrekt vanuit de basiliek en gaat via de Brink, Sint Janstraat en de Hilversumseweg naar het Sint Janskerkhof.

12.15 uur - Eucharistieviering op het kerkhof.
Hoofdcelebrant is Mgr. Dr. J.M. Punt, bisschop van Haarlem-Amsterdam.

13.15 uur - Vertrek van de sacramentsprocessie vanaf het kerkhof, deze gaat via de Langsakker, Vredelaan, Zevenenderdrift, Zevenend en de Brink naar de basiliek.

14.30 uur - Afsluiting van de processie met sluitingslof in de basiliek met het Te Deum, Tantum Ergo en na de Zegen het bekende Larense Sint Janslied.

16.15 uur - De Basiliek blijft open tot 16.15 uur.

Thema 2017
Dit jaar is het thema van onze processie “Grenzeloze Vrede”. Tijdens het openingslof op zaterdag 24 juni zal Pastoor Vriend u graag tekst en uitleg geven over het gekozen thema. De afbeelding op de kaft van het processieboekje verwijst naar het thema.

info

www.sintjansprocessie.nl

locatie
plaatsLaren (Noord-Holland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl